Чудата на Дубаи

• Креатор на темата Креатор на темата Il Chino
  • Време на започнување Време на започнување
све е блесаво во Дубаи, све е необично и нај hi-tech, EPIC !

633574978112862583-epicdubaisvision.jpg
Знам друже во 2008 бев 3 пати.Ненормално ми фали градот преубавата светлина навечер како да се на рели трки по патиштата.Ако идеш еднаш ако не ги посетиш Бурџ ал араб и Атлантис ко да не си бил за тоа резервирај си на време ако сакаш да посетиш.А шо се деси со кулава ја завршија конечно или?

Знам друже во 2008 бев 3 пати.Ненормално ми фали градот преубавата светлина навечер како да се на рели трки по патиштата.Ако идеш еднаш ако не ги посетиш Бурџ ал араб и Атлантис ко да не си бил за тоа резервирај си на време ако сакаш да посетиш.А шо се деси со кулава ја завршија конечно или?

да да тие два најаки хотели на планетава мора да се видат... светот претставен во острови :vozbud::vozbud::vozbud: кога ќе се среди се надевам дека ќе ме прими некој од сопствениците, по можност негде на балканот иако Австралија се наоѓа на најдобра положба :pos2::pos2:

мора и за лето да навратам, тогаш е појако!
- али едно е сигурно, не се иде без 8-9 лила-розе шушки, минимум :smir:

за кулава незнам, би требало негде 2010 да ја исечат црвената лента :helou:

ете нешто поново, под највисоката кула

Моќна работа е. Инаку за кулава планирано е 2010 да ја сечат црвената лента.:wink:

да да тие два најаки хотели на планетава мора да се видат... светот претставен во острови :vozbud::vozbud::vozbud: кога ќе се среди се надевам дека ќе ме прими некој од сопствениците, по можност негде на балканот иако Австралија се наоѓа на најдобра положба :pos2::pos2:

мора и за лето да навратам, тогаш е појако!
- али едно е сигурно, не се иде без 8-9 лила-розе шушки, минимум :smir:

за кулава незнам, би требало негде 2010 да ја исечат црвената лента :helou:
Ти улаф си лето било појако знаеш ли дека у лето пука 50 степена надвор не се седи а Дубаи е измислен за зимно време темп се движи околу 23 до 28 степена милина

знам али ипак е појако, лето си е лето :pipi:

Еднаш баш разгледував тури од нашиве агенции за Дубаи и немаше за летно време, него сите се кога во Македонија е зима и пролет.
Во лето во Дубаи кога е +50 нема туристи кои намерно не доаѓаат летно време, богатите арапи го напуштаат Дубаи и колку што имам слушано одат во Европа на одмори и сепак она твоето лето си е лето не држи вода воопшто кога станува збор за Дубаи, само ќе се зезнеш ако отидеш тогаш:)

Многу сакам да одам, ама ќе почекам се да се изгради и за неколку години ако имам многу пари :pos:
Гледам агенцииве наши за околу 5 дена за нова година во Дубаи над 800 евра. Скупо :)

Еднаш баш разгледував тури од нашиве агенции за Дубаи и немаше за летно време, него сите се кога во Македонија е зима и пролет.
Во лето во Дубаи кога е +50 нема туристи кои намерно не доаѓаат летно време, богатите арапи го напуштаат Дубаи и колку што имам слушано одат во Европа на одмори и сепак она твоето лето си е лето не држи вода воопшто кога станува збор за Дубаи, само ќе се зезнеш ако отидеш тогаш:)

Многу сакам да одам, ама ќе почекам се да се изгради и за неколку години ако имам многу пари :pos:
Гледам агенцииве наши за околу 5 дена за нова година во Дубаи над 800 евра. Скупо :)

за во Дубаи не важи ни едно годишно време, кога и да отидеш нема да згрешиш :wink:
ќе почнат и температурата да ја темпираат според периодот како што тргнале вака :)
епа не е нешто ефтино али па за да ги видиш тие чуда на 21 век се исплати, иако за таму ќе ти требаат уште тродупло од тоа што ќе го дадеш на агенцијата.

Сеедно ти е кога ќе појдиш, таму секогаш е топло.

Сеедно ти е кога ќе појдиш, таму секогаш е топло.

Не е исто да шеташ и да посетуваш знаменитости на 20-25 степени и на 45 степени.

Еве ти температура во јануари, еве ти во август.

Лето е секогаш, ама 20 степени разлика значи многу за туристи. Затоа и агенциите секогаш имаат аранжмани во зимските наши месеци. Не е тоа залудно.

Не е исто да шеташ и да посетуваш знаменитости на 20-25 степени и на 45 степени.

Лето е секогаш, ама 20 степени разлика значи многу за туристи. Затоа и агенциите секогаш имаат аранжмани во зимските наши месеци. Не е тоа залудно.

Да, така е, но зборот ми беше дека таму времето е сосема различно од овде.

Ке згрешите ако одите лето многу подобро е Јануари-Февруари .Кога бев во лето едноставно не се седи надвор прежешко е и да седиш надвор автомацки се потиш.Неверојатно коа бев во јануари фатив и дожд верувале или не кој таму врне 2 пати годишно а за снег воопшто незнаат што е немаат ни збор за снег.:pos2:

Ке згрешите ако одите лето многу подобро е Јануари-Февруари .Кога бев во лето едноставно не се седи надвор прежешко е и да седиш надвор автомацки се потиш.Неверојатно коа бев во јануари фатив и дожд верувале или не кој таму врне 2 пати годишно а за снег воопшто незнаат што е немаат ни збор за снег.:pos2:

Па како не е жешко, градот е изграден сред пустина!

a1.com.mk

Абу Даби, богатата престолнина на Обединетите Арапски Емирати, селективно ќе му помогне на презадолжениот сосед Дубаи, чиј банкрот може да доведе до голем пад на светските берзи.

„Ќе ги прегледаме обврските на Дубаи и ќе им пристапиме случај по случај. Тоа, секако не значи дека Абу Даби ќе ги потпише сите нивни долгови“ рече за Ројтерс неименуван функционер на владата од емиратот Абу Даби.
Кризата во Дубаи експлодираше во средата, кога овој емират објави дека го одложува плаќањето на астрономскиот долг на една неговите главни компании, што ги разлути инвеститорите и доведе до остар пад на светските берзи
Станува збор за 59 милијарди американски долари долг на фирмата „Дубаи Ворлд", која е под надзор на владата и нејзиниот огранок „Накхил", познат градител на вештачкиот остров и облик на палма за богатите и славните.
Дубаи, чиј вкупен долг е 80 милијарди долари, во средата соопшти дека плаќањето на долгот на Накхил се одлага за шест месеци.

Па како не е жешко, градот е изграден сред пустина!
не е баш сред пустина туку обичен песок.Има место на 50 км со прави пустински дини итн.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom