Апатијата на младата генерација

• Креатор на темата Креатор на темата Setsuko
  • Време на започнување Време на започнување
не знам како се пообразовани кога ги фаќаат на матура како препишуваат. Петките во школо им се фиктивни, а не реални. Тик ток ≠ образование.
За јадење гомна се први иначе. Кога има стар некој мора да јадат гомна нешто да контраат. Немаат никаква почит.

Site isto se oblekuvate, crn crop top, beli pantaloni ili shiroka farmerka.
Potrudete se da ne bidete tolku po shablon. Bidete malku pokreativni.
a vie edni kreativni ? ... na 30+ u helank a cesto mislat helanki se i onie hulahopki bez stapala , i bez gram um taka idat, opnale gazot na izvolte, poveketo debeli, se ljulja saloto na site strani ..ama jok mnogu e vazno gz da bide istaknat , il pa tesni farmerki, uf sto gi mrazev ubavo sto pocnaa siroki da se nosat ...pa od tie iskinatite farmerki sto nosevte mislat uste 20 imaat, gol stomak, da nabrojuvam uste?

Извини вака, ама дур не се описмениш немаш право да вреѓаш. ( не дека и тогаш треба). Срамота е на 20+ Германија со мала буква да пишуваш и да не ставаш точка.
Многу се нервирам вака кога себеси не се гледате, пола со страашно сиромашен вокабулар, уште пишувате незнам, мајками, ама збори за друг. Ако сакаш да смениш нешто. Секогаш прво погледи се себеси.
ja vregam? ja ne vregam , pisav kako se ponsaat povozrasnite, tie sto vregate ste vie a eve i ti, siromasen vokabular, sramno bilo germanija da se pise so mala bukva? na forum sum, ne na ispit , ako sakam i na dijalekt ke zboram toa ne e tvoja rabota
noooo i ova e super duri i premnogu so ogled deka laptopot mi e so germanska tastatura, se isprevrtena pr ako sakas da pises y kliknuvas na z i obratno, eden znak ne e kako sto e oznacen na tastaturata ,, taka da za mene ok si e tui nemora da me citas ..
ustvari sto ima da ti objasnuvam
ubavo si napisala ama pocni prvo i ti pogledni se sebesi pred da jades gomna za drugi
aj ne me zamaraj

a vie edni kreativni ? ... na 30+ u helank a cesto mislat helanki se i onie hulahopki bez stapala , i bez gram um taka idat, opnale gazot na izvolte, poveketo debeli, se ljulja saloto na site strani ..ama jok mnogu e vazno gz da bide istaknat , il pa tesni farmerki, uf sto gi mrazev ubavo sto pocnaa siroki da se nosat ...pa od tie iskinatite farmerki sto nosevte mislat uste 20 imaat, gol stomak, da nabrojuvam uste?
Lol, iskinati shiroki pantaloni nosite i vie, a za helanki vo teretana napikani vo gaz, go donesovte vie toj trend.
So napuceni mucki fileri, najiskompleksirana generacija.

ja vregam? ja ne vregam , pisav kako se ponsaat povozrasnite, tie sto vregate ste vie a eve i ti, siromasen vokabular, sramno bilo germanija da se pise so mala bukva? na forum sum, ne na ispit , ako sakam i na dijalekt ke zboram toa ne e tvoja rabota
noooo i ova e super duri i premnogu so ogled deka laptopot mi e so germanska tastatura, se isprevrtena pr ako sakas da pises y kliknuvas na z i obratno, eden znak ne e kako sto e oznacen na tastaturata ,, taka da za mene ok si e tui nemora da me citas ..
ustvari sto ima da ti objasnuvam
ubavo si napisala ama pocni prvo i ti pogledni se sebesi pred da jades gomna za drugi
aj ne me zamaraj
Па види. Ако се дрзнуваш да вреѓаш постари. Прво кажува за тебе.
Јас сум 2001 иначе, немам 40, ама ако вреѓаш некој ваљда го правиш пошто мислиш дека си јака. Епа не си јака сестро кога пишуваш како второ одделенче.
Смири малце хормони, бруеш во темава. Баш убава дискусија отворила жената. Треба да се прави муабет за ова. Пошто сѐ поутепани генерации доаѓаат.
Никаква почит, чувство, дружба, еве и ова, ти мислиш дека нападот е најдобра одбрана. Тоа е детски.
Шо дека ги изруга и ти нив дека носеле хеланки? Постигна нешто?
Тогаш имало таква мода, денес пак се враќа ако не приметуваш. Моди од 80те, 90тите, и тоа што сега го носиме, за некој е веч виџено.

И ја до пред некоја година мислев дека многу работи знам. Или што има мене некој да ми кажува. Ама не е така.
Јас сум го поминала цело детство на улица.
Сега кај мене во маало еве распуст е, нема деца надвор.
Одам во средно да си ги видам професорките, уште дур бев на факс. Вика едната кога влагала во училна биле со нозете на маса.
Јас да качам нозе на маса дур е професор присутен? Да сечам професор во збор?
Имам колешка помала што збори паралелно со директорот.

Никакви вредности, никаква култура, почит.
И има огромна разлика од луѓе растени во социјализмот, и сега.

да, ние не работиме за минималец, не се водиме по ,,ќути има и полошо”, не сме млаџи референт до крај на животот во иста фирма. Ама тие луѓе што растеле во време на Тито имале и кога немале. Имало слога, блискост, дружба, ќе си помогнеп. Имало контроли.
сега? Распашана команда. И затоа ништо не се цени.

И припази на речникот. За да не бидеш санкционирана од темава. Такво понашање можеш дома, на тие што не те воспитале кога и како треба и со кој. Јасно?

Треба да се врати назад служење војска. И тоа по стара метода, 18 месеци. Тоа им дава структура на машкиот дел, дисциплина и одговорност.

Од женска страна, треба промовирање на здраво семејство, повеќе деца во семејството итн. Можеби креирање и промоција на Македонски социјални апликации, лимитирање на Instagram, TikTok и Facebook.

Кога се промовирало било каде нездраво семејство, па ете тоа е виновникот?
Јас мислев дека 99% од луѓето сакаат семејство и тоа здраво.

Јас не сум специјално воодушевена на ЈНА генерациите, не знам за вас.
После 2001 ретко кој сака да биде резервист.
Можеби треба да се проба нешто ново?

Кога се промовирало било каде нездраво семејство, па ете тоа е виновникот?
Јас мислев дека 99% од луѓето сакаат семејство и тоа здраво.
Феминистите тоа го трубат од 70тите години. Анти семејство и плукање за жените што избрале да се грижат за своите деца наместо да одат да работат за некој друг.

Simone de Beauvoir, The Second Sex (1949):
“No woman should be authorized to stay at home to raise her children... it is a way of forcing her into a social role.”
Betty Friedan, The Feminine Mystique (1963):
She described the role of housewife as a “comfortable concentration camp,” critiquing the suppression of women’s individuality in domestic life.

Феминистите тоа го трубат од 70тите години. Анти семејство и плукање за жените што избрале да се грижат за своите деца наместо да одат да работат за некој друг.

Да не одиме офф те молам.
Тоа во 70тите било тогаш.
Има огромна разлика од тогаш и сега. Плус баш апатијата влијае врз формирањето семејства.
Треба да бидеме емпатични, да станеме емпатични. Врз апатијата влијае и општеството. Од што ги бушиме сите дна, доено е секој за себе да гледа.
Автоматски споено мислење:

Па и сега не знаеш. :D
Точно.
Сите сите учиме додека сме живи. Ама не доаѓам да вреѓам некој што може да ми е мајка у годините затоа што кажува нешто што не ми се допаѓа.
Не знам што ти беше целта на риплејот?
Многу сакате да ставате капачиња на форумов.
Try me.

Отвори википедија на многу од феминистките и посетија секцијата early life, поготово таа Фриедан:kafence:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom