Забрана за користење на името ВМРО кај политички партии ?

• Креатор на темата Креатор на темата Imtechiquemk
  • Време на започнување Време на започнување

Дали треба да се забрани името ВМРО за користење во политички цели ?

• Вкупно гласачи
    41
Или па да го усвојат и другите партии и да нема љутиш. ВМРО- Левица. ВМРО-СДС, ВМРО-Беса итн.
Toп идеја, поготово ова ВМРО-Беса.

На чело со Били војвода од Ларце :D

f1af1bd4-e9b7-4feb-a4d1-b9ba2efe3e12 (3).png

Ако ДПМНЕ не смее да има ВМРО напред, тогаш и Левица не смее да користи Титови симболи. :icon_lol:

Не го заслужуваме името ВМРО станати сме се она против што се бореле.
Јужна Бановина

не сум видел Левица да се поистоветува само со Тито. Обично се исповетуваат со екстремни ликови како Енвер Хоџа, Мао, Сталин. И тоа е што ме загрижува. Да беше Тито во прашање нема проблем никаков.

А, кај ми пишува петокрака во мислењето? :D
Па на знамето имаат петокрака, додуша изменета, но ја имаат. И не е некој ексклузивен симбол на Тито :D
не сум видел Левица да се поистоветува само со Тито. Обично се исповетуваат со екстремни ликови како Енвер Хоџа, Мао, Сталин. И тоа е што ме загрижува. Да беше Тито во прашање нема проблем никаков.
Со Тито само титови леви сили од оној мустаќот, не знам дали е жив...
Автоматски споено мислење:

Не го заслужуваме името ВМРО станати сме се она против што се бореле.
Јужна Бановина
Станати се. Не сме. Има разлика.
Која поврзаност ја има дпмне со вмро? Освен претставката во името. Основачи Дараган Богдановски - УДБа, Љубчо Георгиевски - бугарин, и таму некои од дијаспората плус Змејковски кој се дели од нив.
Па и Ирската Републиканска Армија била слична со тоа ВМРО, па си имала друго име за партијата Шин Фејн. Или па не дај боже онаа вмро на каракачанов со тенџере на гла, па тој шо врска има со Македонија.

Последно уредено:
мала забелешка, Сталин го сметаш за екстремен лик?
Претпоставувам не ти смета тоа што ги поразил нацифашистите, или тоа ќе да е :(

Пред некое време имав исто “забелешка“ на вакви пропагандни флоскули, ама тој член исклучиво се напојувал со брит-пропаганда и рабирливо е неговиот став за жал немал ниту една информација за Сталин од земјата каде што бил претседател, се надевам не се напојуваш и ти исклучиво со британска русофобија или ова се должи на стратешкиот договор кој недамна беше потпишан меѓу Британија и Севереџганистан ;)

мала забелешка, Сталин го сметаш за екстремен лик?
Претпоставувам не ти смета тоа што ги поразил нацифашистите, или тоа ќе да е :(

Пред некое време имав исто “забелешка“ на вакви пропагандни флоскули, ама тој член исклучиво се напојувал со брит-пропаганда и рабирливо е неговиот став за жал немал ниту една информација за Сталин од земјата каде што бил претседател, се надевам не се напојуваш и ти исклучиво со британска русофобија или ова се должи на стратешкиот договор кој недамна беше потпишан меѓу Британија и Севереџганистан ;)

Сталин има милиони луѓе убиено пред втора светска војна со НКВД. Покрај политичките непријатели како Троцки и компанија, целиот врв на армијата го има убиено, затоа и толку катастрофални порази на почетокот од германците имаат доживеано. Он бил болен параноик кој сакал да ја елиминира секоја закана. Апсење, признавање и стрелање било све што се дешавало пред војната. Затоа апасијава нешто со стрелања се расфрла наоколу, учел од умоболни луѓе.

Сталин има милиони луѓе убиено пред втора светска војна со НКВД. Покрај политичките непријатели како Троцки и компанија, целиот врв на армијата го има убиено, затоа и толку катастрофални порази на почетокот од германците имаат доживеано. Он бил болен параноик кој сакал да ја елиминира секоја закана. Апсење, признавање и стрелање било све што се дешавало пред војната. Затоа апасијава нешто со стрелања се расфрла наоколу, учел од умоболни луѓе.
Аха така и си мислев, веројатно чекаш некој британска стипендија, ова коментарите можеш да ги приложиш за подобро котираш

Ма што милиони, Сталин има убиено над 200 милиони само е скриено од јавноста, не ги следиш најновите известувања на ббц
Труба си за дадената тема немаш никакви РЕЛЕВАНТНИ информации или барем да си дадеш напор да истражиш нешто да не изгледаш смешен, јас немам намера да те едуцирам ниту тебе ниту другите мислам дека си изгубен случај... потребно е клировање па репрограмирање.

Аха така и си мислев, веројатно чекаш некој британска стипендија, ова коментарите можеш да ги приложиш за подобро котираш

Ма што милиони, Сталин има убиено над 200 милиони само е скриено од јавноста, не ги следиш најновите известувања на ббц
Труба си за дадената тема немаш никакви РЕЛЕВАНТНИ информации или барем да си дадеш напор да истражиш нешто да не изгледаш смешен, јас немам намера да те едуцирам ниту тебе ниту другите мислам дека си изгубен случај... потребно е клировање па репрограмирање.
Го имаш холодоморот и гулаг системот, чистките во РККА, потоа и системот на заробеници.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom