Колку често се гледате со кумовите?

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување

Колку често се гледате со кумовите?

• Вкупно гласачи
    220

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Минатата недела во Зевзекманија имаше анкета во која речиси сите испитани рекоа дека многу ретко се гледаат со своите кумови можеби 1-2 годишно.
Јас лично не сум ги видел своите кумови можеби 5-6 год што е навистина жално.
Колку често вие се гледате со вашите кумови и дали сметате дека е изгубено значењето на кумството во модерното општество со оглед на тоа дека во минатото кумот бил сметан за најтесна фамилија.

па ги неам видено сигурно некои 3-4 години..најчесто беа на релација Македонија-Канада затоа што таму имаат некој бизнис,плус децата таму им се родени и за да не го изгубат државјанството(или незнам што:))моментално се во Канада..и коа беа тука многу ретко ги гледав..а зашто така-незнам..:toe:

Три пати ги имам видено досега. Од ко сум роден прајме муабет...

Се гледаме скоро секоја недела. Читајќи ги одговорите над мене, чудно ми доаѓа некако...

За жал ја немав таа чест да ја запознаам мојата кума, затоа што таа боледуваше од тешка болест и неодамна почина.:cry:

Скоро и да не ги познавам.Како мал,одевме неколку пати кај нив,ама со тек на време,сите контакти ни се прекинаа...

Моите кумови се од Битола и 5 пати ако ги имам видено. Ама сега како шо испадна да сме заедно со син им на факс појќе време сме заедно и ги посетувам ко ќе имам време. :)

e mojte kumuvi ziveat edna ulica nad mene i gi gleam okolu 5 pati u nedelata i sekugas mi davat pari :):):)

Кога бев помал, почесто се видував со нив. Во последно време, ги гледам само за Велигден.:toe:

Кога живеев во МК,се гледавме баш често.Најмалце 1 месечно на седенка,а низ населба барем 3 пати неделно,на пазар и во самопослуга.

Не се гледам постојано со кумовите поради секојдневните обврски што мои што нивни. Ама сепак се гледаме доволно често би рекла. Многу пати се случило да се договориме за кафе па потоа спонтано да продолжиме некаде на друго место заедно.

Како помала знаев како изгледаат,сега можам да ги одминам и да не ги познаам а керќите им се отприлика колку мене :tapp: .Многу ми е криво...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom