Колку треба да има другарство во врската?

• Креатор на темата Креатор на темата Dark Angel
  • Време на започнување Време на започнување
ne moze da gi ima i dvete cuvstva odednas, treba da se resis ili go sakas kako drugar/ka ili za momce/devojka. Tie sto se dvoumat spored mene ne se bas nekoi licnosti sto znaat sto sakaat vo zivotot.

Da!Mislam deka tie dve raboti odat zaedno,koga nekogo tolku sakas i koga ke si pronajdes zaednicki jazik,posle lesno se vrzuvas i mozes da razgovar so nego ili nea za se i sesto,da mu/i baras soveti i sl.

за да има разбирање и респект, треба врската да има и другарски односи :smir::smir:

Mozno e ama pa znaes so se desava,onaka po tolku gledanje mu priznaes na tipot znaes onaka mislam deka custvuvam nesto poveke od drugarstvo kon tebe ke se ilplasi i ke si zamine.Mene mi se ima deseno istata situacija i bolese veruvaj.Onaka mnogu mi bese glupo koga najdobriot drugar mi prizna deka me saka i sakase prvo da me smuva pa da ideme.Ottogas ne sem drugari:tapp:

Ма4енце, се мислам дека грешка си разбрала или јас нешто не сум те сватила. Значи треба во секоја врска да има другарство, а не во секое другарство да се раѓа љубов.

И тогаш кога во таа врска ке доинираат овие две работи...мислам дека ке се намалат причините за кавги и слично...:helou:

А што кога дечкото ќе стане повеќе другар отколку љубовник???? Што би сториле?

А што кога дечкото ќе стане повеќе другар отколку љубовник???? Што би сториле?

:kafe:Пошо на мојата последна подолга врска и се случи вакво нешто ке кажам кратко и јасно што направив јас. Разговарав со него и ми кажа дека тоа му е период, му дадов сто шанси и не превзимаше ништо. Нормално...морав да прекинам. Затоа што тоа не водеше никаде...Значи и тоа не е добро. Све што е претерано..:nenene:.

А во врска со ова :
nihilista
: vrskata ja unistuva nedostatok na drugarstvo, a ne nedostatok na sex
Па ова што го кажав погоре го носи тоа. Што ќе се слуши доколку дечкото ми ми стане повеќе другар отколку љубовник? Нормално и сексот ќе го снема...:toe:

Треба да има другарство. Треба човек да биде слободен пред партнерот да може да се ослободи и да каже што му лежи на душа, да си споделуваат се, ама не треба ни да се забега, па целата врска да премине спонтано во другарство и после од врската ништо нема да биде.

Vi se slucilo li nekogas vakvo nesto:
Odis so nekogo,znaes deka te saka,super vi e vrskata,non-stop ste zaedno, go sakate se ok... ama,ponekogas go gledas samo kako mnogu dobar drugar. Mozno li e dve custva vo isto vreme?????????.....
:love2: :cug:​

Не според мене и искуство мое неможе, да сум се заљубил во добра добра другарка во средно школо, ама тоа се пубертетски денови, а да си во врска и некого да го гледаш као девојка другарка, дечко другар не е можно, а ако веќе се мешаат тие две чувства тогаш настанува голем проблем

Треба да има доза на другарство, ама умерено. Ако не можеш да му се довериш на партнерот и да наидеш на поддршка и разбирање од негова страна, налет таква врска. Ама па и да не се претера со другарскиот однос, па статусот на партнерот да ти се сведе на статус на другар, зошто и тоа не чини.

Сепак, во својата суштина, единствената разлика меѓу пријател и партнер е границата на физичката блискост, што со пријател не си дозволуваш да ја преминеш.

Сепак, во својата суштина, единствената разлика меѓу пријател и партнер е границата на физичката блискост, што со пријател не си дозволуваш да ја преминеш.

Ова е суштината на темава.Другарство помеѓу машко и женско неможе никогаш да има токму поради оваа работа.Ако машко и женско се зближат неминовно е да се премине таа граница т.е тоа пријателство,другарство да премине во нешто повеќе или да се раздвојат патиштата.
Има една мисла која важи и тука-Ако одолееме на некое искушение,тоа не е затоа што ние сме карактерно јаки туку дека тоа искушение е преслабо.И ова е факт.

Ова е суштината на темава.Другарство помеѓу машко и женско неможе никогаш да има токму поради оваа работа.Ако машко и женско се зближат неминовно е да се премине таа граница т.е тоа пријателство,другарство да премине во нешто повеќе или да се раздвојат патиштата.
Има една мисла која важи и тука-Ако одолееме на некое искушение,тоа не е затоа што ние сме карактерно јаки туку дека тоа искушение е преслабо.И ова е факт.
Да, се сложувам за мислата.

Ама не се сложувам дека НЕ МОЖЕШ да се исконтролираш да не ја преминеш гореспоменатата граница со пријател, иако секако за да не ви се разидат патиштата, држењето на безбедната страна од границата мора да е обострано и по желба на двајцата пријатели.

Ретки се пријателствата меѓу маж и жена, ама не е дека се невозможни; тргни од тоа дека основен услов за старт е тоа да не си се физички привлечни.
Мада знам дека ако се зближат со тек на време може да се разбуди привлечност... И баш затоа е тешко остварливо таквото пријателство, ама сепак остварливо.

А и темава е другарство во љубов, не љубов во другарство. :)

Partnerot pred se treba da ti bide drugar , a potoa ljubovnik. Nemozes da bides so nekogo vo vrska ako pred se ne se sakate drugarski, a podocna i se ostanato sto sleduva. Nemozes da se postigne harmonia vo vrska ako se obiduvame ovie dve raboti da gi odvoime, sekoga ke fali nesto.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom