ВЕТЕНО-СТОРЕНО: Џонсон Мети инвестира 150 милиони евра во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата влатко
  • Време на започнување Време на започнување
Да бе глупи сме назад сме сто години не сме способни да развиваме бизнис

Еден факт
На саем го пуштат правникот , место да го пуштат инжинерот .
Големите бизниси не се тезга за ценкање туку инвестирање
верувај МАКЕДОНИЈА НЕМА ТЕХНОЛОГИЈА ДА СЕ СПРОТИСТАВИ НА СВЕТСКО НИВО.

Знам кој се шо произведува во мк и колку и за каде не се секирај

и сум го видел ефектот на влез на Џонсон Контролс ,и други сериозни фирми
верувај нашите бизнисмени ги бива само за тендери од тендер се купува мерцедес но се одржува фабрика со 800 вработени.

Дали сметаш дек Македонска фирма може да се спротистави на Сименс, Сони, Мерцедес.

НЕ

Плус овие фирми значат безбедносна сигурност на МК бидејки нивините држави стојат зад нив

Плус инекција за Македонскиот Бранд
Пити ги студентите што зимат стипендиа од Џонсон колку зимат и пити ја мајкати колку зима плата. Пити ги преку летото каде се на обука , и пити ја мајкати како се надоградува на работното место ..

Заборави на социјализмо ВЕКЕ ГО НЕМА

Се чудам како Грујо до сега не те приметил за да те земе во неговиот тим.

Не сам ни со Грујо ни со Брано
таа е општа стартегија за развој . Ако си толку ... седн и играј Рисе оф Натионс играта на мајкрософт белким ке ти текне как се развива држава

Да бе,точно е дека никој не се фаќа за гола јадица,ама никој рибар не оди на риби само за да фати едно рибче.Па сега секој инвеститор ќе си бара сличен или ист "мамец" за својата инвестиција.Колку е тој одреден период треба да се види,или како и за референцата од 1 месец се претвора во 20 години?Некои рибари ги фрлаат кострежите оти имале многу коски.

Седесето беа катастрофа и ја уништуваа Македонската економија,па сега треба ли да ги оставиме Вемерото да ја направат состојбата таа економија никогаш повеќе да не мрдне од 300 вработувања со помош на вакви моронски отстапки кој ќе мора да важат и за сите други инвеститори зошто во спротивно ни се иба мамата.

Има бе,"пирани" кој ќе не изедат ама внатрешно,доколку продолжат со вакви моронски услови како уцени за да "инвестираат" кај нас.Абе и дебил од некоја психијатриска клиника да беше ќе сфатеше што значи таква привилегија на вработените да им ги плаќала државата давачките.
Можеби ова се вработени-инвалиди па дај ќе кофинансираме за некоја странска компанија да заработувала поголем профит.

Aбе за повеќе риби се користи мрежа :pos2:

Не сам ни со Грујо ни со Брано
таа е општа стартегија за развој . Ако си толку ... седн и играј Рисе оф Натионс играта на мајкрософт белким ке ти текне как се развива држава

Не реков дека си со Грујо или Бане, напоменав само дека е штета таков талент да не биде искористен:helou:

Да бе глупи сме назад сме сто години не сме способни да развиваме бизнис

Еден факт
На саем го пуштат правникот , место да го пуштат инжинерот .
Големите бизниси не се тезга за ценкање туку инвестирање
верувај МАКЕДОНИЈА НЕМА ТЕХНОЛОГИЈА ДА СЕ СПРОТИСТАВИ НА СВЕТСКО НИВО.

Знам кој се шо произведува во мк и колку и за каде не се секирај

и сум го видел ефектот на влез на Џонсон Контролс ,и други сериозни фирми
верувај нашите бизнисмени ги бива само за тендери од тендер се купува мерцедес но се одржува фабрика со 800 вработени.

Дали сметаш дек Македонска фирма може да се спротистави на Сименс, Сони, Мерцедес.

НЕ

Плус овие фирми значат безбедносна сигурност на МК бидејки нивините држави стојат зад нив

Плус инекција за Македонскиот Бранд
Пити ги студентите што зимат стипендиа од Џонсон колку зимат и пити ја мајкати колку зима плата. Пити ги преку летото каде се на обука , и пити ја мајкати како се надоградува на работното место ..

Заборави на социјализмо ВЕКЕ ГО НЕМА

Virus...ne e so losa namera , ama BULAZNIS....i ne zaboravaj deka nema pogolema belja od PRIUCEN POZNAVAC NA RABOTITE....a mi mirisas vaka na 2000 km. na takov....:):)!!!
Sedni zagrej klupa...pa pocni da solis pamet naokolu..... :)

Наместо да му стегаш сеир, што не му покажеш како тоа треба да се работи? Солидаризирај се... :wink:

Како претходната влада го поимуваше терминот странски инвестиции...

6q08yg1.jpg

7x96ps4.jpg

6q2l2eq.jpg

73ak6c6.jpg

6z7uqns.jpg

Па сега им смета секој денар што ќе влезе од страна...

Ејј луд си жими се хехе.. :pos2:

Virus...ne e so losa namera , ama BULAZNIS....i ne zaboravaj deka nema pogolema belja od PRIUCEN POZNAVAC NA RABOTITE....a mi mirisas vaka na 2000 km. na takov....:):)!!!
Sedni zagrej klupa...pa pocni da solis pamet naokolu..... :)

Не ти солам памет знам дека си паметен ме изнервираа тука многу фаци и ако си приметил ретко влегувам на тој дел од форумот бидејки нема ништо практично .
Баш овој дел е губење на времето и ти се извинувам сезанјко што ти ја прекинав дискусијата по протокол.

Грешка мирисаш на 460 км сум од тебе :D

Не ти солам памет знам дека си паметен ме изнервираа тука многу фаци и ако си приметил ретко влегувам на тој дел од форумот бидејки нема ништо практично .
Баш овој дел е губење на времето и ти се извинувам сезанјко што ти ја прекинав дискусијата по протокол.

Грешка мирисаш на 460 км сум од тебе :D

nesto sum nastinat posledno vreme...:) !!

JOHNSON METI: DOJDOV,VIDOV,SI OTIDOV...ili e uste aktuelen samo se sprema za vo 98-ot cekor na Gruevski ????

Sto?? Pa neli pocnaa da arcat pari vo MK....sitno seuste, ama Gruevski Veti deka ke investira Johnson Meti....stom rimuva a Gruje ne znae R, ondak mora da e vaistina.

temava e KRAJ tehnoloski investicijata e opravdana....a podednakov tretman nema nikogas da ima ni za domasni ni za stranski firmi-TOA E UTOPIJA-koj pusta kes toj vladee toa e nasiov sistem a davackite na drzavata(za vrabotenite)ke se opravdaat so izvozot posto meti ke IZVEZUVA a kaj ima jadra riba tamu ke dojde i pojadra(veruvajte najgolema laga e mali i sredni firmi)EKONOMIJATA E KAKO VOZ I TREBA LOKOMOTIVA BEZ FIRMI KAKO OVIE AI NASITE(POGOLEMI KAPACITETI)nema razvoj)oti golemite firmi gi angaziraat srednite itn..ovoj proces prodolzuva..ako nema golemi firmi togas site napazar da se raspravame zosto slovencite ni go zedoa ajvarot:salut:GREETINGS

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom