Apple Iphone vs Nokia N95-2 (8gb)

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување

Apple I-Phone VS Nokia N95-2 (8gb)

• Вкупно гласачи
    38

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Локација
Usa
Веб-сајт
meettomy.site
знам дека не е реална анкетава, затоа што пред се секој си има различни карактеристики и е наменет за различни карактери но во секој случај во цена се тука некаде - зборам за наше држиште со 40/50 евра разлика.

за тие што не се доволно упатени, не верувам дека ги има многу нека ги погледнат разликите на следниов линк.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=1827&idPhone1=2088
значи поентата на темава ми е: имате 550 евра, што попрво би купиле? Н95 или Ај Фоун?

nokia n95 8gb bez razmisluvanje i-phone ic ne mi se dopaga sranje e ima samo 2 mp kamera nema Снимање на видео i so ako e touch koga ima opcii kako mnogu drugi telefoni samo drugo pakuvanje
Za vakov telefon 600 evra ne davam podobro ke si kupam samsung armani em e mnogu poubav od ovoj i ima mnogu podobri opcii i touch e

Некро прво викам кој тоа отворил ваква без сврха анкета и глеам оп- ти! :)

Се знае тука на што се сведува изборот....

Шмекери- Iphone (мада ќе го преплатат)

Технофрикс- Н95

Ја на пример со 550 евра би купил 2 п1и на старо и би си играл Вифи игрици :)

N95. Дефинитивно.
Баш вчера двајца колеги на факс очајнички го пробуваа последниот чекор за проба на блутот-от на i-Phonе и сакаа меѓусебно да се поврзат. Mission failed. Криза телефон е, наџиџан да, интересен секако, ама вака срање ипол.

:vozbud::vozbud::vozbud: Nokia N95-2 (8gb):vozbud::vozbud::vozbud:
дефинитивно неможе во никој случај да се спореди со ај-шит:pos2:
тоа е за глупи американци да се палат на нешто што нема врска од телефон, има многу недостатоци хардверски и не би купил па и за 200 евра да ми даваат. али затоа н95 па уште тој со 8 гига:drk::drk::drk:ж
али за неколку месеци можда и година ќе дојде и до мојот џеб:salut:

Abe ostajte se n95 sea touch se vo moda plus apple podobar e nekako POSMEKERSKI sminka kopcas? senzor za ver. hor. ova ona sedi

N95 дефинитивно. i-phone ич не ми се свиѓа, единствено "револуционерно" нешто е тој сензор за вертикално-хоризонтално, и добро е спакуван (тач скрин, без тастатура, ова-она). на другото треба мноооогу да работат за да ја достигнат нокиата.

Нокиа Н95 има многу подорбри фукции ама за изглед ај фонот е многу поубав,единствено нешто што ми праи мерак кај Нокиата е ГПС...Како и да е повеке би го земал ај фонот кога би бирал измеѓу овие два.

Мислам дека на Нокиата побрзо ке и падне цената одколку на Ај фон.

N95 дефинитивно. i-phone ич не ми се свиѓа, единствено "револуционерно" нешто е тој сензор за вертикално-хоризонтално, и добро е спакуван (тач скрин, без тастатура, ова-она). на другото треба мноооогу да работат за да ја достигнат нокиата.

:vozbud:тука нема ништо револуционерно го има и на нокиа Н95 како програма се вика rotateme 2.0 и работи на ист принцип како и ај-шитот:pos2:
еве ви и линк да не речете шо му е на овој:uvo:
[media]http://www.youtube.com/watch?v=WXBRdiHAja0&feature=related[/media]
поздраВ

:vozbud:тука нема ништо револуционерно го има и на нокиа Н95 како програма се вика rotateme 2.0 и работи на ист принцип како и ај-шитот:pos2:
еве ви и линк да не речете шо му е на овој:uvo:
поздраВ

тоа "револуционерно"-то се однесуваше дека прв пат е сериски инсталирано на телефон. :smir:
п.с. не беше за џабе под наводници ставено :)

n95 definitivno, vcera imav moznost da go cepnam i-phonot ama sranje zivo e, i so ako ima touch screen- preku k.r..... ic ne mi se sviga 500 evra i da gi imam ne bi gi dal za nego..

Apple iPhone - т.е веќе го имам купено.
Зошто?
Бидејќи не ми се потребни на мене тие функции кој ги нуди Н95ката како 5 мегапиксели камера, ГПС итн.. Јас гледам телефонот да ми е фраерски (кул) , да има интересно мени (по можност тачскрин) и нормално - лесен интерфејс за работа. Мака ми е што не му работи блутутот на мојот Ај-Фон :( Се надевам во некој софтвер ќе ја овозможат оваа услуга, а останатото работи супер. Исто така и Нокиата ми се допаѓа многу, само не ми се допаѓа дизајнот, подобро би земал Н82 одколку Н95.
Поздрав.

samo da vi napomenam deka i I-phone ima 8 GB memorija , seuste ne e komericjaliziran za upotreba vo evropa. Naskoro ke mu izleze 1.1.3 verzija na softtware pa ke moze da se krakne ovoj segasniov 1.1.2. Taka da i-phone vo makedonija seuste e nefunkcionale. Ne parjme muabet za dizajn i aplikaciite

N 95 prvta serija ne se pokazaja uopste kvalitetni, plastikata odma pocna da im se ljusti i da se klapka.
No novata serija n95 8GB sekoja cest. Najdobroto spored mene, so moze da se kupi vo momentov na pazarot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom