Скинерски стил

• Креатор на темата Креатор на темата Commando
  • Време на започнување Време на започнување
Не зборувај за мене додека не ме сретнеш напротив излегувам на сите нормални места како и нормалниот народ едино што ме разликува е стилот боде у очи и не скинхед само да се носи како стил Треба да си ги знаеш корењата идеологијата и се што оди со овој стил на живот ако мислиш да си скинер

I ja iskacham u park i sedam na shkolka :D
Normalno mesto e toa :D
I se druzham so smrtnici, ali ne sum skinhead.
A ti si skinhead? Ja znaesh ideologijata na kelavoglavite? Zoshto postoele i ostalo?
Da znaeshe, sea nemashe da furash stilovi.
Ili samo se obiduvash da bidesh hardcore?
Metalci poishe poshtuem! Barem ne se tolku fake. Vie ste apla fake.
Pa ushe ko kje mi kazhete "Skinhead sum" mi se ide da se ....
Kazhi si "Brat, furam stil, opasen sum, ostaj me", kje ti recham "Druzhe, u suck <3" i poishe kje te poshtuem negoli da se furash deka si skinhead -.-

I pak nema da moesh da kjarish ubava i pametna zhena.
Ne vi go biva stilot...dislike.

Кажете мислење на скинериве,дали ви се допаѓа стилот на облеката?Штом веќе им разглабавме за идологијата и музиката,ајде малце и за облеката?Еве неколку слики....

Не ми се допаѓа ич.
Пре би одел гол.

Не е грдо, се облакам чат пат зависи од локацијата и местото.

Не се бањаме ЛОЛ?
Прво да се облакаш одиш по идеологија, а таа е далеку од панкерската очигледно си измешала панк со скин,.... мада и панкерите веќе почнаја да се миат редовно.

Добредојде во друштвото.

Иначе пред некој ден видов едно детенце мислам во петокот беше кај школото Песталоци поминуваше е сега дали беше основно или средно незнам, ама голем мерак ми напрае.

Респект.

Ова сум јас пред 4 години мислам дека беше во Охрид кај Библиотеката, и баш убаво мирисав иако не бев нешто ама ич среден ко што знам да се облечам скинхед стил за по гости.

149564_126969697363795_100001522950384_187819_4724013_n.jpg

Pamtish kako si mirisal? :D

Ja kolku sho znam ima skinhedi sho slushaat pank, t.e. poznavam takvi.
Ista glupost ste, ne deka se razlikuvate vo ponashanje i stavovi od bilo koj drug choek na planetava, nego samo ste skinhedi. Abe mrsh :D
Stilov vi e samo kolku da se izdvoite...

Абе од овие скинерите не може панкот да умре на раат, мора некој да ги дисциплинира...ццц...
Се препознаваат по одредена реа која е обично во значителен радиус околу субјектот кој смрди.

Не поштуем ама јебига, нивно право не се мешам.

А панкери и скинхеадс исто се?
Ако се исто... одак следеќе:
Мене не ми сметаат ни панкери ни металци ни рапери ни рокери ни турбо-фолкери. Глеј, порано, одностно кога бев тинејџер и сите тинејџери около мене секако дека стилот и видот на музика беше битен за да те почитуваат сите. После 23-24 години више тоа не ми беше битно.
Баш ова лето у една пивница у нови сад се здружив со едни панкери, ама онакви скрос безвезе 30 годишни панкери, стара коска. Од една страна беа дваица српски рокери, а од друга страна беа дваица панкери од словенија и еден панкер од хрватска, ја и братучед ми у средина бевме као обични минувачи, без посебен стил. :)
Седевме цел ден се смеевме сите и се изнапивме до јаја. Супер луѓе се, слободоумни, си кажаа све што правиле глупости у живот. Ако се сите панкери како нив одак јас сакам панкери... Али тоа се 30+ годишни панкери со помината километража, а не некои тинејџери.

Иам еден у маало и не можам да го глеам!

Се стегнал у тоа фармеркине па и ги опнал тие чизмине до колена и иде...за момент коа го видов прв пат помислив дека е женско али после кога заглеав подобро видов дека бил Давид ЧудОвиШтеТО!

Не е грдо, се облакам чат пат зависи од локацијата и местото.

Не се бањаме ЛОЛ?
Прво да се облакаш одиш по идеологија, а таа е далеку од панкерската очигледно си измешала панк со скин,.... мада и панкерите веќе почнаја да се миат редовно.

Добредојде во друштвото.

Иначе пред некој ден видов едно детенце мислам во петокот беше кај школото Песталоци поминуваше е сега дали беше основно или средно незнам, ама голем мерак ми напрае.

Респект.

Ова сум јас пред 4 години мислам дека беше во Охрид кај Библиотеката, и баш убаво мирисав иако не бев нешто ама ич среден ко што знам да се облечам скинхед стил за по гости.

149564_126969697363795_100001522950384_187819_4724013_n.jpg

Тебе те знам на фб те имам :) Него јбг увек има некој да плука тоа е :) Горди сме што сме аутсајдери :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom