- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 40.427
- Поени од реакции
- 118.940
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
a vie edni kreativni ? ... na 30+ u helank a cesto mislat helanki se i onie hulahopki bez stapala , i bez gram um taka idat, opnale gazot na izvolte, poveketo debeli, se ljulja saloto na site strani ..ama jok mnogu e vazno gz da bide istaknat , il pa tesni farmerki, uf sto gi mrazev ubavo sto pocnaa siroki da se nosat ...pa od tie iskinatite farmerki sto nosevte mislat uste 20 imaat, gol stomak, da nabrojuvam uste?Site isto se oblekuvate, crn crop top, beli pantaloni ili shiroka farmerka.
Potrudete se da ne bidete tolku po shablon. Bidete malku pokreativni.
Прошли пат у кафана ко дојде една келнерка со бујно деколте, заборавив што сакав да нарачам. Падна јако смеење.
ja vregam? ja ne vregam , pisav kako se ponsaat povozrasnite, tie sto vregate ste vie a eve i ti, siromasen vokabular, sramno bilo germanija da se pise so mala bukva? na forum sum, ne na ispit , ako sakam i na dijalekt ke zboram toa ne e tvoja rabotaИзвини вака, ама дур не се описмениш немаш право да вреѓаш. ( не дека и тогаш треба). Срамота е на 20+ Германија со мала буква да пишуваш и да не ставаш точка.
Многу се нервирам вака кога себеси не се гледате, пола со страашно сиромашен вокабулар, уште пишувате незнам, мајками, ама збори за друг. Ако сакаш да смениш нешто. Секогаш прво погледи се себеси.
Lol, iskinati shiroki pantaloni nosite i vie, a za helanki vo teretana napikani vo gaz, go donesovte vie toj trend.a vie edni kreativni ? ... na 30+ u helank a cesto mislat helanki se i onie hulahopki bez stapala , i bez gram um taka idat, opnale gazot na izvolte, poveketo debeli, se ljulja saloto na site strani ..ama jok mnogu e vazno gz da bide istaknat , il pa tesni farmerki, uf sto gi mrazev ubavo sto pocnaa siroki da se nosat ...pa od tie iskinatite farmerki sto nosevte mislat uste 20 imaat, gol stomak, da nabrojuvam uste?
Па види. Ако се дрзнуваш да вреѓаш постари. Прво кажува за тебе.ja vregam? ja ne vregam , pisav kako se ponsaat povozrasnite, tie sto vregate ste vie a eve i ti, siromasen vokabular, sramno bilo germanija da se pise so mala bukva? na forum sum, ne na ispit , ako sakam i na dijalekt ke zboram toa ne e tvoja rabota
noooo i ova e super duri i premnogu so ogled deka laptopot mi e so germanska tastatura, se isprevrtena pr ako sakas da pises y kliknuvas na z i obratno, eden znak ne e kako sto e oznacen na tastaturata ,, taka da za mene ok si e tui nemora da me citas ..
ustvari sto ima da ti objasnuvam
ubavo si napisala ama pocni prvo i ti pogledni se sebesi pred da jades gomna za drugi
aj ne me zamaraj
Феминистите тоа го трубат од 70тите години. Анти семејство и плукање за жените што избрале да се грижат за своите деца наместо да одат да работат за некој друг.Кога се промовирало било каде нездраво семејство, па ете тоа е виновникот?
Јас мислев дека 99% од луѓето сакаат семејство и тоа здраво.
Betty Friedan, The Feminine Mystique (1963):“No woman should be authorized to stay at home to raise her children... it is a way of forcing her into a social role.”
She described the role of housewife as a “comfortable concentration camp,” critiquing the suppression of women’s individuality in domestic life.
Па и сега не знаеш.И ја до пред некоја година мислев дека многу работи знам.
Да не одиме офф те молам.Феминистите тоа го трубат од 70тите години. Анти семејство и плукање за жените што избрале да се грижат за своите деца наместо да одат да работат за некој друг.
Simone de Beauvoir, The Second Sex (1949):
Betty Friedan, The Feminine Mystique (1963):
Точно.Па и сега не знаеш.![]()
Отвори википедија на многу од феминистките и посетија секцијата early life, поготово таа ФриеданФеминистите тоа го трубат од 70тите години. Анти семејство и плукање за жените што избрале да се грижат за своите деца наместо да одат да работат за некој друг.
Simone de Beauvoir, The Second Sex (1949):
Betty Friedan, The Feminine Mystique (1963):