Феноменот Хуго Чавез

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Чавез е едно од најаките батина кои се појавени на светската политичка сцена во последниве 10-ѕина години..
Едноставно му се восхитувам на тоа што самиот му се спротивставува на имеријалистички САД....!!
Чавез и бате и пол..и јас се приклучувам кон тие што мислат дека на македонија и треба таков политичар!!!!

uzshte neshto interesno: Chavez vchera javno se izrazi protiv nezavisnosta na Kosovo i Venecuela nema da go priznae. Chavez veli toa bil "opasen presedan"...koj shto mozhe da e pochetok na mnogu vojni."

Ushte da se izjasni protiv ciganite. ;-)

Sega Chavez pochna so nacionalizacija na cementnata industrija!

Inaku momentalno se tuzhat so Exxon Mobil zaradi nacionalizacijata na naftenata industrija.

Откако Чавез пред неколку дена се закачи со германската канцаларка Ангела Меркел, сега е на повидок нова криза со Коломбија, која може да биде вовед во војна.

Имено, САД сакааат сегашната единствена американска воена база во Латинска Америка -- “Манта’’ -- да ја префрлат од Еквадор во Коломбија, на границата со Венецуела. На Манта и истекува договорот, а еквадорскиот претседател Рафаел Кореа, кој му е сојузник на Чавез, не сака да го пропдолжи договорот.

Чавез вели денес отварање на Американска база на границата е “чин на агресија’’ кој Венецуела ќе го спречи со сите средства:

http://www.foxnews.com/story/0,2933,355819,00.html

52312.223chavez_parrot.jpg

Венецуела, тргна по стапките на Боливија, и денес го протера Американскиот амбасадор “се додека не се промени власта во Америка’’.

http://news.yahoo.com/s/ap/20080912/ap_on_re_la_am_ca/venezuela_us

САД се природен пазар и првиот купец на нафта од Венецуела. Доколку ги изгубат САД како клиент, може да се парализира економијата на Венецуела, кој и онака е пред колапс.

Rusija pak i e eden od najgolemite sojuznici na Venecuela i Kuba.Bas sakam da vidam so ke se sluci,ako Amerikancite izgradat protiv raketen stit na teritorijata na Polska,i kakov odgovor ke ima Rusija vrz ova.Jas imam prijatel od Kolumbija i mi veli deka site drZavi vo latinska amerika go pocituvaat Hugo Chavez.

Znaci Chavez mu rece na Amerikanskiot ambasador da ja napusti zemjata vo rok od 72 sati,a istoto go napravi i Bolivija i Nikaragva.Bravo za Latinska Amerika,se gleda deka se edinstveni i se umoreni od Amerikanskiot takanarecen imperijalizam.Bravo za Chavez.

Accusing the United States of supporting the opposition governors and attempting to overthrow his government Morales ordered for the U.S. ambassador for Bolivia to leave the country. The U.S. responded by expelling Bolivia's ambassador in Washington as well. State Department spokesman Sean McCormack expressed regret at the diplomatic fallout saying it will "prejudice the interests of both countries, undermine the ongoing fight against drug trafficking and will have serious regional implications."[8]
Venezuela's President Hugo Chavez ordered the U.S. ambassador in Caracas to also leave saying it was in part out of solidarity with Bolivia. Chavez also said he was recalling Venezuela's ambassador to the U.S. until a new government takes office. Chavez accused the United States of being involved in the unrest saying "The U.S. is behind the plan against Bolivia, behind the terrorism.

Чавез е ЗАКОН !!!
камо и ние да имавме толку добар политичар!!!

Точно така... А ние сме си научени како амерички заморчиња стално да говориме, ако некој е против политиката на САД, тогаш тој е или диктатор или комунист или против својот народ итд...итд...
И сега како по обичај студентите ќе ја спасувале државата... Па секаде каде што студенти протестираат ко божем бараат поголеми права и демократија, да знаете дека таму САД имаат умешано прсти... Ама баш секаде...!!!

Znaci Chavez mu rece na Amerikanskiot ambasador da ja napusti zemjata vo rok od 72 sati,a istoto go napravi i Bolivija i Nikaragva.Bravo za Latinska Amerika,se gleda deka se edinstveni i se umoreni od Amerikanskiot takanarecen imperijalizam.Bravo za Chavez.

Ми се полни душата кога ќе видам дека и кај нас има луѓе кои се против политиката на САД, а уште повеќе кога ќе видам дека полека светот застанува на свои нозе и не му се плаши повеќе на светскиот полицаец...!!!
Мој животен сон ми е да ги видам САД расцепкани на 50 државички и после може одма да умрам ако треба... нема да жалам...!!!

Да имавме ние некој како Чавез, ќе ги избркаше Американците од тука, ќе дојдеа на нивно место Русите и ооп..., одма влагаме во НАТО и ЕУ.

Хуго Чавез е ПОЗЕР невиден..Душата на ѓаволот ќе си ја продаде само по неговата смрт споменик да изградат..Со моменталново наоружување, Америка да прдни Венецуела ќе ја снема..Во Венецуела има многу глад, така да Чавез треба прво тоа да си го среди, после да скока како петел на шарено буниште против Америка...

Хуго Чавез е ПОЗЕР невиден..Душата на ѓаволот ќе си ја продаде само по неговата смрт споменик да изградат..Со моменталново наоружување, Америка да прдни Венецуела ќе ја снема..Во Венецуела има многу глад, така да Чавез треба прво тоа да си го среди, после да скока како петел на шарено буниште против Америка...

А ти мислиш дека Венецуела е сама? Па цела Јужна Америка е изморена од политиката на САД, така да ако еден оди во војна со САД сите се со неа. Како што кажаа на еден пост погоре сите Латинско Американски држави го почитуваат Хуго Чавез така да не верувам дека ке му свртат грб. Рамо до рамо се со Куба, Колумбија, Еквадор, исто така тука е и Русија....
Баш денеска во весникот "ВРЕМЕ" прочитав дека Русите пратиле два Тупољев бомбардери во Куба или во Венецуела беше(не се секавам точно) а во иднина се планира Русите да испратат над 1000 војници и уште тешко наоружување во Латинска Америка...:toe::toe::vozbud::vozbud:
Инаку Хуго Чавез за мене е ЦАР, типов иако знае дека може лесно да биде "скинат" од Американците не се предава лесно, никој од Европските лидери и пошироко не му е равен за тоа...Го почитувам него многу повеќе отколку нашиве смрдловци што ги имаме овде, страв им е да прднат...

Da tocno,Rusite se naoruzuvaat tamu,situacijata po se izgleda ke bidi po kompleksna,ama Rusite sepak mu se garancija ne samo na Venecuela tuku na cela Juzna Amerika za bezbednosta.Bravo za Chavez.Chavez e zakon:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom