Двајца нови странци во националниот кошаркарски дрес

Статус
Затворена за нови мислења.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Веб-сајт
www.kajgana.com
KФМ покрена постапка за натурализација и добивање на македонско државјанство за двајца американски кошаркари, Дариус Вашингтон и Џеремаја Мејси. Потенцијалните репрезентативци се со исклучително кошаркарско портфолио, Вашингтон настапува во НБА лигата, за шампионот Сан Антонио Спарс. Џеремаја Мејси е најдобриот играч на Арис, а во Евролига меѓу топ 5 на МВП листата. Вашингтон настапува на бековската позиција, а Мејси на позицијата крилен центар.

Барем во Македонија да играа...Добро во Спарси и Арис...Коа можат другите да натурализираат зашо да не и ние....Ако има квалиет во нив добро ако има и кај нас ист профил на играчи треба даимаат предност тие во националниот дрес.

Едно прашање. А што мајка бараат тие да играат за Македонија или пак Македонија де е заинтересирана за нив кога тие си играат у други лиги. Ај ве молам кој шо знае нека пише

Едно прашање. А што мајка бараат тие да играат за Македонија или пак Македонија де е заинтересирана за нив кога тие си играат у други лиги. Ај ве молам кој шо знае нека пише
Стварно, што мајка бара да игра Едуардо за Хрватска?

Епа ја сакам да ја видам Македонија на Европско у баскет, а така сигурно поголеми ни се шансите. Ако памтите и Рајан Стак не играше во Македонска Лига, туку во Арис, па сите добро го памтиме по придонесот што го даваше. hehe:

Потегов е во секој случај за поздравување. jejeje

Искрено не ми се допаѓа потегот. Додека младите и надежни кошаркари кои горат од желба да го носат црвениот дрес, не добиваат шанса, истата му се дава на странци кои гледаат само на комерцијала и бизнис, нивно промовирање...

Но знаете како велат, целта ги оправдува средствата.
Ако се толку квалитетни(не сум слушнал досега, за нив), не би ми пречело ако не однесат на големо натпреварување.

Големо чудо кој каде играл. Утре ден да речеме сум врвен фудбалер, и не се чувствувам ко Македонец и сакам да играм за друг. Не се фаќајте за глупости. И од овие странци што ги имаме на располагање а вкупно се пет, може само еден да биде во составот, повеќе истовремено неможат. Рајан Стак иако не е македонец, играше многу многу поангажирано од останатите наши кутри центри. Се надевам дека со новиве играчи ке се истиснат крепови како Симиќ.

Абе не ме свативте од кај им е интересот за у Македонија да играат. Дали никој не ги сака па ние ќе идеме по нив или?

kfm sorabotuva so aris i site stranci sto igrale do sega vo makedonska reprezentacija se od aris!!! baska mislam deka stak nema da igra veke za mak reprezentacija, ali ne sum sigurna!!!! baska neznam koj kaza zasto ne se igraci sto igraat vo mak ligata koj se tie stranci sto igraat kaj nas , da bea tolku dobri nemase da igraat vo mzt ili stumica ili feni ili ...........

Абе не ме свативте од кај им е интересот за у Македонија да играат. Дали никој не ги сака па ние ќе идеме по нив или?
Обратно ги гледаш работите. Интересот нивене во понудата, изразена во пари. Интересот на КФМ е во играчи кои ќе можат да ја засилат репрезентацијата, нормално - ако сака да се пласира на некое првенство и да направо нешто посериозно. Со овие играчи, толку може. Реалноста е таа, колку и да се маваме во гради.

Нема ништо лошо што странци ке играат само не треба да се претерува двајца максимум тројца е доста инаку погледнете ја Германија само Новицки и Фемерлинг се Германци и Русија има Американци Холден итн
Да ни крене со репрезентацијата да се пласираме на некое големо натпреварување сигурно дека ке се подигне и квалитетот на домашната лига
А за домашните странци тие се со класа послаби од домашните играчи репрезентативци
А верувајте има и странци кои играат со срце за нашата репрезентација како црнецот како се викаше заборавив умре човекот пред една година

Обратно ги гледаш работите. Интересот нивене во понудата, изразена во пари. Интересот на КФМ е во играчи кои ќе можат да ја засилат репрезентацијата, нормално - ако сака да се пласира на некое првенство и да направо нешто посериозно. Со овие играчи, толку може. Реалноста е таа, колку и да се маваме во гради.

Фала за објаснувањето. Ама пак јас мслам да си останам и да си следам само NBA ова со другиве работи некако не ми иде.

Нема ништо лошо што странци ке играат само не треба да се претерува двајца максимум тројца е доста инаку погледнете ја Германија само Новицки и Фемерлинг се Германци и Русија има Американци Холден итн
Да ни крене со репрезентацијата да се пласираме на некое големо натпреварување сигурно дека ке се подигне и квалитетот на домашната лига
А за домашните странци тие се со класа послаби од домашните играчи репрезентативци
А верувајте има и странци кои играат со срце за нашата репрезентација како црнецот како се викаше заборавив умре човекот пред една година
wilkinson

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom