Што читате во моментов? (со краток коментар)

• Креатор на темата Креатор на темата Desert
  • Време на започнување Време на започнување
„Демијан“ - Херман Хесе

Конечно ми падна во раце. Прекрасна е. :luv:

Angeli i Demoni - Den Braun
Interesno!

"Чичко Горио" од Балзак.
Нема војна меѓу народи, но нема ни мир меѓу класи. :toe:

Ja завршив Знаеш ли да чуваш тајна?, ништо особено, колку за тепање време и пуштање мозокот на пасење. Книгиче за на плажа.

Сега, Кројцерова соната - Толстој.

Ja pocnav Ekvinoks od Majkl Vajt , a pred nea ja imav procitano Majstorot i Margarita od Mihail Bulgakov

Фчера ја зедов Најголемиот Трговец На Светот - Ог Мандино,ја завршив денеска, 10/10...

Сеа ја читам Сидарта - Херман Хесе

~*~

Се обидувам да се стимулирам со Жени на Чарлс Буковски, доволно е одвратна и читлива за да ми се допадне.

Лозје - Блаже Конески.
И Студии за македонската народна книжевност... :jaj:

~*~

Си го полнам егото и задоволувам пасија моментално, Копјето на судбината на Тревор Рејвенскрофт.

"Најголемите светски мистерии" од Најџел Блундел, вчера ја завршив.

Денес почнав една книгичка на англиски "King & Queens of England, Ireland, Scotland and Wales". Ме интересираше кои биле, што биле.. Сега баш читам за Хенри 8ми, поништил 2 брака, а на 2те други жени им наместил демек предавство, да им ја отсечат главата.

Будењето на Офелија-Мери Пајфер

Ретко читам книги, многу ме болат очите кога многу се фокусирам, пред некој ден ја дочитав "Трето око" од Лобсанг Рампа, па сега почнва да ја читам "Гол човек" од Игор Џамбазов, интересна книга уште на почетокот, ќе видиме за понатаму :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom