Апатијата на младата генерација

• Креатор на темата Креатор на темата Setsuko
  • Време на започнување Време на започнување
Ако досега не си ги открил придобивките и како го подобруваат човековото секојдневие, нема што повеќе да се дискутира тука.
Еден пример ти побарав, и таму фејлна. Прашај го чатгпт што да му одговориш на СтолеД.

Јас лично можам да кажам како 17-годишен средношколец дека неинтересот од младината е вистина. Според моето искуство, сите што излагаат на кафе не знаат што да прават муабет, ќе се гледаат очи в очи и евентуално ќе ги извадат телефоните. Иако прават муабет, најчесто е оговарање за некој друг. Ќе оговараат: оној бил во Италија, друг бил во Грција, оној девојка фатил, итн. итн. Едноставно, не знаат што да прават муабет освен за други. И тоа најчесто е поврзано со љубомора, па исто така смислуваат тактики да ваѓаат муабети и да ја нарушат репутацијата на некого. Кај младинава многу е ретко да се најде некој со емпатија и памет, никој не мисли со нивниот мозок од 2 грама. Јас имам „пријатели“, ама некој да имам што често излегувам, воопшто немам. Едноставно, не можам да се вклопам со сељачизмот што постои во мојава генерација. Сум имал и проблеми кај мојот клас поради комплекси од други.

- Излегуваат на кафе/пиво, седат на маса со телефоните, и си пуштаат рилсови во групи, и тоа во тие групите членуваат баш тие што седат на масата.
- Исти фриз сите.
-Никакви манири
-Сеедно му е дали ќе се дружат или цел ден ќе дремат на кафе со телефон.
.-Почит кон постари на минимално ниво.

Е сега едно нешто мора да им се признае, нешто каде што ние потфрливме. Не се плашат да си го кажат она што го мислат (какво и да е нивното мислење), и знаат да си бараат она што е нивно.

.-Почит кон постари на минимално ниво.
Имам почит само кон тие што имаат кон мене. Ако некој нема, ни јас немам. Без разлика колку е стар.
Е сега едно нешто мора да им се признае, нешто каде што ние потфрливме. Не се плашат да си го кажат она што го мислат (какво и да е нивното мислење), и знаат да си бараат она што е нивно.
Точно така

А ќе добијат? Или само :kuracc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom