Фан Клуб: Астон Вила

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
Локација
Скопје
Астон Вила е мојот омилен тим од Англија.
Па што мислите за Астон Вила,според мене во Астон Вила игра еден од поголемите таленти во англискиот фѕдбал Абголанхор
Па казете го вашето мислење за Астон Вила

Aston vila e dobar tim i ovaa godina ima realni sansi za izlez vo kupot na UEFA.

Астон Вила-Ридинг 3:1.
Сега се израмнивме со Ливерпул со Евертон и со Манчестер Сити со 39 бода и го делиме четвртото место

aston vila ovaa sezona igraat odlicno,i bi trebalo spored mene da zavrsat na 6-to mesto.Dokolku ne si zamine nekoj od klucnite igraci kako:agbonlahor,carew,barry,melberg

Denes od 21casot
Liverpul-Aston Vila
Ocekuvam najmalku neresono,a dobro bi doslo i pobeda vo borbata za cetvrtoto mesto

Астон Вила требаше да тепа, ама Ливерпул дома се спасува повторно во последните моменти, како против Тотенхем. Ама оваа година сте одлични, наредна ваљда во купот на УЕФА.

Астон Вила не успеа да се качи погоре на табелата после денешниот меч. Несреќно загуби од Фулам со 2:1, иако поведе негде во 75-тата мин. со автоголот на Хјуз. После Фулам заигра подобро, даде гол за 1:1 преку Сајмон Дејвис и неколку минути пред крајот, Балард од слободен удар даде прекрасен погодок за победа на Фулам.

Vednas zad Man.Utd. za koi navijam cel zivot, mi sleduvaat oni u Anglija. Mi se bendisuva toa so ne igraat postojano i sekogas imaat golem koef. u kladilnicite (so e dosta dobro). Formata doma im e 5+ ... A osobeno poslednive 3 kola koga dadoa vkupno 15 gola (veruvale ili ne) i sea se na 2. mesto u Anglija vo postignati golovi (zad UNITED) - SEKOJA CEST ... !!!*

Gooooooooolemo BRAVO za denesnava parija protiv Everton, ama steta - se poigra sudbinata so niv. Trebase, a i zasluzija da tepat za polesno da disat do krajot, vaka ke treba da se borat dokraj u poslednive 2 kola. Da se nadevame deka ke dojdat do toa poveke od zasluzeno za niv 5. mesto koe vodi u CUP UEFA. Sepak ima mesto za optimizam posto Everton ima poteski protivnici u poslednive 2 kola, eve kako stojat raobotite :

3.5.'08 - Aston Villa : Wigan Athletic (ovde pobedata e zagarantitrana);
4.5.'08 - Arsenal : Everton (se ocekuva poveke od sigurna pobedata na Arsenal);

11.5.'08 - West Ham United : Aston Villa (West Ham igraat toplo-ladno, a i onaka se sigurni u sredinata na tabelata i nemaat nekoi posebni ambicii do krajot na sezonata);
11.5.'08 - Everton : New Castle United (Tun - Armijata vleze u strasna forma poslednive kola taka da nema da mu bide uopste lesno na Everton protiv niv);

Dokolku se odi kao so treba ja najiskreno se nadevam deka za 4 meseci ke ja gleame ASTON VILLA u CUP UEFA.
GOOD LUCK ... !!!*;)
:back:

HAHA prostete nesto me zafrkava, poddrskata pa se nadevam deka nema da preci mojot post i na latinica.
Da bidam iskren ne zabelezav deka se formiral Fun Club za Aston ;)Navivam za ovaa ekipa veke edno 8-9 godini.Moite simpatii kon ovoj klub dosega gi iskazuvav na temata za Premier, bidejki nemase fun Club.Milo mi e sto imam isto mislenici :)
Sto se odnesuva do agbonlahor:) i mene nekako mi e omilen poslednite dve sezoni,
Moznostite ovaa sezona kako i prethodnata, kazav..moze ne za titula ama da se izbori mesto za Liga na sampioni, ama kiksovite so poslabite ekipi go napravija svoeto,
Sepak ostanuva da vidime dali barem ke se ostvari direkno UEFA.
Pozdrav pa otsega se citame tuka pocesto, iako pri kraj e sampionatot.

I jas vo Anglija sum za Aston Villa.Ke zavrsat na 6 mesto ke igraat vo cup uefa taman e .. Martin O' Neil e odlicen trener

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom