Вашата мајка

Mea mater optima persona est. Многу добродушна секогаш ќе ме исслуша и разбере. Понекогаш се караме за глупости ама во тоа е и љубовта. Знам дека секогаш мисли добро за мене и ме сака.

Мајка ми е срце.Си ја имам најдобратамајка на светот.
Ама мислам дека темава џабе е отворена,никој не би кажал лош збор за својата мајка,нормално е дека секој ќе си ја фали својата:smir:

Не ја разбирам... Не ме разбира... Тоа ни е заедничко:pos2:

Majka mi e Super Devojce heheh :) porano po se razbiravme...ama sea nekako ne mozam da ja podnesam.... :toe:

Не ме замара, супер си е, ме финансира, ме храни, од време на време промрчува. .. и ми буричка низ мобилниот.. . иначе супер си е :D

Па вака мајка ми е некој што знае најмногу да ме изнервира, секоја особина кај неа ме нервира, можеби делувам од оние тинејџери кои имаат периоди каде сите ги нервираат ама верувајте ми примеров со мајка ми е е сосема друг...знам дека ми мисли се најдобро и дека сака од се да ме заштити али мајка ми едноставно претерува во СЕКОЈ поглед, едноставно не знае каде е доста, некогаш стварно ми иде да и кажам дека ја мразам , еве денес си доаѓам од школо и дознавам дека компјутерот ми го однела на работа за да направи да имам интернет од пон до петок само до 11 навечер а во петок и сабота до 1 , КЕ УМРАМ ОД НЕРВОЗА лелее немате појма колкусе нервирам ,е двај пишувам , раце ми се тресат од нервоза....
КОлку и да пробувам да бидам добра и ок и смирена НЕМА ШАНСИ ,ме провоцира до даска и коа ке прокоментирам нешто одма завршува со ова : ти немој мене многу да ме надзборуваш , ја тебе мајка сум ти не другарка... и ова подразбира дека она мисли дека може како сака да се однесува со мене а јас само да ќутам и да потврдувам!! Еднаш не влегла дома да ми рече што правиш како си ? него првото нешто и е како денес у школо бе и тоа онака иронично што страшно ме нервира. Сабајле само што се симнував по скалите од собата за да тргнам накај школо застанала она на скалите и ми вика : ти планираш да идеш у школо бе ? тоа демек зашо покасно една мин тргнав него порано... И леле колку само обожава коа ке ни дојдат гости и она само ке ми се сврти и ми вика нешо ај гитла горе и сеа гостите ме гледаат а она ми се смешка онака као еее ја мајка сум ти .... ете до толку ми се одвратни односите со неа... едноставно правите зборови се нејкам да ја глеам.... :( да зборам со неа немам шанси пошто не доаѓам до збор бидејки немам право пошто замислете си она се смета за нешто над мене... Кога се дружам со некое дете мора она да знае што работат неговите кај работат, сноб невиден...
:(:( :(:( :(

уфф си се испукав малку :(

Мајка ми најмногу си ја сакам :icon_bigg буквално се и кажувам и за сите мои проблеми има решение...таа е личноста на која најмногу и веувам(нормално) и знам дека ме сака мнооооогу (и јас неа) :angel1:

Majkamiii hehe se razbira mnoguu si ja sakam nekogas me nervira premnogu na momenti koga ke mi reci da ucam oti ke mi go iskluci netot :) inace ne sum mnogu povrzana so nea pa ni so tatkomi site problemi sama si gi resavam so gi imam vo vrska so ljubovta :toe:

Ја обожавам!Таа е најпрекрасната мајка на цел свет!Ужасно ми недостасува сега кога живееме во различни градови!Уствари сега почиуствувам навистина колку многу ја сакам!:smir:

П.С BTW пошто постот го наппишав на 8 март(некаква коинциденција)
СРЕКЕН 8 МАРТ МОЈА МАМО А И НА СИТЕ ДРУГИ МАЈКИ

Mi fali vo sekoj del od zivotot,a posebno vo najubavite migovi.NEKA POCIVA VO MIR.

TE SAKAM MAMO:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

lele

jas da vi kazam ama so majkami sme kako mace i kuce neznam so e rabotata ali taka e otkako sum bila mala
znaci sega sum mazena i povtorno e taka a se vidime a se ispokarame
kako pomala ako sum i kazela nesto za 5 min mu kazuvzse na tatkomi nikad ne me prasala dali imam pari ili nesto mi fali ama bas nikad od uvek sum bila pobliska so tatkomi DURI NA NEGO MU KAZAV I KOGA DOBIV I KOGA IMAV ODNOSI PRVPAT i za prviot decko itn itn....neznam kako da i se priblizam kako da ja smenam sum probala ama ne ide
i cesto se obiduvam da go najdam problemot ali nisto
bas sabajle se skaravme i nemozev veke i napisav poraka veke da ne mi zvoni i da me ostavi na mir zaso samo nervozi mi stvara i pocnuvam da cuvstvuvam omraza

VE MOLAM KAZETE MI STO DA PRAVAM

jas da vi kazam ama so majkami sme kako mace i kuce neznam so e rabotata ali taka e otkako sum bila mala
znaci sega sum mazena i povtorno e taka a se vidime a se ispokarame
kako pomala ako sum i kazela nesto za 5 min mu kazuvzse na tatkomi nikad ne me prasala dali imam pari ili nesto mi fali ama bas nikad od uvek sum bila pobliska so tatkomi DURI NA NEGO MU KAZAV I KOGA DOBIV I KOGA IMAV ODNOSI PRVPAT i za prviot decko itn itn....neznam kako da i se priblizam kako da ja smenam sum probala ama ne ide
i cesto se obiduvam da go najdam problemot ali nisto
bas sabajle se skaravme i nemozev veke i napisav poraka veke da ne mi zvoni i da me ostavi na mir zaso samo nervozi mi stvara i pocnuvam da cuvstvuvam omraza

VE MOLAM KAZETE MI STO DA PRAVAM
Па ако сакаш да се смирите и да бидете во добри односи,кажи и го тоа.Па мајка ти е,веројатно ке свати и ке прифати некои работи.Се може да се постигне со разговор.Можда ке треба малку да попуштиш некогаш,да направиш компромис,ама сепак,тоа е дел од односот мегу родителот и детето.Посебно пошто веке си доволно возрасна(претпоставуам,пошто си мажена),не би требало да претставува проблем малото отстапување од твоите ставови во корист на зближување со мајка ти.
Ако веке и тоа не делува,тогаш заеби и остани си блиска со татко ти.

тотална спротивност сме, она е плачливка,само сака да и обрнуваме внимание јас и сестра ми, провокатор е невиден, а нема никогаш да заборавам кога се дуеше цел ден зошто не сум и понудила од салатата што сама ја правев, и притоа културно прашав дали сака уште некој.ме нервира кога оговара по тел.со колешките, кога намерно збори у кујна дека не сме биле одговорни и се дере за да слушнеме ја си сестра ми, кога за инает не ми дава пари кога излагам...
од друга страна, никогаш не ми забранила ништо, ме подржувала во се што сум сакала да направам, не ми се меша во одлуките, иако сака да ми дели совети, нели, и најмногу од се ја почитувам што успела да помине низ сито и решето за да биде она што е, да не воспита мене и сестра ми(добро, и татко ми да го спомнам секако).
Си ја сакам и зошто ми пренела добри гени:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom