Монти Пајтон

• Креатор на темата Креатор на темата TripleH
  • Време на започнување Време на започнување
баш ми текна на овој многу смешен скеч

Едни од моите омилени скечови...

Мое мислење: гледање на Монтипајтоновите скечови поеднинечно си нема везе во споредба со гледање на истите како дел од епизодите. Во вториот случај се едно 46 пати посмешни.

Знам дека е стара темата, но мислам дека монти пајтон е најдобра тема за дискусирање на ова.
но истовремено дава пример како ни изгледа образованието, и сигурно уште илјада работи кои се провлекуваат низ секоја реченица.
Не мислите дека е само основната шега? Забележувам, не само во филмовите, туку и во книгите. Луѓето додаваат значења кои не се ни во делото.

Баш за ова имам извадок од СП епизода. Ако не ве мрзи, убаво ќе биде да ја изгледате цела епизода

Тоа дека треба да имаш висок IQ е уште една егоистична работа. Секако, типичен реднек можеби нема да го сфати, но сегашнава генерација не е толку глупа колку што мислат сите.

Исто и се е до вкусови, мене не ми е се толку смешни мп за смеење до солзи, иако читам меѓу редови во нив

Убаво, насмејте се, читајте меѓу редови, но не се чуствувајте со повисок IQ од тие што не се смеат на МП.

Во Монти Пајтон се користи англиски хумор кој е малку потежок за сваќање но е доста интересен.Инаку од филмовите Монти Пајтон го имам гледано само Meaning of life но не ми беше многу интересен,но скечевите се закон сум се смеел како ненормален.

Запазив дека на форумов има доста фанови на овие легендарни, креативни суштества, а барав и не можев да најдам тема за нив :) Па еве да ја отворам

Монти Пајтон е име на група британски комичари составена од Греам Чепмен, Џон Клиз, Тери Гилијам, Ерик Ајдл, Тери Џонс и Мајкл Палин. Групата се собира по повод снимањето на серијата Летечкиот циркус на Монти Пајтон, а заедно снимаат и четири долгометражни филмови, неколку музички албуми и низа театарски претстави.
Во 2005 година, според анкетата на списанието The Comedian's Comedian, тројца од членовите на Монти Пајтон биле изгласани меѓу 50те најголеми комичари на сите времиња од страна на нивните колеги.

Ние фановите си знаеме дека овој тип на хумор не е за секого затоа и е тешко да најдеш истомисленици во врска со Пајтоновците ;)

Постирајте, да се изнасмееме поштено :D
--- надополнето: Jul 27, 2011 4:00 PM ---
montypython.jpg
monty_python_youtube_channel.jpeg

--- надополнето: Jul 27, 2011 4:01 PM ---
Personal favorite :

Monty Python and the Holy Grail - најголемото комедиско дело во историјата на филмот.
а особено сцената со вештерката шо си ја стаил, се созгвацав!

мене овие ми се глупи си праат некој филмови у глава ама драми трагични се

мене овие ми се глупи си праат некој филмови у глава ама драми трагични се
уау, сигурно им го скрши срцето сеа.
--- надополнето: Jul 27, 2011 8:49 PM ---
мојата омилена сцена
:ROFLMAO:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom