Свети Николе

• Креатор на темата Креатор на темата ManowaR
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа дека за 24 саата разбере све цел град точно... :) иначе градче мало без проблеми секој со секого се знае ... :)

Традиционален ноќен турнир во мал фудбал Свети Николе 2010
Котизација-3500 денари
Награден фонт-70 000 денари
Пријавувањето трае до 03.07.2010,додека турнирот започнува на 04.07.2010
Извлекувањето по групи ќе се одржи на 03.07 2010 во сала Цар Самоил во 18:00ч
Информации на тел:071 330 645 ; 078 250 008

Светиниколчани колку ви се движи цената на ќиријата?

Честит празник и патрон на нашто мало градче Свети Николе

kogo vi go drmaa tamu vo santa fe od mafijasite
koj go tovarija???

Свети Николе е стварно еден од најубавите градови во Македонија, ни е загаден, нема Албанци, шемата е во паркот и не е битно како си облечен и каде одиш, секој си го тера својот живот. Многу често одам во Св.Николе, барем еднаш месечно преку школска година, а за летен распуст останувам и по 1 месец, најубаво се одмарам таму. Плус луѓето се гостопримливи и веднаш те прифаќаат. Сладоледот од слаткарницата што си ја викаат “Слаткарата на плочки“ е феноменален, има уште 2-3 слаткарници, дневна шема да си седнеш во Интермецо, Феникс или кафетеријата во хотелот, а за навечер, не знам, многу ги мењаваат, Рефреш, Егзит, Скај. А и еден келнер од Св.Николе, никогаш нема да го заборавам...........

Од околу 20 000 жители колку што има Свети Николе околу 19 750 се македонци останатото се цигани и мал дел (30-тина)турци.
Живеам во Свети Николе и можам да кажам дека етнички е најчист град во државата а тоа ми се најваќе свиѓа :)

Jas ova leto imam ideno u sv. nikole nekolkupati i mi se dopagja mnogu gradcevo :) ako e malko, ima se
Mi se dopagja mnogu kaficot "Fenix" koj e na plostadot na gradot i planiram ova leto da si zemam stan pod kirija ako se najde da pouzivam zasto stvarno mnogu mi se dopagja gradceto :D
Pozdrav

Никогаш не сум бил во Свети Николе, но имам чуено дека дека е многу тивко и убаво градче :)

Поубав град од Свети Николе нема да најдете еве јас сум од Свети Николе ама да не испадне дека се фалам наминете па после зборете:D

Поздрав до Пуже

Поздрав до Пуже
како што велес е познат и е рацинов град, битола градот на конзулите итн... свети николе ќе биде познат по мечкуевска куќа пуже... сите што ги познавам и биле во светиниколе за тоа зборуваат за друго не :)

Во Свети Николе бев во октомври, за жал само за еден ден. Тивко и прекрасно гратче, бев на ручек во Мечкуевска куќа - Пуже и си поминав прекрасно! Нестрплива сум да ја имам среќата да бидам и на жива свирка таму, амбиентот е прекрасен, луѓето исто така. Поздрав до светиниколчани!

Brendot na Sveti Nikole, definitivno Meckuevska kuka-ПУЖЕ, sum vo mnogu slicni takvi meani, kafani restorani i relativno sekade e dobro super personal, ali kaj ПУЖЕ definitivno e najdobro od sekoj aspekt

10516642_10202166057088335_6911071491297985610_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom