Кога не би постоеле разделби

Секоја разделба означува само крај на некој период во животот. Дали ни значеле и колку ни значеле личностите со кои сме се разделиле си знаеме сами. Сепак ние сме тие кои одлучиле да се разделат и сега мора да продолжиме понатаму.
Точно дека некогаш само дознаваме дека некои личности ни значеле и премногу, ама пак разделбите ни овозможуваат да продолжиме понатаму, да започнеме нови врски и пријателства...
Сепак постои причина поради која личностите од нашето минато не се со нас во сегашноста.:smir:

O sonce pa ako ne bi postoele razdelbi kolku fraeri bi trebalo da imam :pos2:... ok sala.
Da mi se slucilo da prestanam da se dledam so nekoj i po odreden periot da mi e krivo i sto predzemav... bukvalno, nisto se si dojde na sveto mesto svativ deka gresam i deka toa sto cel zivot go barav go imav i neznaev... ama valda izgleda i jas sum napravila nekoe dobro delo i Gospod me nagrade mi go donese povtorno na mojot pat i sega sme povtorno zaedno mnogu, mnogu, mnoguuuuuuuu postrekno od sto sme bile nekogas. A sega znam sto imam i zatoa si go cuvam i mu ja podaruvam ceta lubov koja mozam da ja daram na nekoja licnost. :back:

глупости!не мора да се разделиш со некого за да укапираш дека ти недостасува или дека е вреден или дека го сакаш!

се согласувам со тебе, но моментално се наоѓам во таква ситуација кога сум раделен, но не таква разделба туку на одредено време, и да можам да кажам дека доколку не постоеше разделбата немаше да знаам КОЛКУ МНОГУ ја сакам личноста, јас ја сакав најмногу на цел свет и мислев дека не можи повеќе од тоа ама од кога се разделив видов дека можи.

Koga ne bi postoele razdelbi ne bi postoelo patenje solzi i bolka, a razdelba ne bi postoela ako e se vo red vo vrskata i da nema prichina za razdelba!

da ne postojat razdelbite nikogas ne bi sfatile koj vistinski i kolku ni znacel... taznoto e sto toa duri togas go sfakame, a ne pred toa, koga bi trebalo..

da ne postojat razdelbite nikogas ne bi sfatile koj vistinski i kolku ni znacel... taznoto e sto toa duri togas go sfakame, a ne pred toa, koga bi trebalo..
Следствено на ова ние никогаш нема да бидеме со некој кој знаеме колку ни значи и дали воопшто ќе го сакаме :icon_eek:........ не го сржи вода
Инаку кога не би постоеле разделби тогаш животот би бил полесен а тоа го прави помалку интересен

Интересен е животот со разделби кои што не се засекогаш.
Понекогаш разделбите се причина за да сакаме повеќе и повеќе и се неизбежни за повторна средба.
А и преставуват доказ дека после разделба секогаш ни се враќа само тоа што било заслужено за нас.

Лично за мене, земајќи ја во предвид моменталната ситуација стварно посакувам никогаш да не би постоеле разделби.

Јас би рекла друго.
Кога не би постоеле разделби, не би откриле дека секогаш има подобро. Додека не дојде најдоброто, се разбира.

Нормално бе.. сум раскинал од две годишна врска и после едно година дена не можев да се опоравам. Кога се заљубуваш се заљубуваш.
Дали погрешив, не знам ни сега, иако тогаш бев доста помлад
Си ја сакав, најмила ми беше.
Може ќе беше се` поубаво и поисполнето со нејзе покрај мене денес.
Ама ете....
(и ако ме зеза некој за ова пак ќе кажам, ќе види убаво)

Sometimes PeopLe Have To FaLL AparT To reaLiZe How MuCh They NeeD To FaLL BaCk TOGETHER...

Понекогаш разделбата е подобра опција од понатамошно форсирање, со единствена цел да не се изгуби убавина и “тој“ момент да остане само како убав спомен, зачуван во архивата на нашите сеќавања, наместо да прерасне во уште едно љубовно измачување кое би ја уништило првобитната причина за постоење на истиот.

Можеби голем дел не ни разбраа што сакал авторот на каже со ова погоре напишаното, ама морав да го извадам надвор од мојот систем.

Кога не би постоеле разделби не би можеле да видиме дека од лошо има и полошо, но и од добро има подобро.
Кога не би постоле разделби јас никогаш нема да го имав она што сега го имам покрај себе. :wink:

Razdelbite ( odalecenosta ) se kako veter kon ognot , ako bila ljubovta mala kako sveka ke go ugasi ognot , ako bila golema samo ke go rasplamsa plamenot i toas ste naebale :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom