Што читате во моментов? (со краток коментар)

• Креатор на темата Креатор на темата Desert
  • Време на започнување Време на започнување
Тренутно читам мојот пост што го пишувам во моментов... тековна работа е, цело време све нови и нови букви ми се појавуваат...
Иначе у моментоф читам "The Cry Of The Halidon" од Роберт Ладлам. Ако има некој escapist fiction или интересни шпионски трилерчиња нек каже у ПВТ за трампа.

Toreador напиша:
Half-Blood Prince e veke odamna izlezen...e sega ako cekas srpska/makedonska verzija toa e drugo. Btw, makedonskata verzija na HP e SHIT

izlezen e na srpski, a preveden e i na makedonski ama nasite se skaraa so menadzerskiot tim na J.K. Rowling, nasive ne sakaat da platat za avtorskite prava kolku so plakaat ostanatite zemji. Bidejki Makedonija e mal pazar, a avtorskite prava za Potter se debeli, ne im se isplati da plakaat tolkavo bogatsvo, a ne ke mozat ni profit da ostvarat na toj nacin. Nisto cudno ako nikogas i ne izleze na makedonski :(

МаРиНа`Ох напиша:
Да, посебно презимињана се крш

preziminjata se super! petkata nemozev da docekam da izleze na makedonski i ja citav na srpski, nivnite iminja se katastrofa, nasite poveke navlegle vo knigata.

Ron Snajdoski :D
Severus Zajadlivski :D
Nevil Zagubenkovski :D
Hermiona Zelgoborska :D
.....

i ja ko bibuska vi se molam da mi preporacite neso dobro za citanje(bez poezija):cuc:

Ја исто сакам нешо романтично за читање да ми донесете :zid:

eci^^^ напиша:
i ja ko bibuska vi se molam da mi preporacite neso dobro za citanje(bez poezija):cuc:
Па не биди до толку мрзлива.....

Темава има 11 и кусур страни........
Има постови за миљон прочитани књиги........
Ете стисни на прва страна.....
Расчитај се малце постови онака ко за почеток....
И успут ке најдеш некоја добра књигичка....:wink:

MSV напиша:
Па не биди до толку мрзлива.....

Темава има 11 и кусур страни........
Има постови за миљон прочитани књиги........
Ете стисни на прва страна.....
Расчитај се малце постови онака ко за почеток....
И успут ке најдеш некоја добра књигичка....:wink:

Пеер.. темава е што чита во моментот..

Ја го читам Дејдрим во моментов ;)))))

А за тебе, знам шо читаш.. не мора и јавно.. ;)))))

"Strategicesko planirane i strategicesko prognozirane" ...za ispit mi e, zatoa ....

Harry Potter напиша:
Ron Snajdoski :D
Severus Zajadlivski :D
Nevil Zagubenkovski :D
Hermiona Zelgoborska :D
.....

Драко Лошоткоски :pos:

Бај д веј ја читам „Источен ветер, западен ветер“ по незнам кој пат..

Само шо завршив со "Die Enfuehrung" (Тhe Abduction во оригинал) од Џејмс Грипандо,а почнав со "Das Fehluhrteil"(Beyond Suspetion) од истиот автор.

па моментално ги прелистувам сите од Пауло Коелјо, закон типче!

Za koeljo i ne mislam deka e zakon tipce, ima edna - dve ubavi knigi i drugite mu se isti...vo ist stil pisuva!
a bas vcera ja procitav "Poslednata nova godina" od Amaniti,se cita za nekolku saati super knigicka,zivotni storiii vo nekolku casa pred nova god.kul.. procitajte ja...
a denes ja zemav "Istoricarka" od elizabet kostova..i vaka na pocetok dobra e ..pa ke vidime...preporacajte vie nekoja!!!

Оглед за распаѓањето од Емил Сјоран
Луѓе на месечевата светлина од Василиј Розанов

vo momentov ja citam Zapisi iz mrtvog doma - Dostoevski

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom