Maкедониум

• Креатор на темата Креатор на темата Dejan]
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво, еве ме и мене, после женачката и новиот бизнис се враќам на Интернет просторот...
1-во педерски е што Македониум згасна на кратко, од ебани 150 долари годишно, пари кои не успеавме да ги обезбедиме (немаше маж кој живее со УСА или Канада тоа да го средиме)
2-ро на македонците кои сакаа да помогнат им благодариме
3-то на Македонците кои сакаат да помогнат се добредојдени и ќе им бидеме благодарни и ние и генерациите наназад
4-то милион пати на форумот пишував дали некоја компанија во Македонија нуде АСП.НЕТ хостинг со MS SQL база на податоци, одговор не добив а тие што ги најдов останаа неми алал да им е...
5-то можеби решението на проблемот со Македониум го баравме на погрешно место
6-то педерите од 1and1 каде се хостираше Македониум не одговараат на моите маилови за да направам трансфер на доменот на некој друг сервер

Се на се тешко е но тоа ми дава поголем мотив пак да го тргнеме со Каран Македониум. Јас сум веќе во процедура за купување на хостинг каде ќе го хостираме Македониум. Се надевам за едно 10-тина денови Македониум ќе биде пак на Интернет, а тоа би ми било еден од најдрагите подароци за мојата свадба.

Се извинувам за вулгарностите но таа работа и таа база на податоци за Македонија и Македонците е голема штета да не биде достапна до секој. Ние со Каран си ветивме дека тоа ќе го оставиме на нашите поколенија и идни генерации, тоа ветување и ќе го одржиме без разлика на премрежјата низ кои минувавме и минуваме...

Делот со ASP и MSSQL е проблематичен... ретко кој да нуди таков хостинг, скапа работа е тоа со сите лиценци и бакрачи...

И така Македониум пак е тука, после сите премрежја еве...
Македониум
Некои текстови недостасуваат но се надевам брзо ќе ги вратиме...

Dejan];3152211 напиша:
И така Македониум пак е тука, после сите премрежја еве...
Македониум
Некои текстови недостасуваат но се надевам брзо ќе ги вратиме...

geht nicht

Bad Request (Invalid Hostname)

This error (HTTP 400 Bad Request) means that Internet Explorer was able to connect to the web server, but the webpage could not be found because of a problem with the address.

Направите рифреш можеби останало кај вас во кешот на прелистувачот па затоа го дава тоа, кое е од предходниот хостинг

И кај мене е исто ЕРОР!

ЕДИТ: Оправи се!

Dejan];3152325 напиша:
Направите рифреш можеби останало кај вас во кешот на прелистувачот па затоа го дава тоа, кое е од предходниот хостинг

Само едно да те прашам......Оти коа кликам на “Продавница“ ми се појавува па тоа ЕРОР 404 ?:toe:

само тоа не ...
вероватно не им е средено ..
меѓутоа сите други линкови функционираат

Да и кај мене се друго функционира само тоа не!

Инаку одлично средена страна за Македонија, ваква досега не сум сретнал!

Поздрав до интелектуалците кои погмогнаа ова да се направи!

И ако може да го оправете она со “Продавницата“ !

Доколку наидете на било каква грешка би Ви биле благодарни ако не известете за истата. Можно е при трансферот на новиот сервер да има некои недостатоци. Сепак страната „тежи“ 3 ГБ

- Да, ете конечно пак сме тука, се средуваме полека,....

- во прав момент, оти се разлајаа псетата од секаде особено овие "џубоксите" ќе има многу нови интересни работи и за нив и за нивните финансиери (Грци, Бугари, Срби,..) - ветуваме..

Поздрав до сите..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom