Што би избрале помеѓу Ауди, Мерцедес и БМВ?

• Креатор на темата Креатор на темата Alek_Sk
  • Време на започнување Време на започнување
Не си видел каде се не се оди со џип, па затоа викаш дека и ауди кватро може да оди. По некои мали нагорнини каде снегот претежно е натапкан да ке оди повеќе од кола... Ама по некој салам терен, нема теорија.

Инаку доста добар е тоа кватро погонот само ме интересира едно. Нели во стандард само предните влечат, па по потреба има еден прекинувач до менувачот/рачната се вклучува и задниот диференцијал? Колку што имам разбрано тоа така работи, а ако е така значи стандард возиш кола со преден погон.

А ме интересира и потрошувачката. Си забележал колкава е разликата со вклучен погон и стандард?

So Audito sum vozel pozadi Mercedes G500,kade sto pomina dzipot pominav i jas imase mesta kade sto snegot mi se kacuvase preku hauba,napred resetkata za hladnjakot bese polna so sneg,zatoa sum mnogu iznenaden od sistemot so go imaat napraveno Audi inaku kolata mi e karavan.Nemozam da odam po karpest teren zatoa sto ne e tolku visoka inaku za na sneg samo ona i jas si znaeme kaj imame pominato:).Kaj mene nema takov prekinuvac,celo vreme pogonot e na site cetiri trkala a vo vrska so potrosuvackata prezadovolen sum koga ke ja sporedam so performansite sto gi nudi.

Ima i mercedesi so 4 matic i vo Skopje.I tie gi pokazuvaat istite karakteristika kako Audi-to

Абе разликата е во тоа што ауди системот за кватро го лансираше во почетокот на 90-тите... Има ауди 80 кватро веќе 15 години пред мерцедес. Тоа е разликата. Ауди имаше време да го усоврши системот, додека овај на Мерцедес е 2-3 години стар.

И намалете со оф-топик муабети.

Abe toa tocno deka Audi od damna go imaat lansirano toj rezim na rabota.Ama jas poznavam luge koi imaat mercedes 4-matic i se prezadovolni.Ama da moze da se kaze deka audi malku otskoknuva vo toj segment

Mercedes V.S. BMW

Mercedes V.S. BMW ???
Jas licno sum golem FAN na BMW. Spored mene poubava kola od BMW ne postoi.Ama bas me interesira vie so mislite....

Штознам.. се двоумам меѓу мерцедес и ауди. Мада повеќе умот ми оди кон мерцедесот.

Штознам.. се двоумам меѓу мерцедес и ауди. Мада повеќе умот ми оди кон мерцедесот.

Не се двоуми много, оди каде што срцето те води.:helou:

Инаку јас сум за ауди.:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom