Апатијата на младата генерација

• Креатор на темата Креатор на темата Setsuko
  • Време на започнување Време на започнување
Феминистите тоа го трубат од 70тите години. Анти семејство и плукање за жените што избрале да се грижат за своите деца наместо да одат да работат за некој друг.
Не е феминизмот против семејството.
Ако ти смета тоа што жените имаат финансиска независност денес, подобро така кажи.
Во контекст на тогашното време во западното општество да тие цитати имаат смисла. Истите имаат смисла денес за земји како арапските и Индија.

Lol, iskinati shiroki pantaloni nosite i vie, a za helanki vo teretana napikani vo gaz, go donesovte vie toj trend.
So napuceni mucki fileri, najiskompleksirana generacija.
ama ne sfakjas ne e isto u teretana pa i na ulica da oblece helanki pr 20 godisna i 30+40/50+ godisna?
pa uste pisala, lol i nie sme donele toj trend,i od nas gledate? a ppogore mi pisa se isto sme nosele i da bideme malku kreativni?
i na sto se sveduva ova? pak na moeto , kopirate nesto sto ne e za vas

ama ne sfakjas ne e isto u teretana pa i na ulica da oblece helanki pr 20 godisna i 30+40/50+ godisna?
pa uste pisala, lol i nie sme donele toj trend,i od nas gledate? a ppogore mi pisa se isto sme nosele i da bideme malku kreativni?
i na sto se sveduva ova? pak na moeto , kopirate nesto sto ne e za vas
Nosite alista sto gi nosese majka ti koga bile prv pat vo moda. Nemoj ne se machi.
Vas doprines se helankite napikani u gz. Cestito.

Да не одиме офф те молам.
Тоа во 70тите било тогаш.
Има огромна разлика од тогаш и сега. Плус баш апатијата влијае врз формирањето семејства.
Треба да бидеме емпатични, да станеме емпатични. Врз апатијата влијае и општеството. Од што ги бушиме сите дна, доено е секој за себе да гледа.
Точно е дека апатија влијае врз формирањето семејства, ама голем дел од причината за таа апатија се феминистите.

За разлика од половите што се бинарни, апатија не мора да биде сватена како спротивно од емпатија. Апатијата е одсуство на емоции, мотивација и интерест за живот. Ако маж нема семејство и причина за да се справува со тешкотиите на животот, тогаш го фаќа апатија. Затоа и викам дека треба да се врати задолжителна војска, за да им даде структура, дисциплина и одговорност. Државна должност за израстување деца и формирање на следната генерација треба да се промовира и наградува.

Па види. Ако се дрзнуваш да вреѓаш постари. Прво кажува за тебе.
Јас сум 2001 иначе, немам 40, ама ако вреѓаш некој ваљда го правиш пошто мислиш дека си јака. Епа не си јака сестро кога пишуваш како второ одделенче.
Смири малце хормони, бруеш во темава. Баш убава дискусија отворила жената. Треба да се прави муабет за ова. Пошто сѐ поутепани генерации доаѓаат.
Никаква почит, чувство, дружба, еве и ова, ти мислиш дека нападот е најдобра одбрана. Тоа е детски.
Шо дека ги изруга и ти нив дека носеле хеланки? Постигна нешто?
Тогаш имало таква мода, денес пак се враќа ако не приметуваш. Моди од 80те, 90тите, и тоа што сега го носиме, за некој е веч виџено.

И ја до пред некоја година мислев дека многу работи знам. Или што има мене некој да ми кажува. Ама не е така.
Јас сум го поминала цело детство на улица.
Сега кај мене во маало еве распуст е, нема деца надвор.
Одам во средно да си ги видам професорките, уште дур бев на факс. Вика едната кога влагала во училна биле со нозете на маса.
Јас да качам нозе на маса дур е професор присутен? Да сечам професор во збор?
Имам колешка помала што збори паралелно со директорот.

Никакви вредности, никаква култура, почит.
И има огромна разлика од луѓе растени во социјализмот, и сега.

да, ние не работиме за минималец, не се водиме по ,,ќути има и полошо”, не сме млаџи референт до крај на животот во иста фирма. Ама тие луѓе што растеле во време на Тито имале и кога немале. Имало слога, блискост, дружба, ќе си помогнеп. Имало контроли.
сега? Распашана команда. И затоа ништо не се цени.

И припази на речникот. За да не бидеш санкционирана од темава. Такво понашање можеш дома, на тие што не те воспитале кога и како треба и со кој. Јасно?
aaaa i sea tuka nevinasce mi izigravas da ti kopiram tvoi vulgarni, ona bas vulgarni komentari od drugi temi sakas?
ama tuka kultura i pravopis ke mi propovedas
aj aj pokri se i kjuti
koi profesori koa bukvalno celo sredno online ni pomina, edno polugodie samo ucevme, meraci
aj drugpat ke ti repliciram za ostanato sto si tresela , zs ako pocnam zal mi e ke se iznerviras
mene ne mi e potrebno tugo vnimanie, ni dal nekoj ke me poddrzi na forum, jas si kazuvam moeto mislenje a koj ne razbira negov problem JASNO?
ama toa JASNO doma da si go kazes ne mene! se zgroziv, ako voopsto si 2003 , vrsnicki sme, pretpostavuvam si od tie apaticni, depresivni i bez drustvo pa celo vreme na forum dremes

slobodno sankcioniraj me od temata, da ne mislis ke se sekiram , ionaka e dosadna

Nosite alista sto gi nosese majka ti koga bile prv pat vo moda. Nemoj ne se machi.
Vas doprines se helankite napikani u gz. Cestito.
Што си запнала па ти толку со хеланките. :pos:
Земи стегни нога и гз и ти облечи ги. Прошетај низ чаршија и скрши им врат на мањаците.
Вака пишувањево ти личи како да имаш комплекси од девојки со стегнати и затегнати нозе и гз.

Не е феминизмот против семејството.
Ако ти смета тоа што жените имаат финансиска независност денес, подобро така кажи.
Во контекст на тогашното време во западното општество да тие цитати имаат смисла. Истите имаат смисла денес за земји како арапските и Индија.
Феминизмот е против семејството. Не заради тоа што промовира финансиска независност, туку затоа што ја деградира вредноста на жените да бидат домаќинки. Модерните феминистки земаат мачиња и кучиња и ги гледаат како деца за да ја задоволат природната мајчинска улога.
Отвори википедија на многу од феминистките и посетија секцијата early life, поготово таа Фриедан:kafence:
Дефинитивно не можеш да ја направиш џуиш конспираси, специјано затоа што со трудот на овие тенџериња, најголем подем имаат муслиманите.

Дефинитивно не можеш да ја направиш џуиш конспираси, специјано затоа што со трудот на овие тенџериња, најголем подем имаат муслиманите.
Ама по некоја случајност и тука ќе приметиш дека најголемите "иноватори" се све нослиња. Како е можно сите иноватори на дебилни трендови да се воглавно нослиња? Која е таа случајност ?

aaaa i sea tuka nevinasce mi izigravas da ti kopiram tvoi vulgarni, ona bas vulgarni komentari od drugi temi sakas?
ama tuka kultura i pravopis ke mi propovedas
aj aj pokri se i kjuti
koi profesori koa bukvalno celo sredno online ni pomina, edno polugodie samo ucevme, meraci
aj drugpat ke ti repliciram za ostanato sto si tresela , zs ako pocnam zal mi e ke se iznerviras
mene ne mi e potrebno tugo vnimanie, ni dal nekoj ke me poddrzi na forum, jas si kazuvam moeto mislenje a koj ne razbira negov problem JASNO?
ama toa JASNO doma da si go kazes ne mene! se zgroziv, ako voopsto si 2003 , vrsnicki sme, pretpostavuvam si od tie apaticni, depresivni i bez drustvo pa celo vreme na forum dremes

slobodno sankcioniraj me od temata, da ne mislis ke se sekiram , ionaka e dosadna
Ја ако се изнервирам може да те пратам со зборови на место од кај што нема да се вратиш, пошто немаш интелигенција. Толку си невоспитана што мислиш дека си фраерка. Ти ако си била цело средно онлајн, збори си за тебе. Затоа сте вакви распиздени. Од дома дремење пред компјутер.
Ако ти е досадна темата, прескокни ја, не мора да вреѓаш.

Ама по некоја случајност и тука ќе приметиш дека најголемите "иноватори" се све нослиња. Како е можно сите иноватори на дебилни трендови да се воглавно нослиња? Која е таа случајност ?
Сите тие идеи преовладуваат во високото образование. Еврејскиот етнос става големо значење на образованието, мада овие носиња на дебилните трендови се сите капацитет точак интелектуално. Ете главен за феминизмов да се претвори во тоа што е сега е Рокафелер. Рокафелер не е евреин.

Ве молам без офф.
Да се држиме кон темата.

Апатијата кај младите.
Зошто ја има? Од каде? Како може апатијата да се смени во емпатија?

Ве молам без офф.
Да се држиме кон темата.

Апатијата кај младите.
Зошто ја има? Од каде? Како може апатијата да се смени во емпатија?
Da im se iskluci internetot. Ke se muculat malce ali za nedela, dve, do kaj mesec ke pocnat od nemajkade da se socijaliziraat :sneaky: Mislam vo zivo da se socijaliziraat, ke pocnat i muabet pomegju sebe da pravat.

Што си запнала па ти толку со хеланките. :pos:
Земи стегни нога и гз и ти облечи ги. Прошетај низ чаршија и скрши им врат на мањаците.
Вака пишувањево ти личи како да имаш комплекси од девојки со стегнати и затегнати нозе и гз.
Да не сакаш да те информирам за место и време?
Автоматски споено мислење:

Феминизмот е против семејството. Не заради тоа што промовира финансиска независност, туку затоа што ја деградира вредноста на жените да бидат домаќинки. Модерните феминистки земаат мачиња и кучиња и ги гледаат како деца за да ја задоволат природната мајчинска улога.
А немодерните што прават?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom