Риболов

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
Забавно е риболов не го правам за рибата али интересно е исто ко хоби да ми е,стално си ловам риба понекогаш ги пустам,понекогаш ги зимам.УБАВО Е РИБОЛОВ:helou:

Риболов е забавна работа али нема кој да ме носи имам 3трски дома.

Сега каде и да одиш по рекиве и вештачкиве езера не можеш да не фатиш од оние америчкине сомчиња сегде ги има. Од нив неможеш друга риба да фатиш.

Едвај чекам да дојде викенд и со приборот параво на Младост или Вардар. Најдобро релаксирање е со работа која не замара многу и која ке те оддалечи од сите фрустрации и стресови во текоот на работната недела. Уште подобро доколку и уловот е сразмерен на желбата и трудот.

Не сум по риболовот, ама имам дома 2 трски, оригинал од времето на Југославија. Татко ми порано коа бил ептен помлад идел на риболов онака за заебанција и тие трските останале.. XDDD

:wink:

Не сум по риболовот, ама имам дома 2 трски, оригинал од времето на Југославија. Татко ми порано коа бил ептен помлад идел на риболов онака за заебанција и тие трските останале.. XDDD

:wink:

Многу му се јаки трските, такви трски не се произведуваат више. Класика.
Стај некоја слика од нив да ги видат другите

Еве ги моите трски

trski.jpg

Сликава е малце постара,првите 2 веќе у канта се али другиве вршат работа.

Него Sacansi* стаи слика од твоите да видам шо ги фалиш толку :)

Сега каде и да одиш по рекиве и вештачкиве езера не можеш да не фатиш од оние америчкине сомчиња сегде ги има. Од нив неможеш друга риба да фатиш.
па имам слушнато дека американските сомчиња му ја јадат икрата на другите риби а и многу прзо се множеле а риболовот е итересна работа често одам на тиквешкото езеро ама многу се карам со инспекцијата и ми ги зимат трските а еднаш ем не фана ниту една риби и они ка ми дојдиа ми се смачи и ги сокрши трските за инат да не му ги давам ама многу се нервирам кога не јаде

Тоа е правата ствар , риболовот едноставно те опушта , седнуваш покрај езеро , фрлаш јадица и кулираш , медитираш , едноставно најдоброто нешто за кое би вредело да потрошиш од своето слободно време. Е сеа има некои кои тоа го прават на спортски план , али не е финтата кој повеке риби ке фати , ја онака ги пуштам сите шо ги факам :smir:

Одам кога сум слободен..И никогаш не сум си отидел дома со к*р во раце секогаш носам риби и ги давам на мачорот..

Јас живеам во Кочани.Има овде кај нас едно мало вештачко езерце.Пред 3-4 години не можеше трска да се фрли одма пеца и дигаш трската.Но еве оваа година многу мнгоу слабо.Бев со провесионален рибар и ловевме на лепче,црвен црвец,пченица и пченка.Но ништо нејке ни да пеца ни ништо едниствено ептен ретко се фака на бел црвец но во коцани тоа не се продава...повеке фатив во реката отколку горе.Горе во езерото фатив 0 риби :vozbud: .Дај кажете шо е работата :pos2: .П.С Езерото се вика Брана гратче:pipi:

Милина, столица, ладно пивце мирна вода радивце и нема бољи провод у природа, негде на пладне скариче ммммммммммм

иам две трски со опрема ама тато не ме носи по риба. ми вика ке бидеш ко мене ловџија:pos2::pos2:

Идам со татко ми на риболов,кога сме на одмор во грција.Таму на пињос фаќаме рипќи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom