V
Viktoranius
Гостин
Ајде честито можем да замислим што правел Deno^ дома кога го дадоа 2-от гол ...![]()
Сигурно е почнал да ја пее песната....."Jos jedna pobeda i titulaaaa":helou:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ајде честито можем да замислим што правел Deno^ дома кога го дадоа 2-от гол ...![]()
М'Боро понуди 4 милиони евра за Наумоски
* Во понеделник паѓа одлука кога голгетерот ќе отпатува во Виена на преговори со Англичаните
![]()
Англискиот тим Мидлсброу и официјално директно се вклучи во трката за нашиот репрезентативен напаѓач Илчо Наумоски испраќајки понуда од 4 милиони евра за услугите на голгетерот на Матерсбург. Екипата од Риверсајд сега чека одговор, а неизвесноста за новиот тим на напаѓачот ќе потрае уште малку со оглед дека Илчо во моментов е на одмор во нашата земја, а во понеделник заминува во Виена на преговори со англичаните.
Меѓутоа Мидлсброу нема да биде сам во трката за услугите на голгетерот. Деновиве низ англиските медиуми се пишуваше дека и Ридинг сака да го види Наумоски во своите редови. Сега со оваа понуда од Боро, "замрсени" се нивните сметки иако Ридинг беше и сеуште е главниот фаворит за потписот на Наумоски. Освен Ридинг и Мидлсброу интерес има и од Лестер но и од Сандерленд. Останува да се види каде поточно дали Англија ќе биде следната дестинација на Наумоски во неговата кариера. Тука сигурно доста работи ќе зависат и од Матерсбург со кој Илчо е во "врска" до 2009 година.
Освен за напаѓачот деновиве во Англија топ фудбалска тема барем за нас е можниот трансфер на Лазаревски во Дерби. Како што самиот тој најави, е многу блиску до премин во последнопласираниот тим во лигата. Меѓутоа за нашиот десен бек деновиве владее тишина и сеуште трае неизвесноста. И Величе Шумуликоски би можел да завршив о Англија, поточно во членот на Чемпионшип дивизијата, Вест Бромвич, тим кој е на добар пат да се врати во најдобрата англиска лига.
Од Англија интерес има и за Пандев. Ливерпул, Тотенхем, Евертон... се само дел од екипите кои се борат за потписот на нашиот "феномен" но тешко дека ќе се изборат со оглед дека деновиве се зборува за само две опции за струмичанецот: или останување во Лацио или трансфер во славниот германски тим, Баерн Минхен.
Г. Бошев
ИЛЧО НАУМОСКИ
Матерсбург не ме пушта!
И покрај тоа што сите работи ќе се знаат во понеделник кога на иста маса ќе седнат Илчо, Англичаните и неговиот Матерсбург, сепак се чини дека оваа понуда од Мидлсброу ќе биде одбиена. За такво нешто потврдува и самиот Наумоски.
"Јас в понеделник одам во Виена кога и ќе се знаат многу работи околу мојот трансфер. Слушнав и јас за понудата од Мидлсброу, но Матерсбург за цена од 4 милиони евра нема да ме пушти. Се ќе се знае за неколку денови кога ќе заминам на преговори. Во опција се и други клубови па ќе видиме. Ако мојот клуб смета дека вредам повеќе од 4 милиони евра, тогаш и јас го мислам истото", рече Наумоски.
Дено брат, еве ти македонски репрезентативец што ке потпише за твојот омилен клуб.
www.sport.com.mk
Gotoo sea ke mu ja dadat 11 na Aliadiere i taka on ne ni treba!!! Sega ke ima povekje navivaci za middlsbrough!!!