Околу првиот состанок и каде преферирате да биде?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

Каде на првиот состанок?

• Вкупно гласачи
    202
ragazza напиша:
Мистичен напиша:
ragazza напиша:
Nikogas ne odam na dolg prv date :wink: sto ako mi e dosaden i sakam da begam:)
А што ако си му ти досадна на него?
Еј, па да бе! Си мислела и за него, да не се малтретира! :)
Se uste ne se rodil takov maz :wink:
Да пукнеш ме изнасмеа!
Нема да го коментирам ваквото размислување, ќе личи на психоанализа! :)

Anonymus1 напиша:
ragaza за се има прв пат и никогаш не вели никогаш а мислам дека не е ок да се планира времето колку би ти траел првиот состанок оти како шо кажа ти мразиш долги први состаноци што во случај да ти биде интересно дали би станала и би си заминала само затоа што ти мразиш да седиш долго заедно со некоја личност со која си на прв состанок?
Ne rekof deka mrazam rekof deka NE odam na dolg prv date i ostavam prilika za da mozam da se izvlecham to ne e uvredlivo , ne e loso nego bas spas vo nezgodna situacija e , svatigo kako sto pisuva pls

Мистичен напиша:
ragazza напиша:
Мистичен напиша:
ragazza напиша:
А што ако си му ти досадна на него?
Еј, па да бе! Си мислела и за него, да не се малтретира! :)
Se uste ne se rodil takov maz :wink:
Да пукнеш ме изнасмеа!
Нема да го коментирам ваквото размислување, ќе личи на психоанализа! :)
Imase eden wink tuka taka da cuvaj si ja analizata za kaj sto e po potrebna :pos:

ragazza напиша:
Ne rekof deka mrazam rekof deka NE odam na dolg prv date i ostavam prilika za da mozam da se izvlecham to ne e uvredlivo , ne e loso nego bas spas vo nezgodna situacija e , svatigo kako sto pisuva pls
Па да му се невиди, одиш на date, а не на blind date! Или ова важи само за некој кој го запознаваш преку нет, па ќе излезе дека е ружен? :)

хух, е ова ми е гадното.
Фак, немам омилени места, немам омилена поза, немам омилен филм...книга, бла бла бла, затоа самиот останав неомилен.
а бе шо знам, не можеш ваљда секоја женска да ја носиш онаму каде што ти сакаш, едноставно...прашај и ќе добиеш некаков си одговор каде ТАА сака да оди, и ете така си добијаш и место ем нема да имаш понатамошни фрустрации. :wink:

Мистичен напиша:
ragazza напиша:
Па да му се невиди, одиш на date, а не на blind date! Или ова важи само за некој кој го запознаваш преку нет, па ќе излезе дека е ружен? :)
Nikogas ne ti se ima deseno da zgresish vo procenka ? deka nekoja osoba mozi samo fizicki da te privlekva i da nemas vo opsto sto da muabetis , se posakuvash na drugo mesto ednostavno . A za NET dates nikogas ne sum bila taka da slabo imam iskustvo od takov vid na dates ama prva prilika i ke ve obavestam site :D Nema za so da se bunite i play my game u play urs ako mi se sviga tipot ke go stretnam pak i pak ke povtoram deka si ostavam " otvor" :pos: :wink:

Види ако веќе го знаеш, не е прв дејт...

Иначе да на прв дејт ако е ептен згодна ќе гледам само како да ја легнам, и за разлика од Мистичен, јас сум многу нападен...

Па не е*бе убав туку удав, така?

Нема некоја тука на форумов која што излегла сама со мене инаше може да ви раскаже...

А да и јас како Рагаца бегам после пола саат - саат ако видам дека ништо нема од сексот за таа вечер!!!

пеарл, Македонија не е Америка. :wink:
Ние немаме боулинг елијз, неаме џакузи...и неаме пари згора на се.
Инаку, лесно би било. Секој би имал женска и обратно.

pearl напиша:
Ама ако некој ептен ми прави мерак од прва, го носам во некоја spa каде прво двајцата не масираат заедно, а после не оставаат сами да си ја довршиме работата во jacuzzi, разбира се :wink: :wink:
Е ова ми се допадна, супер ти е идејава! :D

- На кино не би отишла на прв состанок, ептен некако за срамежливи е таков дејт според мене. Во темницата не би можела да му ги видам очите, ептен е некако зезнато додека чекаш да се отсрами и да ја стави раката на твоето столче (а да не правам муабет за рака на рамото) :D
- Во слаткарница ако одам, ќе треба сам да си јаде бидејќи не јадам благо, а не би сакала да му е непријатно (според бон-тон демек) :D
- Дома кај него не би отишла, од кај знам кој ќе налета и ќе ме усрами со своето присуство :D
- Во некое кафуле кај што е мирно би ми било попријатно, подобро и помирно е за разговор, можам да приметам гримаси и мимики на лицето, дали мафта премногу со рацете и да создадам некое првично мислење за таа личност и со тоа да знам дали ќе има и втора средба :D Ако "забегува" со погледот, не ме гледа во очи додека разговара, сигурно нема да има втор пат (а тоа се гледа само на светло) :D

ragazza напиша:

Мислам дека штом веке сме се решиле да одиме со некого на фрст дејт не е фер да си го испланираме времето и да бидеме како темпирана бомба па за половина саат (се разбира ако не ни е по кејф) да му речеме "Еј извини ама јас морам да одам", кога веке прифакаме да одиме на било каков состанок треба да бидеме "мажи" и да останеме до крај, а после за втор веке нема ни да помислиме нели ако не е се како што треба. Би требало понекогаш да се ставиме и самите во таква состојба како би ни било на нас некој што нешто ни значи така да се испонаша со нас, зошто сепак и тој некој (иако е машко) со кој сме излегле на кафе или ватевер има некакви чувства кон нас и пред се е ЧОВЕКкој исто како и ние не би сакал да бидат повредени неговите чувства исто како и ние. :)
Може претерав ама тоа е мое мислење, ако сметате дека не треба да е вака бришете го постов.

Of Devilish , ne e vremenski ograniceno nego gledam da mozam da se izvinam i da zaminam , na kafe ke pies edno kafe ke stanis ili pijacka , nema po moe nisto uvredlivo vo to .Nikoj ne e podcenet tuka cisto kulturno fala i prijatno

Ај да ти доловам ситуација. Ти се свигат некој тип кој ги задоволува скоро сите твои критериуми, го покануваш да излезете, нормално ти ке сакаш да му посветиш 2 3 4 можеби и повеке сати од твоето драгоцено време за да бидеш со него и да го запознаеш подобро нели? ... Е сега што се дешава, типот после половина час од ко сте излегле ти викат "леле извини морам да одам имам таква и таква неодложна работа, ке се видиме пак", и повеке никогаш не ти се јавува за да се видит, ај кажи ти како ке се чувстуваш во таква ситуација. Сеедно ке ти е? Нема ништо да си помислиш во моментот? Нема да помислиш досадна му бев или слично?

Osetlivo e ama ako ja igras igrata trpija. Ako ne mu se svigam nema da odam protiv to , ke se pomiram . Vakvo nesto ne mi se ima sluceno ( ne deka jas sum nesto posebna ) taka da ne znam kako bi se osekala ama kako sto gore navedif , life goes on . So sila ubavina ne bidva , neli to vazi i za nas zenskite i maskite sekoj so svoe pravo na odbivanje ili prifakanje

Ех, ти пружам рака за креативност пеарл, ама веруј ми, далеку е понедостижно било што од овие перфект дејтс ако немаш кеш.
Веруј ми, been there...done that. :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom