The Pixies

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам...ама името им е оригинално :pos: :pos: :pos:

Toreador напиша:

хахахах знаев дека тебе името ке ти биде интересно, иначе го избрале со случаен избор од речник :pos: од страна на тапанарот

Гижо напиша:
Toreador напиша:

хахахах знаев дека тебе името ке ти биде интересно, иначе го избрале со случаен избор од речник :pos: од страна на тапанарот

a што треба да си има името врска со мене? И ти некој од металциве шо ме ебава оти сум сакал елфови од ГНП? лелееее дисркиминаци..... :roll: :cry:

а шо свират типовите?

Toreador напиша:
a што треба да си има името врска со мене? И ти некој од металциве шо ме ебава оти сум сакал елфови од ГНП? лелееее дисркиминаци..... :roll: :cry:

а шо свират типовите?

види го бе одма се навреди :evil:

свират Indie Rock во својата најубава форма

1989. Били су у Београду. Ала сам био глуп што нисам отишао на коцерт. Шта зна дете... Иначе одличан бенд дефинитивно.

Пиксис!
Мислев дека никој не би ги спомнал.
Олдскул... Luv 'em. :olee:

Ме потсети да си ги досимнам албумите

Бенд шо многу го почитувам...Посебни се, и иако најчесто музиката им ја определуваат као indie rock, сметам дека се уникатни и дека се предобри за да се врзат круто за некој стил.
Многу ми се свиѓа вокалот на Francis, а и специфичната тематика на текстовите.
Доказ дека итекако вредат, е влијанието кое го имаа врз grunge-от, и особено врз Kurt Cobain, на кој му беа еден од најомилените бендови.

pixies се стварно добат инди рок бенд.оригинални,инвентивни ,супер музика .ја ги имам слушано албумите Doolittle,Tromp le Monde,Complete 'B' Sides, закон се

Pixies i Sonic Youth se najbolji post pank bendovi od USA. Gi obozavam i dvete grupi, a od site pesni nivni ako izbiram, najveke mi prai kjeif koga ja slusam Bone machine :msc3: :hey3:

Мала корекција: Pixies се алтернатива, не пост-панк. Кога сме кај Sonic Youth, само мал дел од нивната дискографија (првите 2 албуми) потпаѓаат под така наречениот ноу-вејв, кој е огранок на пост-панкот.

Кај ја ископа темава од 2007, не ни знев дека имало отворена за бендов. :)
Омилен бенд од алтернативната сцена од 80-тите, Bossanova ми е во топ 5 најдобри албуми

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom