Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Топ играч е Касано, ама ич ич не го сакам во Јуве. Слушам и Интер биле заинтересирани за него, па комотно нека иде таму, ке му организирам и превоз. Како што реков, супер играч е Касано ма да што знам, посебен карактер е, знае да крене тензија и да направи проблем. Сум кажал и претходно, нема освоено ништо во кариерата. Ни со Рома, ни со Реал (за Реал не сум баш сигурен треба да проверам), ни со Сампдорија. Со Италија играше за последните два европски шампионати па Италија брзо ја елиминираа... На светското Касано не беше повикан од Липи, за понатаму си знаете... И јас го прочитав интервјуто со Гиљи, и вели: 'youngster Cassano', кој јангстер бре човече Боже, 26 години, а во јули ке напуни 27...

Ако треба јас да бирам таков тип на играч би го одбрал Џузепе Роси. Некни против Бразил одлично изигра, а сум го гледал и неколку пати за Виљареал. Млад е и има многу пред него. Тој и Џовинко одлично соработуваат и ги гледав за Младите на Италија на европското и можам да кажам дека се телепатски поврзани како близнаци. Јасно ми е дека тешко ке се добие и дека Виљареал има ставено некоја клаузула шо е поголема од нивниот буџет ама тоа е. Јас би рекол Џ. Роси!

Едит: Со Рома има титула во Куп 2001 година, а со Реал има Шампионска 2006-2007, ма да таа сезона постигнал 2 гола, така да немал некој голем удел во освојувањето на титулата..
Значи ова е мое мислење и не мора да биде точно и не мора сите да го прифатите али јас размислувам во тој правец.

Во право си за Џ. Роси,многу е добар и подобра опција е од Касано,али не знам зашто Јуве се заинтересираат за него,во моментов не ни треба напаѓачи али мора да се мисли и на тоа во иднина,Трезе цело време се повредува,Дел Пиеро е стар,а искрено ја го сакам Касано,ко прво е многу добар играч,а тоа за темпераментот ќе го среди Дел Пиеро,он е легенда и ќе му каже два три збора,како треба да се понаша,Касано ќе го послуша:) на крај,Роси е подобра опција од Касано,млад е и доста добар,иако уште не е докажан во голем клуб мада ја нејќам ич да се замараме со нападот,мене многу ме загрижува одбраната,сега почнуваме скоро секој меч да примаме гол,плус без Киелини сме,тешко ни иде,тоа е главниот проблем што сме зад Интер,Јуве е познат по добрата одбрана и така добива мечеви,со добра одбранаа во моментов ја немаме,мора да зимаме одбрана,мораше Секо да направи нешто во јануари,бар да земеше некој на позајмица,скоро цела сезона играме со Мелберг и Легро,кои се над 30

Во право си за Џ. Роси,многу е добар и подобра опција е од Касано,али не знам зашто Јуве се заинтересираат за него,во моментов не ни треба напаѓачи али мора да се мисли и на тоа во иднина,Трезе цело време се повредува,Дел Пиеро е стар,а искрено ја го сакам Касано,ко прво е многу добар играч,а тоа за темпераментот ќе го среди Дел Пиеро,он е легенда и ќе му каже два три збора,како треба да се понаша,Касано ќе го послуша:) на крај,Роси е подобра опција од Касано,млад е и доста добар,иако уште не е докажан во голем клуб мада ја нејќам ич да се замараме со нападот,мене многу ме загрижува одбраната,сега почнуваме скоро секој меч да примаме гол,плус без Киелини сме,тешко ни иде,тоа е главниот проблем што сме зад Интер,Јуве е познат по добрата одбрана и така добива мечеви,со добра одбранаа во моментов ја немаме,мора да зимаме одбрана,мораше Секо да направи нешто во јануари,бар да земеше некој на позајмица,скоро цела сезона играме со Мелберг и Легро,кои се над 30
Касано е тип на играч кој може да игра на која било позиција во нападот и во средината, и може да биде подеднакво опасен..Тоа е предноста на овој играч...Не дека Џ. Роси е слаб, ама и Касано не е за фрлање..Има незгоден темперамент, тоа може да се земе како негова најголема мана..

Касано е тип на играч кој може да игра на која било позиција во нападот и во средината, и може да биде подеднакво опасен..Тоа е предноста на овој играч...Не дека Џ. Роси е слаб, ама и Касано не е за фрлање..Има незгоден темперамент, тоа може да се земе како негова најголема мана..

Нема дилема во тоа кој е подобар помеѓу Роци и Касано, само проблемот е темпераментот на Касано, затоа што ако летово дојде во Јувнетус ќе биде проблематично, тој и Дел Пиеро играат иста позиција, Касано ако седи на клупа тогаш и лично ке се увериме со неговиот темперамент, од друга страна ниту Дел Пиеро нема да седи на клупата такашто подобро нека се откажат од него, иако како футбалер е фантастичен Касано нема збор во тоа.

http://juventus.com/site/eng/NEWS_newsgiovanili_F75DAE4F78314138AC27E2068F4EF7B3.asp

на Вијареџо купот,клинците на Јуве ќе играат со клинците на Лацио во четвртфиналето,иначе Лацио биле најјаки во примавера,имаат 42 бода и се боље и од јуве кои имаат 35 бода,додека на овој куп јуве отидоа понатаму како први со 9 бода а Лацио 10 бода од три утакмици

за утакмицата со Сампдорија,читам сме биле многу боље,ја не ја глеав и не сме тепале само ради што сме немале среќа,читај http://juventus.com/site/eng/NEWS_newsseriea_A22AE8D923264B51A02FC6B43042CF6A.asp позитивно е тоа што сме имале шанси и стативи,тоа ме радува,само ни треба две три звучни засилувања и повторно ќе бидеме повеќе од конкурентни,до следната средба,мислам дека сеа наскоро се игра куп или трескам глупости,треба да проверам

http://juventus.com/site/eng/NEWS_newsgiovanili_F75DAE4F78314138AC27E2068F4EF7B3.asp

на Вијареџо купот,клинците на Јуве ќе играат со клинците на Лацио во четвртфиналето,иначе Лацио биле најјаки во примавера,имаат 42 бода и се боље и од јуве кои имаат 35 бода,додека на овој куп јуве отидоа понатаму како први со 9 бода а Лацио 10 бода од три утакмици

за утакмицата со Сампдорија,читам сме биле многу боље,ја не ја глеав и не сме тепале само ради што сме немале среќа,читај http://juventus.com/site/eng/NEWS_newsseriea_A22AE8D923264B51A02FC6B43042CF6A.asp позитивно е тоа што сме имале шанси и стативи,тоа ме радува,само ни треба две три звучни засилувања и повторно ќе бидеме повеќе од конкурентни,до следната средба,мислам дека сеа наскоро се игра куп или трескам глупости,треба да проверам
Нареден натпревар му гостуваме на Палермо.. Првиот натпревар годинава доживеавме пораз, така да треба да се отплатиме сега, ама нема да биде лесно..Палермо е една од најтешките гостувања, ама се надевам дека нема да не служи среќата како последниот натпревар!!

Буфон нема да се предадеме

Pokraj teskoto gostuvanje kaj Palermo, problem bi mozelo da pretstavuva i moznoto kalkuliranje so sostavot i stedenjeto na igracite pred vazniot mec vo CL protiv Chelsea. Ne sakam da zboram pred raka, ama se mi mirisa na uste eden kiks vo prvenstvoto.

Чиста 2ка за Јуве против Палермо за кладилници.

Е редно е веке да победиме како што треба, јас мислам на овој меч ке влеземе со 100% мотивација за постигнување гол, тоа е чудо Јуве нема направено пресврт досега, сите ако ни заводат или нерешено или губиме тоа е чудо. Со Палермо нема да е така пак да се спасуваме ке одиме на победа и тоа голема верувам во Раниери мислам дека истото ке го направи, Дел Пиеро - Трезеге сакам да ги видам во мечот и од страна Маестро Каморанези да им ги мести на глава само тие да реализираат!!

И добро изјавил Буфон, нема предавање до 38 коло!

Е редно е веке да победиме како што треба, јас мислам на овој меч ке влеземе со 100% мотивација за постигнување гол, тоа е чудо Јуве нема направено пресврт досега, сите ако ни заводат или нерешено или губиме тоа е чудо. Со Палермо нема да е така пак да се спасуваме ке одиме на победа и тоа голема верувам во Раниери мислам дека истото ке го направи, Дел Пиеро - Трезеге сакам да ги видам во мечот и од страна Маестро Каморанези да им ги мести на глава само тие да реализираат!!

има време потребни се 3-4 кикса на интер и скудетото е наше:tapp::vozbud::vozbud:

Како освоиле 10 бода од 3 натпревари???

Ако Трезеге се врати.... Победата се знае чива е :vozbud:
амаа... проблем е малку моменталнава форма на тимот... како може сега баш да падне... незнам... ама мора да се смени нешто... се надевам дека Сисоко ќе игра следната утакмица во средината... мислам дека е доволно добар за да игра прва ... и секако... ако е Трезеге фит... МОРА ПРВА:salut:

Ако Трезеге се врати.... Победата се знае чива е :vozbud:
амаа... проблем е малку моменталнава форма на тимот... како може сега баш да падне... незнам... ама мора да се смени нешто... се надевам дека Сисоко ќе игра следната утакмица во средината... мислам дека е доволно добар за да игра прва ... и секако... ако е Трезеге фит... МОРА ПРВА:salut:
Види сеа, полека си оде тоа гледаш Сисоко се враќа, Келини веке ке биде подготвен, Зебина ни е опоравен Трезеге ако се врати, по некоја логика по мое ке флеземе пак фо форма, ништо не е загубено во скудето само напред и нема предавање, от кај знаеме што може да и се случи на Интер можи ке паднат на цело така да, треба да си играме за 1вото место.

А што биде со Интер се конкурираше за местени натпревари?
-Нека ги фатат племето нивно со раци да ми дават голови ццц како се спасуват и они не знааат!!!:jaj:

Интер добија титули како Подарок, еве сеа судиите им помагат, мене ми се шини како Јуве да бил наместен во скандалот, пошо се некако интер имаат корист.
ама тоа е тоа.правдата ќе излезе на виделина на крај

Интер добија титули како Подарок, еве сеа судиите им помагат, мене ми се шини како Јуве да бил наместен во скандалот, пошо се некако интер имаат корист.
ама тоа е тоа.правдата ќе излезе на виделина на крај
Ајде бе, имале помош од судии, колку пати ги гледаше Јуве, Милан и Интер сезонава ? Уствари, ваков коментар може да дојде само од некој кој благе везе нема со Калчото оваа сезона, причина, 100 против аргументи . :toe:

Ајде бе, имале помош од судии, колку пати ги гледаше Јуве, Милан и Интер сезонава ? Уствари, ваков коментар може да дојде само од некој кој благе везе нема со Калчото оваа сезона, причина, 100 против аргументи . :toe:

Паа ок... кога Јуве освоија титула... и беа пратени во втора лига... што да не Милан и Интер не заслужија да идат ... океј Интер ете неколку места надоле... но Милан највеќе местеа... и заслужија највеќе за во втора лига... али има многу за жал... неправдина во Италианската лига:toe: .. Мора да се смени тоа... на пример... во едно коло... кога прв ден.. завршуваат натпреварите со +3 ... следниот ден само една е +3.. дугите се од 0-2 ... проверете секогаш вака искача... не не .. не е местена лигата зашто... :tapp:... мора да се воведат некои мерки во судењето... и критиките... а најголеми... СО МАФИЈАТА -_-
Толку од мене... поздрав.. без навреди за никој... :helou:

Паа ок... кога Јуве освоија титула... и беа пратени во втора лига... што да не Милан и Интер не заслужија да идат ... океј Интер ете неколку места надоле... но Милан највеќе местеа... и заслужија највеќе за во втора лига... али има многу за жал... неправдина во Италианската лига:toe: .. Мора да се смени тоа... на пример... во едно коло... кога прв ден.. завршуваат натпреварите со +3 ... следниот ден само една е +3.. дугите се од 0-2 ... проверете секогаш вака искача... не не .. не е местена лигата зашто... :tapp:... мора да се воведат некои мерки во судењето... и критиките... а најголеми... СО МАФИЈАТА -_-
Толку од мене... поздрав.. без навреди за никој... :helou:
Абе детенце, тогаш имаше 12 години, се кладам на Супер Нинтендо играше и благе везе немаше што се случува со Калчополи . Не е тоа темата на муабетот, проблемот е што судиите оваа сезона носеа доста дискутабилни одлуки, дел од нив одеа во корист на Јуве, дел во корист на Милан дел за Интер, и вчера гледам многу од фановите на Јуве плукаа по судиите, може за прв пат се плука стриктно кон нив, а не кон Интер, Милан или Јуве, и сеа некој доаѓа и лепи етикети а благе везе нема истото со зборот . . . објективност .

п.с. Нејкам да ви се ништи темата, ако е некој за ваква дискусија, слободно во Италијанско, или ајде, може и тука да се дискутира, изборот го оставам за фановите на Јуве .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom