Како реагирате кога ви се додворуваат?

• Креатор на темата Креатор на темата Milena*
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 октомври 2007
Мислења
31
Поени од реакции
0
Ако додворувачот/додворувачката изгледа убаво ќе се заинтересирате? Или пак и доколку не е ваш тип се однесувате љубезно или пак најмногу практикувате "корпи"?

Ако е мој тип се разбира. Прво ќе поцрвенам малце од срам, после ќе вдишам длабоко, ќе ја проценам ситуацијата и одиме во напад :)

Акооо...не е мој тип...па ништо...онака...ќе кажам в лице дека не е мој тип и то и ќе се извинам за мојата одлука, сепак лошо е само да речете „Не си мој тип“ и чао-пријатно.

Ако ми се допаѓа - нема тука што. Малку на почетокот поцрвенувам но после тоа ги отварам картите, полека но сигурно.
Ако не ми се допаѓа, тешко . Но може да се деси да и дадам време да ја покаже убавата страна од себе доколку ја има - во карактерот. Ако е цело време здрвена (не ги покажува картите) тогаш навистина ми е жал ама нема шанси кај мене да пројде. Индиректно (via body language - ако разбира) и кажувам дека не сум заинтересиран. Ако не разбира - (многу ретко може некоја да не ме разбере) морам директно да стапам иако може да биде некогаш болно.

Како реагирам? Како утепана. Се вцрвенувам цела и таква сум некако...чудна.
Додуша 95% од случаевите не ни приметувам дека некој ми се пушта т.е додворува.

• Ми се допаѓа
Reactions: DL5
Zavisi ako mi e interesno flertuvam, a ako ne sum premnogu ladna i otsecna duri i odbivna

Ако е мој тип онда ке праиме работа.
А ако не е, онака индиректно ке и дадам на знаење дека за неа „тоа место е зафатено

Ако е некое јако парче, ќе ми се врзе јазикот и ќе ми се изгуби гласот, и ако пробам да зборувам - ќе тепкам..... А ако не е мој тип ќе гледам да го откачам на фин начин, па ако преминува некои граници ме фаќа лудило и зборувам се што ќе ми дојде на памет. А пошто немам памет....

Ако ми се свига,го прифакам предизвикот.Едноставно,се што треба да направи е да ми оди контра моите ставови.Пола од работата така е завршена.
Ако не е мој тип,се однесувам најљубезно шо можам,и после бегам во играчници....:pos2:

доколку не ми се допаѓа најубаво што можам без да се навреди ке и објаснам дека несакам ништо со неа повеќе одколку другари. Доколку ми се допаѓа и е слатка ке ја мачам малце да видам дали брзо ке се откаже од мене - ако се откаже и не ми е криво - кој ја е*е, ако ми е криво или пак нешто ми каже дека не сум требал така да праам ке почнам да трчам по неа :)

Ако ми се свиѓа дечкото нормално дека ќе се заинтересирам : )) Нормално треба и да бидам слободна или па ако не ми е баш сериозна врската ќе си го чувам за некоја подобра прилика :)
А ако е некој којшто едноставно не ми е по вкус и нема ама баш ништо што ме привлекува,ондак му кажувам што како,гледам да не го навредам или да не бидам многу груба.

ma i vo dvata sluci sum ladna i ne ni zabelezvam deka nekoj ima nekakva cel.a site okolu mene pagaat od smea bidejki bilo apla:pos:.jas vazno si kuliram i ic ne me boli koj so i kako sakal!a ako mavam korpa to definitivno ke go izbvedam na kulturen nacin bidejki nekam na takov nacin da steknuvam neprijateli.i sepak na maskiot pol najvazno mu e egoto.pa aj od nekakva pocit kulturno odbivam:bravo:

кога ми се додворува некоја шо ми се допаѓа i just play along, заебанции, шали, смешки од двете страни... ама ако не е мој тип, ќе направам нешо грозно, на пр. ќе си го чепкам носот, ќе се чешам по главата и ќе викам дека ми нашле 5-6 видови вошки во косата...:pos2:

...

Ако додворувачот/додворувачката изгледа убаво ќе се заинтересирате? Или пак и доколку не е ваш тип се однесувате љубезно или пак најмногу практикувате "корпи"?

Не си дозволувам на сама себе да бидам вулгарна кон некој, но тоа е само ако дечкото има коректен пристап и не навалува или евентуално ми е добар пријател, познаник.
Ако некој мине граници ... можам благо да речеме да бидам незгодна.

Додека ако тој што ми се додворува ме интересира, 1001 ноќ.:pipi:

• Ми се допаѓа
Reactions: DL5
Зависи која и колку ја познавам... сепак човек треба доволно да го запознаеш пред да почнеш да се отвараш. Инаку знам да се вцрвенам и да се устрамам :) Но, потоа картите се на маса па ке видиме како ке изиграме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom