Отворена врска ...

Врска без обврска?

• ДА

Гласови: 19 33,3%
  • НЕ

Гласови: 32 56,1%
  • Не знам

Гласови: 6 10,5%

• Вкупно гласачи
    57
Не е врската кафич па да отвараме, затвараме по потреба, нема работно време.
Не постои отворена врска.. Подобро нека биде мување.. Па макар и траело со години али неможе да се нарече врска.
Врска си е врска се знае како стојат работите во една врска..

Se slozuvam so Mawecko... Ako veke ima ljubov pomegu nas, sto ke ni se drugi od strana?!? Ovakva vrska definitivno ne e za mene :nenene:

1.Дали би биле во врска во која секој партнер е слободен да прави што сака?

Мислам на тоа, кој кога и да присака да може да биде со друг/а, онака еднократно задоволство, па пак да се врати назад и дури да си сподели искуство со другиот. 2.Значи искрена и отворена врска во која има љубов, но сепак е дозволено се`?

3.Дали во таква врска, мислите дека љубовта и сексуалните нагони би биле два различни поими и би било во ред таквото однесување? Тргнувам тука од фактот дека нели има луѓе кои можат и имаат сексуални односи без подлабоки чувства ... за да не ви испадне многу лошо прашањето де.

4. Дали можеби е подобро да има такви врски, во кои не би дошло до раскинување само поради едно чисто физичко задоволување, кај тие кои можат да го разграничат тој поим?

5. И уште нешто ... дали доколку би биле толку слободоумни би биле помалку повредувани, повеќе задоволени и би имале сите подолготрајни врски?

6. И така ... :pipi:

1. Не.

2. Well, во таква врска нема шанси да опстане поимот љубов.
Да, може да се нарече врска но нема блага веза со љубов.
Треба повеќе интимност, доверба, блискост. Ако има љубов би имало и љубомора и такви ствари.
Никој ако стварно љуби нема да дозволи партнерот да експериментира со друг/а.

3. Без разлика кој со кој се ебе. Ако врската е триаголник нема таму никаква љубов. Само страстно привлекување или опасна хемија. : )

4. Moже, да. Кој и да прифати ваква отворена врска е океј. Но, ако се заљуби гарант би сменил ставот т.е би бил тотално против таканаречената отворена врска. Значи да резимираме, отворена врска не оди во контекс со љубов.

5. Мислам дека не. Настрана физичката потреба, мислам дека секој би бил повреден внатре ако партнерот си ја прави интересна со друг/а.
Најмногу кај нас, машките. Сепак и егото доаѓа во прашање.

6. И така.. (Од моја гледна точка.) :pipi: x2.

Дали сте за врска без обврска?

Вака под ова ВРСКА БЕЗ ОБВРСКА сфаќам да бидеш во врка во која ке имаш максимална слобода, се однесува на оние кои не се за сериозни врски, оние кои сеуште не се вљубени во својот партнер а сакаат да бидат со него...

Вака под ова ВРСКА БЕЗ ОБВРСКА сфаќам да бидеш во врка во која ке имаш максимална слобода, се однесува на оние кои не се за сериозни врски, оние кои сеуште не се вљубени во својот партнер а сакаат да бидат со него...

А?

Мислиш на ебеш и не се эамараш?

Шо энам, неам некој конкретен одговор. Да не би бил у врска би си дружел така, эатоа што можеби тоа го објаснува оној эборон мување

Ма нееее... веќе 2 години сум во сериозна врска и мислам дека не би можела да издржам дечко ми да ми шета кај сака. Безвезе... Вака е подобро:wink:

А?

Мислиш на ебеш и не се эамараш?

Шо энам, неам некој конкретен одговор. Да не би бил у врска би си дружел така, эатоа што можеби тоа го објаснува оној эборон мување

:) да, да не се замараш, ама на мување, така да имате слободна врска?!!!

I jas mislev deka taka e podobro, se dodeka ne se zaljubiv. Otkako ke se vljubis veke preceneta ti e slobodata, ednostavno ne ti treba. Se nerviras kade e? So koja? A ne mozis da mu zameris, pa imate slobodna vrska de...

Веќе е отворена тема за Отворена врска, на која има развиено дискусија за потполно истата работа која ти овде ја прашуваш. Покрај желбата за отворање на нова тема и индиректно искажување на сопствените желби и потреби, добро е да се активира малку и мозочето, да прошара малку по темичките, и да се обиде да не ги дуплира.

Кире Мали ги објасни постапките на отварање на нова тема.Лепотичка,мислам дека не ти е првпат да ти спојувам тема,но верувам дека ќе ти биде последен пат:smir:

Нормално дека не, ако барем малку му се допаѓа некоја друга ќе му биде гајле за тоа дека и е мил животот.:pipi:

на времето ми беше стварно симпатична опција.... моменталнава ми врска почна така... беше слободна у секоја смисла... јас и типот некое време си имавме слободна врска се додека таа слободна врска не почна да ни смета на двајцата иииии тогаш стана неслободна те официјално стана врска без шврлање наоколу ... мислев дека ќе ми недостига слободата и се тоа што сум го правела додека не сум била во врска, но испадна дека грешам. Тој прво ми е другар па дечко па потоа и се друго... Чудно, но не се ни чуввствувам дека сум ја изгубила тн слобода со тоа што сум во врска, а и немам потреба од други за да продолжам со слободната врска...

Малце настрано ми изгледа сето тоа. Или си во врска или не. Ако некој сака слобода и да иде со кого сака тогаш подобро е крај врска и готово.

Mene otvorena vrska mi e glupost ,ili si vo vrska kako sto treba ili voosto ne si igraj igracki..:toe:

Незнаев како да ја насловам темава, ваљда вака ќе биде добро. Ме инспирираше темата на Тореадор, па вака ...

Дали би биле во врска во која секој партнер е слободен да прави што сака? Мислам на тоа, кој кога и да присака да може да биде со друг/а, онака еднократно задоволство, па пак да се врати назад и дури да си сподели искуство со другиот. Значи искрена и отворена врска во која има љубов, но сепак е дозволено се`?

Дали во таква врска, мислите дека љубовта и сексуалните нагони би биле два различни поими и би било во ред таквото однесување? Тргнувам тука од фактот дека нели има луѓе кои можат и имаат сексуални односи без подлабоки чувства ... за да не ви испадне многу лошо прашањето де.

Дали можеби е подобро да има такви врски, во кои не би дошло до раскинување само поради едно чисто физичко задоволување, кај тие кои можат да го разграничат тој поим?

И уште нешто ... дали доколку би биле толку слободоумни би биле помалку повредувани, повеќе задоволени и би имале сите подолготрајни врски?

И така ... :pipi:

Toa ne e vrska, toa e muvanje.Ako veke ima ljubov vakva vrska nema sansi da postoi. Ako barem malku go sakam nekoj nema da dozvolam toj da se e** so koja ke stigne i pak da se vraka kaj mene. Ili ke bide samo so mene ili nema da bide voopsto. Ako tolku mu e dojdeno do odnos, neka ima odnos so mene, a ne so koja ke stigne. Vakva vrska ( dokolku voopsto postoi vakva vrska i dokolku vakvo nesto moze da se narece vrska) ne trae dolgo, osven ako ne se promeni i od vrska bez obvrska pomine vo vrska so obvrska.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom