150 денари за свидетелство?!

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Добро бе до кога ќе ме крадат.150 денари ко од злато да е тоа.Дај пишете колку е по вашите школи да видам дали само кај мене крадат

Marchence

In love with Ssss
Член од
17 мај 2007
Мислења
483
Поени од реакции
1
e deca deca, ve kradat kaj ke stignat!

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
какво крадење бе?! сите плаќаат за свидетелство, бар додека јас бев средношколец.
неко иван, мислиш дека 150 денари е кражба? си се излажал.
те молам кажи ми, што можеш да направиш со 150 денари!? еден хамбургер од седмица + лименка кока кола + мастики за после да не б`здиш.
што повеќе?! куќа си сакал да градиш па те заебаа? роденден ти беше па сакаше да частиш цело друштво, па ти ги земаа парите со кои требаше да го праиш тоа(150 ден.) шо толку прашина околу ова?
150 денари било крадење... пффф

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Нас денеска ни кажаа по 50 денари за сведителство:zlo:

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
kpbKENGUR напиша:
какво крадење бе?! сите плаќаат за свидетелство, бар додека јас бев средношколец.
те молам кажи ми, што можеш да направиш со 150 денари!? еден хамбургер од седмица + лименка кока кола + мастики за после да не б`здиш.
што повеќе?! куќа си сакал да градиш па те заебаа? роденден ти беше па сакаше да частиш цело друштво, па ти ги земаа парите со кои требаше да го праиш тоа(150 ден.) шо толку прашина околу ова?
ај пресметај ти 150 денари по 4000 ученици или шо ти знам колку.не можам да направам ништо со тие пари али зашто на нив да им ги даам.малце плаќам партиципација.Порано плаќав по 5-10 денари ај кажи што се променило од тогаш во свидетелството.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
kpbKENGUR напиша:
Па види зошто е крадење. Точно е дека 150 денари ништо нема да ти сменат во животот. Ама види вака. Ете нас ни рекоа по 50 денари за истото сведителство. Што значи школото зима по 100 денари чисти ќар од ученик. Моето школо има околу 350 деца во генеарација или 1400 во цело школо. Има и поголеми и помали школи али сеисто. 1400 деца по 100 денари = 140.000 денари. Кај ќе отидат тие пари? Директорката ќе си стави во џеб 2300 евра? Тоа е прав грабеш и секоја година им успева тоа зошто ете сите размислуваме како тебе. Што ќе ми променат во животот 150 денари.
Сепак ништо не е чудно ова. Секоја година иста приказна.:toe:

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
ivan1real напиша:
ај пресметај ти 150 денари по 4000 ученици или шо ти знам колку.не можам да направам ништо со тие пари али зашто на нив да им ги даам.малце плаќам партиципација.Порано плаќав по 5-10 денари ај кажи што се променило од тогаш во свидетелството.
школото си има рачуница, прашај ги нив. како и да е, они лапаат по некој денар плус-факт. кај го нема тоа?! А? кој не си става нешто во џепчето?! затоа прашувам: што е тука чудно!?
ти сега посиромашен стана пошто немаш 150 денари?!
има масовна кражба, а индивидуалната не се осеќа. ништо страшно. дај да не ти споредувам со големи фирми и институции каде што има броеви со по 6,7,8 цифри...
сам вака ништо не праиш. мада и да се зберете на протест, пак ништо.
затоа live and let die
Jane напиша:
Па види зошто е крадење. Точно е дека 150 денари ништо нема да ти сменат во животот. Ама види вака. Ете нас ни рекоа по 50 денари за истото сведителство. Што значи школото зима по 100 денари чисти ќар од ученик. Моето школо има околу 350 деца во генеарација или 1400 во цело школо. Има и поголеми и помали школи али сеисто. 1400 деца по 100 денари = 140.000 денари. Кај ќе отидат тие пари? Директорката ќе си стави во џеб 2300 евра? Тоа е прав грабеш и секоја година им успева тоа зошто ете сите размислуваме како тебе. Што ќе ми променат во животот 150 денари.
Сепак ништо не е чудно ова. Секоја година иста приказна.:toe:
малце кај директорката, па малце кај печатницата, па кај учителката што се утепала од пишување(мада во последно време им даваат на одличните бубалици да се палат додека го прават тоа), па кај превозот, па секретарката што договорила и сл. сакам да кажам, секојдневна појава. освестете се.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Како што пишав горе само сакав да видам колку е по другите школи.дали сегде ги јебат или само кај мене

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
ivan1real напиша:
Како што пишав горе само сакав да видам колку е по другите школи.дали сегде ги јебат или само кај мене
мислам дека сегде е различно. јас плаќав по 100че мислам. незнам на што се должи разликата.

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
ivan1real напиша:
Добро бе до кога ќе ме крадат.150 денари ко од злато да е тоа.Дај пишете колку е по вашите школи да видам дали само кај мене крадат
лелееееее:tapp: па тоа е ненормална цена!! ние во кокчани плаќаме по 15 денари. Прв пат слушам дека за свидетелство давате по 150 денари...

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
CyberBop напиша:
лелееееее:tapp: па тоа е ненормална цена!! ние во кокчани плаќаме по 15 денари. Прв пат слушам дека за свидетелство давате по 150 денари...
да вие петнаесет денари и не добивате ништо друго освен хартија. они добиваат платен пат, превоз и храна до таџ махал, па крстарење по нил и амазон, лет со џет околу светот, пешачење од едниот до другиот крај на кинескиот ѕид и слетување на скопскиот аеродром со loop од 360 степени. jealous?
сеа сериозно. вие шо се буните, кај учите?!

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
kpbKENGUR напиша:
да вие петнаесет денари и не добивате ништо друго освен хартија. они добиваат платен пат, превоз и храна до таџ махал, па крстарење по нил и амазон, лет со џет околу светот, пешачење од едниот до другиот крај на кинескиот ѕид и слетување на скопскиот аеродром со loop од 360 степени. jealous?
сеа сериозно. вие шо се буните, кај учите?!
баш така,си зимаат пари да идат на добар одмор.ја учам во Борис,или Васил Антевски Дрен

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
ivan1real напиша:
баш така,си зимаат пари да идат на добар одмор.ја учам во Борис,или Васил Антевски Дрен
мислев на вас, учениците што плаќате по 150че дека го добивате тоа :pos: :pos: :pos:

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
kpbKENGUR напиша:
мислев на вас, учениците што плаќате по 150че дека го добивате тоа :pos: :pos: :pos:
моја грешка

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
ivan1real напиша:
моја грешка
И јас учам таму, знам денес имаше соопштение кога ќе ги даваат свидителствата и колку треба партиципација да платиме за наредна година

Kajgana Shop

На врв Bottom