Судоку

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
И јас сум еден од обожавателите на судоку,имам поклон од сестра ми судоку книга со 1500 такви нови и нови решавалки, и навика ми стана да не шаркам по книгата туку да го препишувам на лист, па таму да решавам. Ехее имам уште многу до крајот, па после од почеток и од почеток!

Интересно е, само не го решавам многу често... Не знам оти... ќе почнам :)

Interesna igra samo sto nemam tolku vreme za da sednam da resavam treba koncentracija.

Дома ми се сите поулавени по ова цел ден буљаат со весници и имаат некои језиви меѓусебни натпревари ко мали деца се понашаат им го зема паметот ова судоку sd
Јас не се нафаќам зашто ми изгледа тешко а и нејку да станам како нив

Интересна игра.
Почнав да купувам списанија со судоку.
:):):)

Ја имам играта на телефон и ја обожавам.Се користи мозок и логика и понекогаш знам да се изнервирам на потешките за решавање ама сепак ја обожавам играта.

Имаш решавано вакво?

puzzle.gif

Потешко е од обичното, ама за сат време го решавам. :)
Имало и вакво,вчера видов за прв пат дека има и вакво судоку:
0081-acj7-445x460.gif

Имало и вакво,вчера видов за прв пат дека има и вакво судоку:
0081-acj7-445x460.gif

Е ова е стварно закон. Еден другар ми кажа дека ко бил во Грција имало судоку шо не требело и на косо да се повторуваат бројките.
Иначе и јас сум многу заразен со ова игра, само ја играм ко ќе сум доволно сконцентриран, дека иначе потешко ми ојт и многу се нервирам.

Леј немав појма како се игра ова..И денес баш се заинтересирав ,зараза бе ,решиш едно одма преоѓаш на друго не ми се оставаше..Одлична занимација ми беше за во школо..конечно нема да ми биде досадно на часовите:vozbud:

Osven nakoso ima sudoku i so parni i neparni brojki no tie se lesni so dijagonalite gi resvam ama nekoi ne uspevam da gi resam oti vistina seteski

Може да дадете некој линк за Судоку

Gimnastika na umot:) obozavam... ova ni gi popplnuvase i casojte vo sredno :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom