The Pixies

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Локација
Скопје
група којашто има големо влијание во музиката, идоли на многу музичари, имам само најдобри зборови за нив, многу ја промениле музиката кон крајот на 80-тите и почетокот на 90-тите
најомилени песни ми се Monkey gone to heaven и Here comes your man (права уметност) која што ми свири у моментов, (како ме наежи песнава) и спотот мора да го видите цепажа е :) а другите песни се ремек дела неам зборови

what do you think?

pixies.jpg

Pixies i Sonic Youth se najbolji post pank bendovi od USA. Gi obozavam i dvete grupi, a od site pesni nivni ako izbiram, najveke mi prai kjeif koga ja slusam Bone machine :msc3: :hey3:

кажи на скала од 1 до 10 сите 3 песни посебно како би ги рангирала?

треба да ги слушаш повеќе време за да ти влезат под кожа :pos: :wink: кога ке ти се присака песна од нив, кажи да аплоадирам

Гижо напиша:
треба да ги слушаш повеќе време за да ти влезат под кожа :pos: :wink: кога ке ти се присака песна од нив, кажи да аплоадирам

Normalno deka treba poveke vreme da gi slusam :pos: ja dolgo vreme znaev za niv no nikogas ne izraziv zelba da gi slusam...ok.a btw so mislis za rangiranjevo? :pos:

за Monkey gone to heaven очекував поголема оценка, ама ке видиме може ке ја покачиш во иднина :)

Јас мислам највеќе ќе и се допадне PIXIES - La La Love You.
Осеќам 10-ка ќе и даде зашто е нетипична песна за нив (љубовна балада). :ilu:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom