Кое е најубавото теренско возило според вас?

• Креатор на темата Креатор на темата Alek_Sk
  • Време на започнување Време на започнување
Сеуште е концепт ама наскоро би требало да премине во производство!
Speculation: Ferrari FS 599 Fuoristrada SUV
9071025.002.Mini1L.jpg
9071025.002.Mini4L.jpg
9071025.002.Mini3L.jpg

лада нива бе стај му цевка одозгоре и као тенк ќе биде

Кај отиде светов брее....Уште дизел да го направат и се ќе е во ред...
И после, традиционалист сум бил...Е сум и поубаво ми е!

Едвај се научив да го сварам тоа што умовите зад 911 направија таква глупост правење wannabe теренец.Еве сега и Ферари, се дрзнаа да какаат над своето брилијантно минато!!!Ебате алчноста...

Шпекулации за Ferrari FS 599 Fuoristrada SUV

Ламборџини имаше SUV возило понудено на пазарот пред 25 години, а и денеска може да се виде дека Porsche Cayenne е голем успех низ светот. Одговорот на Ferrari се кроеше долго време, и дури сега се одлучија да го развијат најбрзиот теренец на светот. Проектот се нарекува "Ferrari FS 599 Fuoristrada" и треба да се појави официјално на саемот на автомобили во Женева во 2010.
Со шасиска конструкција со 5 врати, 4х4 погон и 2.2 тона тежина off road можностите не се приоритет на производителот. 2/3 од перформансите на возилото се наменети да се префрлаат до задната оска која носи 22 инчни бандажи. Моторот е од фамилијата на Ferrari F599 Fiorano, во некоја модифицирана форма. Максималната сила поминува 600 коњски сили, развива 600 Nm, а од 0 до 100 забрзува под 5 секунди благодарение на менувачката кутија превземена од Формула 1. Максималната брзина изнесува 300 km/h.

Со овие перформанси Ferrari е далеку посилен од конкурентот Porsche, но и секој кеиф се плаќа. Цената на чудово е само 250.000 евра. Не верувам дека ке го видиме за брзо по нашиве патишта, но сигурно момците со “длабок џеб“ од западно-европските земји нема многу да се мислат за да имаат едно вакво во гаражата. Сепак се работи за престиж и луксуз.

Средено од модератор. Друг пат кога те мрзи да преведуваш, обрати се кај мене ке средиме :wink:

6x6_05.jpg

ova ti e cudoviste!!!!

таман монстер ауфф 6x6 незнам такво да имам по коли ке газам у град исто како у гта хаха...(се шалам) ама ова е теренско возило а не ....ферарито...:salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom