badluckguy
Оган под ѕвездите
- Член од
- 8 октомври 2007
- Мислења
- 2.925
- Поени од реакции
- 131
:nenene: нели погорното ке ти бесе последно, зошто пушти пак глас?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
:nenene: нели погорното ке ти бесе последно, зошто пушти пак глас?
Dosta bre!!!! Ke te banirat! ABC znae se!!!!!!не можам да ве разберам.. па абц па интел па тако даљње.. абе луѓе таму Македонци ќе работат, македонци плата ќе земаат, тие пари ќе ги трошат во вашите дуќани(во твојот АБЦ).. општ интерес е на сите подигнување на нивото на вработеност и секоја крупна инвестицја... ама тоа е работа на економистите да отценат дали е нешто корисно а не на луѓето како АБЦ односно непознавачите на работите да тропаат на празно со неаргументирани критики...
Ima li nekoj link za FAMOZNITE JONSON CONTROL i JONSON METI posebno????
Slusam ova "investicijava" na vtorive se STOPILA....na nekoja crkavica ....kolku navodno da opipaat kako grize riba...t.e. MKD KLENOVI...![]()
Dobro bre procitaj malku,pa posle jadi "burek". Investicijata ke se odviva vo 3 ciklusi od koi vo prviot ke bide okolu 50 mil eur i ke bidat vraboteni 100 rabotnici.Ama gledam jas deka ti redovno citas "Vest",bidejki tokmu vakov naslov imase i tamu.A investicijata ke bide takva kakva sto e najavena.Slusam ova "investicijava" na vtorive se STOPILA....na nekoja crkavica ....kolku navodno da opipaat kako grize riba...t.e. MKD KLENOVI...![]()
Ај вака, нели би било поштено од државава да даде слични поволности и на домашни инвеститори? Пример, за почеток, секој со над 50 вработени со примарна дејност производство, за вработен број 51 и нагоре, да добие исто покритие за придонесите од владата како за странски инвеститор или барем пола-пола за сите вработени?
Slusam ova "investicijava" na vtorive se STOPILA....na nekoja crkavica ....kolku navodno da opipaat kako grize riba...t.e. MKD KLENOVI...![]()
Од целата твоја реплика, јасно ми е колку си запознаен со македонската бизнис сцена и големината на домашниот капитал кој стои неискористен ... секој коментар од мене би не насочил кон препукување.Па продолжи да размислуваш натаму ќе видеш зошто .... Бидејки Македонска фирма моментално би отворила шпедиција на тоа место , супер маткет или пазар во стилот на Бит Пазар
Gorco...me presisa.....ovoj Dr_ViRuS...nekoj retro virus..!!
Ne mi e jasno........DEMEK MAKEDONCIVE GLUP NAROD???? neznaat sto e BIZNIS????...!!
Nikako ovie nabedenive da svatat deka ne treba nisto drugo tuku SAMO SLOBODA i simnuvanje od grbaca na GIGANTSKATA BIROKRATIJA.......so se nejziniot bagaz....
Za parite najdobro se grizat tie sto gi zarabotile...ne im treba TUTORSTVO na nekoi priuceni, koi samo taka mozat da se realiziraat....kako partiski "KADRI".....