Акните - повеќе од тинејџерски проблем

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
rock-kate;2268235[B напиша:
]хмм а како се викат мислам то од нивеа? Пошо и јас имам едно од нивеа, Nivea Visage Young и то е за длабинско чистење...[/B] ама ако имат нешо по корисно да се купит, уште поубо.. Иначе за акниве... Купив едно, исто од Nivea Visage Young и тенко е ко моливче и се викат Bye-Bye Spot.. Корисно е ... Кога ќе забележиш одма дека имаш некаде акна која се развива, веднаш се премачкуваш со памучето кое го има на врвот на моливчево.. Од лично искуство,навистина делува...
visage-young-sos-stick-embalagem-produto1.jpg
тоа е :smir:
мене барем многу ми помогна...а ова пак bye-bye spot не ми е некако квалитетно барем за мене воопшто не ми помогна... ни секундарно исчезнаа ни никако...

тоа е :smir:
мене барем многу ми помогна...а ова пак bye-bye spot не ми е некако квалитетно барем за мене воопшто не ми помогна... ни секундарно исчезнаа ни никако...
сепак, секој има различен тип на кожа, која се разбира различно делува на различни козметички производи... :pipi:

*реагира :) делува е за козметиката и нејзиното дејство :smir:

Оваа никако за младешка кожа.Еуцерин се наменети за зрела кожа.
а и овде да прашам пошо и мене дерматолог ми препорача Еуцерин дека имале добри производи..
всушност дали се добри(извинете за малку оф топик шо ојдов).. ми препорачаја и мене исто крем и таму шампон за мрсна коса,ама не имам уште купено..
уствари за мои години не е наменето или:?

Fuck и мене после бричење ми искачаат такиви поткожни, па како да се бричам ебаго да ги кубам влакната едно по едно? :tapp:

Ако маваш контра, прекини и нема да искачаат повеќе.

а и овде да прашам пошо и мене дерматолог ми препорача Еуцерин дека имале добри производи..
всушност дали се добри(извинете за малку оф топик шо ојдов).. ми препорачаја и мене исто крем и таму шампон за мрсна коса,ама не имам уште купено..

јас ги користев на еуцерин производите, креми, пилинг за лице, и шампон ( шампонов е без мирис и за никаде е ефикасен е , ама јас сакам да мириса не нешто барем)
Е сега како што веке кажаа погоре ти имаш колку? 15 години , а јас сум точно 10 постара од тебе така да мислам дека не е баш најсооодветен избор за тебе и твојата возраст, ама ако дерматолог ти препорачал можеби ама можеби знае нешто повеке од мене:kesa:

Епа чим ти ги препорачал дерматолог не знам,ваљда можеш да ги користиш,мада подобро би ти било да си видиш со уште некој,второ мислење,зошто овде дерматолозиве свашта препорачуваат.

Јас да ви кажам. Имав огромен проблем со акните со години. Не знаев како да го решам. Сфатив дека сите тие креми не помагаат многу. Пробав многу нешта и на крај ништо. Решение кое многу ми помогна и е многу ефикасно:
1.Никако миење на лицето со сапун
2.Да се брише лицето секогаш со чиста крпа, по можност да се менува крпата на 3 4 дена
3. Секојдневно лицето 2 3 пати да се мие и чисти со чај (не од тие овошните, туку со камилица, нане или планински)
4. Да не се чепка лицето воопшто и да не се чепкаат акните долколу се појави некоја, едноставно ќе исчезне брзо, ако се чепка постојано уште полошо се прави
5. Да се оди по можност на третман на месец, месец ипол...

Резултатите кај мене за 2 3 месеци се огромни, 80% од личната хигиена, а 20% од третманите. А посебно лицето ефикасно се чисти коа правам третман со чај. Пробајте така, за 2 3 месеци ќе се среди и тоа многу. Постепено

Значи и на сестра ми и и препорачаја Еуцерин.Та само што наполна 18 години незнам дали е препорачливо под 18 ама ако ти рекол дерматологот види пробај...

Он топик:Акните најмногу се појавуваат во времето на пубертетот бидејќи тогаш има најмногу промени во твоето тело.Исто така и како резултат на нечистотија и неправилна исхрана.
Јас(да не се заречам)воопшто немам акни.Сега користам колекција од Nivea што е young.Сепак препорачливо е ако имаш посериозни проблеми со кожата да се консултираш со лекар пред да почниш да ставаш нешто затоа што можеби само повеќе ќе ти ја иритира кожата.

Фала богу да не се урочам неам таков проблем. држете се до хигиената на лицето !

Jas si go neguvav liceto so Clearasil,prestanava na mesec dena vikam abe ja uste malku ke gi snema nema da si stavam,pak pocnaa da mi izlevat.Znaci do deka ne vi isceznat aknite mora da si go neguvate liceto.
98981778.jpg

За Еуцеринот баш пред некој ден се распрашав по аптекиве,пошто сум у дефицит на крема една одр стаф за лице :),и ми рече фармацевтката дека има и линија за помлади,покрај тие што се за зрела кожа,така да,слободно може да се користи :)

Ако маваш контра, прекини и нема да искачаат повеќе.

е за ова што си го пишал. јас кога се бричам горниот дел од лицето го бричам нормално (не контра) и таму е се во ред, арно ама, долниот дел или вратот, ако не му мавнам контра скоро исто е ко да не сум се бричел.:toe: ако му мавнам контра, се измазнува, ама пак, веднаш излегуваат неколку акни. и ајде решение де?

иначе, акни немам којзнае колку многу, од време на време само ми се појавуваат и тоа на челото најмногу, и на вратот како што спомнав. на грбот имав премногу, цел ми беше, и бев на доктор ми даде некоја маст (мислам ариол се викаше) ја користев таа, и се исчисти малку од малку, ама сега се помалку имам и на грбот (изгледа до пубертетот било.)

и уште нешто интересно да кажам. кога бев на гореспоменатиот дермотолог, ми препорача да го избегнувам сонцето. и така и правев подолго време. арно ама, летно време роден, не држи душа, мора да се расоблечеш да се попечеш на сонце, да се бапнеш во езеро:vozbud: и по некои десетина дена поминати во охрид тоа лето (после прегледот, мислам пред 2 години), кога се вратив дома, мајка ми не можеше да ми го препознае грбот, викаше, јас мислев од сонцето ќе имаш повеќе, а на тебе ти се повлекле:smir: значи, се си е до кожата. не е се како што пишува во книгите. секогаш има исклучоци.

А да прашам оние црните точки што испаѓаат како се викаат и како да се исчистам од нив ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom