Што кога на вашиот партнер некои работи му се побитни од вас?

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување
ама и вие премногу барате, без навреда
машкото не може да се посвети на врската 24/7, му треба слободно време...како ќе го искористи, тоа е негово, дали фудбал, коцкање и сл.
МОРА ДА ПОСТОИ РАЗБИРАЊЕ
друго, многу е глупаво кога женско ќе постави таков ултиматум, како ви звучи или фудбал или ја?
јас, лично сум имал такви проблеми, не заради фудбал, туку поради друштвото, ултиматум ми постави, и не го прифатив и мислев дека беше готово ама ја продолживме врската нормално
така да, женските кога ќе постават таков ултиматум, знаат дека не се во право да му ги менуваат навиките и интересите на машкото и без разлика на одговорот, срцето нема да им дозволи да ја прекинат врската(за заљубени или новопечени :) )
тоа е моето мислење, ако има друг поинакво, нека каже

Апсолутно се согласувам. Исто онака како што не би сакала мене некој да ми кажува што да правам, што да ставам прво и сл. Едноставно, врската е уште едно нешто во животот. Постоеле приоритети и пред неа, ќе постојат и после неа. Најбитно е да се задржи слободата, нормално, за оние што ја сакаат, зошто мене лично, ми е неверојатно да поминувам премногу време со некого, да барам да сум му најбитна и сл. Сакале-нејќеле, кога ќе бидете во брак ќе бидете 24/7 заедно, до крајот на животот и ќе ви здосади. Така што, за се има време. И нема тука лутење. Толеранција и се ќе си тече по својот редослед.

Нормално е кога сакаш некого да сакаш да бидете заедно 24/7 и се да правите заедно,но во секој случај мислам дека не е нормално целиот свој живот да го сведеш само на една личност.Во тој случај мислам дека многу брзо би си здосадиле еден на друг...
Го сакам дечко ми и го обожавам времето поминато со него,но подеднакво ме прави срекна и времето кое си го посветувам на самата себе,времето кое го поминувам во прошетка со моите кучиња,сакам да излезам на кафе со другарките..да му се посветам на семејството..ма сакам милион работи....Истото се однесува и на дечко ми....
како што јас сакам да уживам во работите кои мене ме прават срекна сака и тој,значи си оставаме простор еден на друг,и можеби поради тоа и супер функционираме..
Но кога би била во врска во која дечко ми не би ми обрнувал внимание и секогаш нешто друго би ми било поважно од мене..во тој случај adios...
или ке му бидам прва,најважна,една и единствена како што ми е тој на мене...или...чао,пријатно:toe:

Едно е да си има свое слободно време а друго е да не ми обрнува внимаие воопшто.Најнормално дека сака некогаш да биде сам или да излезе со другарите како што и мене ми е потребно тоа.

Што ќе се случи со вашата врска ако дојдете до точка да заклучите дека на вашиот дечко некои работи му се побитни од вас?
Земаме значи конкретно тривијални работи како фудбал, нет, кладилници, скејтање...нешто што може да го прави и кога нема да има можност да биде со вас, а сепак го избрал пред вас?
Што понатаму?
Се справувате со тоа?
Ставате крај на врската?
Поставувате ултиматуми?:toe:
Па сега,зависи до која мера му се поважни од мене.Се си има граница.Ако почни се поќе и поќе да ме откачва,за да гледа фудбал,да излегва поќе со другарите,нормално дека ќе следи расправија.И после то има еден жолт картон,а ако продолжи понатака се знај шо следи-крај.Имав сличен проблем,ама за среќа се заврши убо по доооолги дискуси.Па не можи сега од 7 дена во неделата 1 ден да излези со мене а 6 со другарите.Ако сака така,нека си најди некоја на повик,некоја мувачица,а не да влегува во врска.

воопшто не се лутам поради едноставна причина има многу работи шо ми се побитни од него

кога ке ми биде најважен ке сакам и јас да му бидам најважна :pipi:

Што ќе се случи со вашата врска ако дојдете до точка да заклучите дека на вашиот дечко некои работи му се побитни од вас?
Земаме значи конкретно тривијални работи како фудбал, нет, кладилници, скејтање...нешто што може да го прави и кога нема да има можност да биде со вас, а сепак го избрал пред вас?
Што понатаму?
Се справувате со тоа?
Ставате крај на врската?
Поставувате ултиматуми?:toe:
Стварно не знам,не ми се случило до сега дечкото да ме запоставува на сметка на некои негови други интереси како фудбал или слично,баш напротив,ги запоставувал другите интереси за да биде со мене...ама ако прави нешто шо можи да го направи кога нема можност да е со мене,а го прави додека е со мене,мислам дека ќе ми пречи,ама ако нон-стоп се повторува истото,ако не,нема да ми пречи... крај на врската не би ставила поради тоа,ама сигурна сум дека ќе се изналутам... ако му значам ќе поводи сметка и проблемот ќе биди решен.

Стварно не знам,не ми се случило до сега дечкото да ме запоставува на сметка на некои негови други интереси како фудбал или слично,баш напротив,ги запоставувал другите интереси за да биде со мене...ама ако прави нешто шо можи да го направи кога нема можност да е со мене,а го прави додека е со мене,мислам дека ќе ми пречи,ама ако нон-стоп се повторува истото,ако не,нема да ми пречи... крај на врската не би ставила поради тоа,ама сигурна сум дека ќе се изналутам... ако му значам ќе поводи сметка и проблемот ќе биди решен.
ќе се изналутиш и тој ќе се стресе....

баш деновиве се соочувам со тоа или барем добивам таков впечаток, и не знаете колку се нервираааааааааааам:vozbud:........ но ќе видиме како ќе се одвиваат работите......инаку, моето мислење е дека кога сум со некој шо ми значи, нормално дека тој ми е најважен, и уште понормално е дека очекувам и тој да се однесува исто спрема мене..ако не,,,значи не е за мене..:pipi:

Vaka u svoeto slobodno vreme so saka neka prai ama dodeka e so mene ili koa treba da se vidime da mi vadi nekoi si izgovori ili takvi glupavi pricini direktiva sednuvam so nego praam muabet i mu kazuvam so kako...Mu davam fora da proba da se odvikne od nekoi raboti ili pak da gi namali barem a jas ke probam da go razberam i seto toa a ako niso od toa ne biva ke dojde THE END i CIAO

неможам на децко ми ако го сакам да му рецам на пр-,,Не уЧи за испит,ја ли сум ти поважна или испитот,,???за такви работи немже да бира,исто и ја,ако има разбирање се ке се постигне!јас лиЧно со децко ми заедно ги гледаме моите серии сапуници-иако он не ги сака,а и заедно гледам и ја фудбал со другарите иако не го сакам,со компромис се бива!!!!

И јас имам приоритети, и тој, така да со заеднички муабет компромисот е најбитен околу некои наши важни работи. Колку што јас имам потреба и примарна желба да пеам, толку тој сака да шета по планини.И секој со својата страст.

Е таман работа ако само ја му бидам у фокусот и ако ме става пред себе и својот личен напредок.
Тоа уствари и ме плаши. Пошто знам дека ќе се осеќам угушено.

Сметам дека, ма каква љубов да е у прашање, увек треба прво себе и својот интерес да се задоволи. Само така може да имаш ок врска без фрустрации. Ако, он или ја се откажуваме од ствари што искрено ни значат, тогаш налет таква врска.

Лично имам ставови, желби, идеали кои ми значат повеќе од мене самата ми се чини. И кога сум ставена пред избор тие мои соништа или партнер, го одбирам првото. А, ќе разберам и кога другиот го прави тоа.

Мене воопшто не ми пречи да се интересира за други работи и да одделува време за нив. Кога тој гледа фудбал, му правам друштво, некогаш му давам предлог да излезе со другарите :) Сакам да ги знам работите кои ги сака мојот партнер, да учам за нив и да ги правам со него. Уживам кога знам дека тој е задоволен.
Ако таа приврзаност кон тие работи е преголема и ја уништува нашата врска разговарам за проблемот и барам компромис.
:pipi:

Е таман работа ако само ја му бидам у фокусот и ако ме става пред себе и својот личен напредок.
Тоа уствари и ме плаши. Пошто знам дека ќе се осеќам угушено.

Сметам дека, ма каква љубов да е у прашање, увек треба прво себе и својот интерес да се задоволи. Само така може да имаш ок врска без фрустрации. Ако, он или ја се откажуваме од ствари што искрено ни значат, тогаш налет таква врска.
Celosno se soglasuvam.

Stavanje vo centarot na vnimanieto od negova strana bi mi nametnalo neprijatno cuvstvo na odgovornost,dolznost,pregolem pritisok.Ne sakam da bidam precka vo zadovoluvajeto na necii potrebi,realiziranjeto planovi,zelbi i interesi.

Isto,ne bi dozvolila nikoj mene da me koci na patot na koj sum trgnata ili imam namera da odam, da mi skratuva zadovolstva i da mi sozdava frustacii.

Najdobro funkcionira vrrskata koga sekoj si ima dovolno prostor,koga nema pritisok,ogranicuvanja i zaguslivost..

Аххх не е фер дискриминација ќе се жалам во човекови права:pos2::pos2::pos2: Зошто пишува на насловот дека само дечковците имаат побитни работи од врската отколку девојките? Хах се шалам...Ај да не го дрвам да кажам.
Приоритети се знае секој ги има. Не може нон стоп некого партнерот да му биде алфа приоритет .. Ај ќе појдам од ова прашање: На што се базира љубовта? На рабирање. Значи треба и таа некогаш да разбере дека не се врти светот цело време околу неа. Или само од гушки и бакнежи не се живее. Мора да постои и разбирањето. Затоа што ако го нема - пљукни и` се на врската.(забегав од темата).
Кај мене не ми пречи ако таа има некои поважни работи, но сепак посреќен сум кога ќе посвети поголем дел од времето со мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom