Неможам да го отворам command prompt-от

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.735
Поени од реакции
1.340
Неможам да го отворам command prompt-от
Предложете решение

За почеток, обиди се со:

Start>Run...>cmd

Тоа е за прва помош, после ќе пробаме нешто потрајно.

Ако е само овој пат, рестартирај го компјутерот..

Кога ќе го вклучам команд промтот, команд промтот се уклучува и после само една секунда се исклуцува автоматски.
Исто така ЦД-ромот ми се укоцува кога пуштам ЦД-иња, затоа планирам да го форматирам хард дискот ама проблемот е што ЦД-ромот зеза затоа сакав да ве прашам дали можам да го форматирам хард дискот со усб стик наместо со ЦД

Сетирај го БИОСот (ако има таква опција) за boot од USB

Не сум слушнал некој до сеа да инсталира ХР од стикче, но сум слушнал за Network Deployment само незнам како се прави тоа. Нормално ако се работи САМО за формат, а не и за инсталација на ХР, ондак стај го Partition Magic на бутабилно стикче и форматирај.

Нормално ако се работи САМО за формат, а не и за инсталација на ХР, ондак стај го Partition Magic на бутабилно стикче и форматирај.
Sephiroth си пробал форматирање на хард диск со USB стик?
Нели форматирањето се прави со XP-цдето

ХР цедето има вграден менаџер за партицирање од кој што можеш да форматираш. Но си постојат и програми исклучиво за таква намена, кои моеш да ги стаиш на бутабилно цд/стикче и да ги користиш за формат. Нормално за инсталација на Виндовс ке ти треба после цедето.

Затоа што мислам дека си малце збунет: Формат Ц не е исто што и инсталирање на Виндовс.

ako ste rabotele vo dos nekogas ke znaete i bez cd da formatirate i da pravite particii

ako ste rabotele vo dos nekogas ke znaete i bez cd da formatirate i da pravite particii

Па за тоа зборам јас де. ДОС ја крева програмата од стикче/цеде/дискета и си фураш со формат или партицирање. Ти текнуе на Hiren's Boot CD??

Ризично е формат без исправен CD-ROM. Плус, најдобар начин за чиста инсталација на Windows плус партицирање и форматирање ти е преку бутабилното install cd.
не си играј со форматиранје преку стик. Треба да го направиш бутабилно, па може да не ти препознае фајл систем или хард диск, редица глупости.

start>run>cmd.exe
obavezno raboti i jas go imav problemot koga sakav da go otvoram mi otvarase cmd.com a ne cmd.exe

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom