Дали би ја промениле верата за милион евра?

Исус христос бил самоволно крстен,не форсиран од родителите да шири христијанска вера,а да мењам вера да ми даде пари на маса би ја сменил зашто да не.

шо ќе ми се ако неможам да ги трошам на свинско

Као свинското е тоа што најмногу го цениш во твојата вера?
Има ли воопшто некој што верува од срце во тоа што кажува, а притоа не му е поважно што мислат другите за него, дали ќе јаде свинско, како ќе се вика Божјиот храм во кој оди да се моли и сл? Очигледно дека не ... жалосно.

Па незнам за понатака во моментов не би ја променил негледам причина за да променам вера.

Никогаш! Сакам да сум цел живот она што сум била и од самиот почеток. :nenene: Не би ја сменила верата!!!

Као свинското е тоа што најмногу го цениш во твојата вера?
Има ли воопшто некој што верува од срце во тоа што кажува, а притоа не му е поважно што мислат другите за него, дали ќе јаде свинско, како ќе се вика Божјиот храм во кој оди да се моли и сл? Очигледно дека не ... жалосно.

Smisla za humor?... Prohujalo s vihorom.:icon_roll

Дали би ја променил верата за милион евра?

:icon_eek::cuc::raz:ма и за помалце - само проблемот е друг - незнам на која вера припаѓам :) јес да сум крстен во црква и поради мама и тато сум христијанче :)

И цел свет да ми го дадат,нема да ја сменам верата.Сум тоа што сум,за пари не се мењам!

сеа сите викате така... па дури јас си викам така но кога ке ви ги дадат парите на рака..:wink: но не значи дека ке морате да ги почитувате тие правила на таа вера :) ... како прво вие оваа неја почитувате... одите секоја недела у црква ? јас ке бидам искрен и ќе кажам не..

сеа сите викате така... па дури јас си викам така но кога ке ви ги дадат парите на рака..:wink: но не значи дека ке морате да ги почитувате тие правила на таа вера :) ... како прво вие оваа неја почитувате... одите секоја недела у црква ? јас ке бидам искрен и ќе кажам не..

Интересна забелешка, бидејќи сите тука се декларирате како супер верници ме интересира,
Колку пати во животот сте присуствувале на црковна литургија?
Дали сте ја прочитале Библијата?

Дали доколку некој ви понуди милион евра би сте се конвертирале во друга религиска организација?
Не би ја променил Верата ни за целиот Космос да ми биде даден на послужавник

Јас мислам дека сите од овде би ја смениле и за пола цена... не е до тоа дека не се верници туку дека македонија е сиромашна земја и за нас тое едноставно се многу пари кои би го подобриле животот на секој од нас...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom