Акните - повеќе од тинејџерски проблем

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
А да прашам оние црните точки што испаѓаат како се викаат и како да се исчистам од нив ?
Црнки ги викам јас, немојш баш сите да ги исчистиш. Пробував (и уште) разни креми, те за длабинско те за секакво чистење, па специјални за црнки.. нишо не ми помогна од таквите препарати. Зато еднаш неделно си практикувам на пареа да поседам едно пола сат, дури да се отворат порите и после така дури се отворени полесно ќе ги истискаш.

Јас за црнки си бев на третман за 1000че ми напраија третман на лице и ми ги исчистија и ниедна не ми се појави после тоа.

Лично сум немала никогаш оваков проблем, а обично лузни остануваат после акни тоа е неизбежен сајд ефект:toe:

Човек неможе да се избричи, 3 ми искочија кај што се бричев и тоа не гнојни туку како црвени :pos:
Да не има нешто врска што се бричам со жилет? Не мавам контра :drk:

Човек неможе да се избричи, 3 ми искочија кај што се бричев и тоа не гнојни туку како црвени :pos:
Да не има нешто врска што се бричам со жилет? Не мавам контра :drk:
па и вие мажите треба да си го негувате лицето со лосиони за пред бричење, после бричење... и хидратантни кремички

ииии едит: треба и квалитетен брич и соодветна пена, така барем брат ми си ги решаа тие проблеми, дали ме разбираш

едит2: а па еден мој бивш разкажуваше како он и татко му на времето си го одржувале лицето, за мене неприфатливо ама... шо знаеш мош па стварно помага... демек после бричење миење на лицето со -сјај за садови- и после си шлакнеш 2-3 раци ракиичка ... и лицето демек ко стакло било 3-4 дена... не ме зимај за збор, ја не сум пробувала... ти само можеш да се обидеш :)

Абе користам Gillete брич со 3-4 жилети 100 евра за него фрлив лол. Пена исто Gillete...
Треба со машинка да пробам излгеа или да сменам пената.
Фала у секој случај. :back:

Еден мој сове...Пред да се избричиш стави го жилетот во чаша ракија нека поседи едно 5 мин и после пробај избричи се....Мене само така не ми излегуваат акни-или што било друго.....

Имам само малку, што е нормално. Знам и мајка ми ми е кажувала да не јадам многу благо, и навистина сум приметила дека кога јадам чоколади и слично лицено ми е....немам опис! И треба да го негувам со сапунче и ХЛОРАКОЛ еден цел месец за да ми ги снема :(

Еден мој сове...Пред да се избричиш стави го жилетот во чаша ракија нека поседи едно 5 мин и после пробај избричи се....Мене само така не ми излегуваат акни-или што било друго.....
Ајде следен пат ќе пробам па ќе пишам што сум напраил.
Фала :drk:

Лицето во никој случај не смее да дојде во никаков контакт со алкохол, па...

Да. И ја сум озбилен ;)

Усвари ти брцаат под кожа шо знам шо праат, после си како бумбар у лицето :pos:

И колку време ќе сум ко бумбар?Планирам да направам некој ваков третман ама се плашам да не се зафркнам:nesum:

И колку време ќе сум ко бумбар?Планирам да направам некој ваков третман ама се плашам да не се зафркнам:nesum:
Зошто бе некако со игли такви третмани сакате?
Не пијајте многу газирани сокови и помалку масна храна, и одма ќе забележите промени на лицето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom