Такси или автобус?

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување

Такси или автобус?

• Такси

Гласови: 206 60,1%
  • Автобус

Гласови: 137 39,9%

• Вкупно гласачи
    343
Сори за офф топикот ама дали некој знае кај може да се купат новите електронски карти за приватните автобуси?И после како ке се дополнуваат?Фала:helou:

На рекорд, до книжарницата на Топер. Мислам дека порано таму беше некое комуњарско дуќанче за нешто текстил или сл. Исто мислам и кај тобакото (не во Бисер, тоа пред него, не ги знам по бројка).
Плус тоа, како што разбрав, ќе може да се купуваат и во сите приватни автобуси, а ќе се употребуваат на некој сличен принцип како слободните карти од ЈСП.

Он топик: не дека сакам, ама најисплатливо ми е да се возам со автобус. И тоа секогаш со ЈСП, поради слободните карти. Јебига, студентарија тешка.... Е сеа ептен навечер, едно нема автобуси, друго пијан си и чекаш побрзо да си дојдеш дома, така ОК...

Во Скопје секогаш се движам со такси, a пак во Гетеборг се движам со автобус и трамвај, кога нема кој да ме пренесе со кола секако. Што е скапо, скапо е =))

Кој може да одбере автобус преку такси :tapp: Едино само ради економичност на бусот :wink:

Почесто цепам со такси ама сепак би избрал автобус . Како прво е поекономично , за позгодно неможам да кажам бидејќи не е меѓутоа може да се избегнат непријатните прашања кој знаат да ги постават некој од таксистите и сл...

Такси .. каков автобус .. тама смрдеа од баничане .. може и автобус ама такси .. ако е поскапо и поубаво е

си имам кола
не ми треба ни такси ни автобус
позз

Такси..Со такси се возам секој ден дури по неколку пати...:toe:

Pa retko se vozam so taksi ... Si imam slobodna karta ... 960 denari mesechno ili taka nesho ... Letoska idev so drugari na bazen so taksi ... I letno vreme znam da otidam do negde so taksi bidejki nemam slobodna ... Jas sekako bi sakal povekje so taksi da se vozam radi nekoi debili shto vlagaat vo atobus 3 nedeli neizbanjati [letno vreme] pa kje ti zastane do tebe i ne mozesh da dishesh ... Ama tolku mi dozvoluvaat finansiite :) Taka da kje moram da trpam :)

nejkam taksisti posto sedat ko lesinari i cekaat na nekogo da mu gi soberat parite, sitni dusi se na nekoi finti da fatatat guzva, crveno na semafor, sto pari ispodadov uste da im trpam filozofiranje.Filozofiranje na taksist nema poodvratna stvar.

Абе бате како имаш пари ако имаш многу имаш своја кола, ако имаш средно со такси, ако немаш е тогаш автобус.

Јас сум за такси, ама кај и да е, финансиите ќе си го кажат своето...

За кратки релации такси, за подолги автобус.

Синдикалија-студентарија, по автобуси се влечкам цел живот. Таа клета 57ца коа ќе ја видам на улица ми се темни. :pos:

Тоа е, живеам подалеку, а таксиве изгор се последниве години. Во автобус ем поекономично, ем од социјален аспект се некој познат ќе сретнеш, ем имаш добро оправдување кога касниш (не е до мене, автобусот каснеше :icon_lol: ), ем со сите шофери се спријателив до сеа. :pos:

Сепак, не е дека и такси не користам. Само бус почесто, особено на подолги релации.

Абе такси, овде низ Охридов само по блискиве села се патуват со такси, Охрид е мал и и најчесто со такси се патуват низ него...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom