Ne mi e jasno, nie sme eden narod..samo toa mozam da go kazam...
JA ziveam vo Makedonija cetri godini, inace sam iz Pozarevca...kao sto gledate pocituvam i pravilo na forumot i se trudm da pisuvam makedonski.
I nekako mi odi.
Ja SAKAM MAKEDONIJA od dnoto na dusata i site srbi sto gi znam....
Nikoj nema nisto protiv nea...protiv najtoplata zemja na Balkanot.
Ako pocneme i tuka da pravime razliki ne sme luge...barem nie treba da se drzime zaedno i site novi generacji sto doagat...a vo istorija sto bilo.......neka je......
Ako ne se lazam togas vladeel i golem primitivizam, vo denesno vreme sega e sve poinaku....
Makedonci i Srbi se isti narod.
Da ne stanam od ova stolce ako pravam nekoja razlika, jas ili luge sto gi poznavam.
Като ја сакате македониа зашто ја нап'лнихте с албанци от КОСОВО, зашто правите сичко в'зможно РМ да е слаба и зависима, зашто заблуждавате сички, че КОСОВО било стара с'рбија ... Има данни оште от преди два века/османски и европејски източници/,че в КОСОВО живејат предимно албанци... на југ гр.Нови пазар с'рбите са били оште тогава малцинство... албанците са БОЖИЕТО НАКАЗАНИЕ за това ,че с'рбите убиваха,гониха,подтискаха,изселваха други народи и завладјаха толкова много чужда земја... Има ден когато новото поколение плашта дан'ка за шовинизма на предците си...