*LiL Mermaid*
part of our world...
- Член од
- 3 јули 2007
- Мислења
- 352
- Поени од реакции
- 6
MERCEDES definitly..audi ne mi praat merak ic..osven TT to i Q7 od BMW jedino x5 mi e 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас си одбрав
Пред тоа имав
![]()
mozebi toa sto si go gledal pred 10 godini sega e izmenetoОд овие три понудени избори би одбрал Ауди...не заради тоа шо е поарен од другиве два понудени автомобили ( тука се негде сите со мали нијанси ) , туку заради тоа шо BMW и Mercedes имаат заден погон...никогаш сум нејкел коли со заден погон...а поготово за овде во државичево наше не е препорачливо кола со заден погон...поготово ова важи во зима...сите многу добро знаеме колку "ажурно" и навремено кај нас се чистат улиците и коловозите од снег...ќе посочам само еден пример од многуте шо сум ги видел...пред околу 10 години одев со другари до Битола ( иначе од Прилеп сум )...околу 1 сат пред да тргниме за Битола почна обилно да паѓа снег ( декември мислем беше )...кога тргнавме видовме дека патот до Битола е покриен со снег ( ете ја ажурноста на нашиве служби ) , но продолживме накај Битола...бевме со Застава 101 и возевме со 45-50 на сат ( не можеше побрзо заради снегот )...по патот видовме неколку Мечки и БМВ-иња застани ( паркирани ) покрај патот бидејќи не можеа да продолжат со возење ( заради задниот погон на тркала ) , а сите други коли се движеа ( дури и Фичовци стари по 20 години )....хе хе хе...ова е само еден од многуте вакви примери шо лично сум ги видел...малку ја затупив со постов ама сакав само да посочам колку е лошо да имаш кола со погон на задни тркала овде кај нас
mozebi toa sto si go gledal pred 10 godini sega e izmeneto
1.ima mercedesi koi imaat pogon na siet 4 trkala(4 matic)
2.za na ugornica treba da imas samo dobri zimski gumi i da znaes kako da vozis.Da ne stiskas mnogu na gas deka zadna vuca i slajfuva neli.
3.I kejfot e pogolem koga ke napravis slajfka so zadni trkala da pravis krukcinja.
Moj izbor e Mercedes CLS 220w
Не си видел каде се не се оди со џип, па затоа викаш дека и ауди кватро може да оди. По некои мали нагорнини каде снегот претежно е натапкан да ке оди повеќе од кола... Ама по некој салам терен, нема теорија.Nisto ne e smeneto,moze mercedes izvadi avtomobili so pogon na 4 trkala ama mnogu se redki vo Makedonija,izgleda e poradi cenata a kaj audi skoro vo site se ugraduva quattro.Moze e kejf da napravis slajfka so zadni trkala ama kejf e i na start koga nema da zaslajfuva tuku ke te zalepi za sediste zosto ne gubi brzina so slajfuvanje,nemoze kola so zaden ili preden pogon da napravi takov start,kejf e i koga ke odam na mavrovo i koga pominuvam na mesta kade sto pominuavaat samo dzipovi,kejf e koga ke vlezam u krivina so golema brzina i zadniot del da ne mi zalizga,na pr. kaj bmw i mercedes ne e taka,sekoj si gleda da zema kola za svoi potrebi,jas na primer sakam da imam kola so 4x4 ili dzip,sea za sea za 4x4 Audi mi se najdobri taka da ne menjaminaku za toa so zimskite gumi...moze ke ima nekoja promena ama vo kocenjeto na primer ili sl. porano koga vozev bmw edvaj go iskacuvav na ugornica kaj sto ima malku snegce a da ne zboram za mesta kade sto ne se gleda ulicata od sneg...