Што читате во моментов? (со краток коментар)

• Креатор на темата Креатор на темата Desert
  • Време на започнување Време на започнување
Па ништо не читам во моментов за жал, иако баш би сакала некоја добра книга сеа, да не ми биде толку досадно...

Во ментов ја читам ,,Захир'' на Пауло Коелјо и негде до средина сум и ме тера цело време да ја читам за да видам што ќе се случи на крајот.Многу е интересна и има многу пораки за животот и за љубовта:pipi:

"за кого бијат камбаните"од ернест хемингвеј.добра е,засега што читам,добра е стварно.

Momentalno ja citam ,,Devojkata so biserna obetka,, - Trejsi Sevalie...
Pokraj mnogute, za moi preporaki do Vas se odluciv za slednite: ,,Vo prvo lice,, - razgovori so Vladimir Putin; ,,Aleksandar Makedonski,, - Artur Vajgal; ,,Citacot,, - Bernhard Slink; ,,Eksperiment DELPAS,, - Dzems Bedford, Volt Kensington; ,,Perfume,, - Patrick Suskind; ,, Pride and Prejudice,, - Jane Austen.....pa potoa ne e loso uste ednas da ja procitate Idiot-Dostoevski.....Oliver Tvist......Princezata Sultana.............itn itn
.....aj taka.......i citnete nesto.....:star::helou:
p.s. se nadevam ima za secii vkus...

Злосторство и казна од Ф.М. Достоевски. Ептен добра книга. Начинот на психолошкото опишување на ликовите ме воодушеви.

Во ментов ја читам ,,Захир'' на Пауло Коелјо и негде до средина сум и ме тера цело време да ја читам за да видам што ќе се случи на крајот.Многу е интересна и има многу пораки за животот и за љубовта:pipi:

Исто така и јас одвај чекав да ја дочитам кога бев до половина, но како доаѓа крајот се повеќе забегува Коелјо, требал да намали со неговите фантазии

Сега почнувам да ја читам Игра во р`жта од Селинџер и се надевам ќе вреди

Додека деновиве ги прочитав и Демијан-Херман Хесе и ќе кажам добра книга и Шехерезада заминува на запад од Фатима Мерниси која е една одлична книга со компарација на жените од муслиманскиот свет и жените на западот, многу поучна книга со интересни факти.

Сонот и окултното - Фројд
Предавања на Фројд за како да се толкуваат соновите, како да се разбере латентната мисла на сонот.. Интересна книга, иако сум уште на почеток.

Денес ја земав Името на Розата - Умберто Еко

Пред 3-4 дена ја прочитав Шолја чај од Ејми Ефрон...мн.добра љубовна приказна... Вчера завршив со читање на Брокер од Џон Гришам, а денес веќе земав да ја читам Папокот на светот од Венко Андоновски...се гледа дека ме фатило книгоманија:)

"Светата крв,Светиот Грал" од Мајкл Бејџент,Ричард Ли и Хенри Линколн

Ја скролам Denial-Keith R. Ablow
додека не ми се претворат очите во туршија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom