ЛЕЛЕ МОРИ МАЈКО! Беше едно од најдобрите моменти за мене , зачудувачки и прекрасни перформанси од страна на
МИЛАН!
Многу сум горд што тотално го надигравме Јуве со Капело и покрај отсуство на ШЕВА! Неможам да опишам
колку сум задоволен од тактичката дисциплина од страна на одбраната и средината ова беше што јас викам
ФУДБАЛ!!
Па добро дали го видовте СИДОРФ?! Гатузо?! Пирло? Колку само недостигаа вистинските тие. Се преподроди сидорф
имаше толку да покаже и покрај тоа што е мрзелив и што игра само во важни мечеви , но беше навистина нешто
на натпреварот. Гатузо .... што да кажам , МАШИНА , ХИЕНА , нешто со што ќе останеш со отворена уста цел
натпревар. Апсолутно го сакав тоа кога ги крена навивачите да навиваат уштемногу повеќе! Се кладам дека ја гори
крвта на противникот.
Ориентираноста помеѓу одбраната и средината беше најдоброто нешто на натреварот . Не му дадоа на Јуве
ни`малку место за напад не заради одбраната , него и целиот среден ред што исчисти многу од топките
уште пред да стигнат до шеснаесет метри. Според мое мислење тоа е тајната за добра одбрана ,зашто кога ќе
го сопреш противникот уште на средината , ризикот да се прими гол е многу мал. Мислам дека е добро што
Пирло погоди зашто головите даваат голема самодоверба и ги крева од нивната офф-кондиција , нешто
што беше многу очигледно со перформансите на гатузо!
Мечот беше премногу груб со многу насилни стартови! Мислам дека Турам заслужуваше црвен картон за стартот
врз Џила во првото полувреме , каде што и муту требаше некој да му удри БОКС у фаца (мамицата негова наркоманска)
Дида ја смири ситуацијата кога работите станаа комплицирани , неможеш да имаш ништо друго освен почит за
неговиот карактер.
Головите беа ЗАКОН , немам зборови , а се разбира нема ни никој друг , и покрај тоа што не играше ШЕВА!
3-1 намалување на разликата и прв тим што го победил , Што има да барам повеќе ?
ФАЛА МИЛАН !
HIGHLIGHTS !! Обавезно.
http://media2.acmilan.com/200510/2608_bb.wmv
Зеко ти пратив порака , многу бев зафатен деновиве што немав време да отворам и да видам, за да се договоревме ,
навистина ми е жал ама ќе надокнадиме.
Јуве , незнам за нив што да кажам , беа тотално исклучени , надиграни , таков тим да си дозволи да биде
истурен.
Лоша координација во средината , уште повеќе во одбраната со грубата игра на турам и канаваро.
Недвед = џе је лопта !
Груби стартови и нервоза !
КАТАСТРОФА!
Добро е за Милан и за целото првенство со овој пораз на ЈУВЕ !
ПОЗДРАВ!