Прекин на преговорите со Бугарија ?

• Креатор на темата Креатор на темата Imtechiquemk
  • Време на започнување Време на започнување

Како треба да се водат преговорите со Бугарија ?

• Треба да се прекинат комплетно додека не се промени бугарската политика кон Македонија

• Да се преговара исклучиво преку посредник (ЕУ) не директно со нив

• Да се продолжи со преговорите како до сега и да се бара решение

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Да не се појавеше абдалот Заев денес ќе бевме во многу поповолна позиција за преговарање.

Немаше да бидеме северџани, НАТО ќе пробаше по секоја цена да не вметне во нивната алијанса како што направија со Шведска и Финска без никакви преговори, а дури и да не влезевме денес немаше да бидеме легитимна цел на земјата со најмногу нуклеарки на 2500 километри од нас.

Најголемата катастрофа која и се случила во последниве 100 години на државен план е Зоран Заев и неговото СДС

Па и сега можеш да испаднеш од Нато ако не ти одговара, или да ги поништиш (не ги почитуваш) договорите што он ги направи

Таа шарена револуција и тие педерчиња неолиберални и комуњари ни ја сјебаа цела држава. Е сега, вториот мандат на СДС кога за короната не излегоа луѓе да гласаат потврда си даде и македонскиот народ на овие политики. Исти биле сите...како да бираме од две зла кое било помало и т.н., затоа сега ќе си сркаме горка манџа.

И нови услови да прифатиме и устав да смениме и сите учебници да ги смениме како што сакаат... и да не напишат како „модерен“ јазик и „модерна“ република или како и да вика...

Пак нема да влеземе во ЕУ, нов проблем ќе излезе.

Едноставно не не сакаат во таа нивна унија. За нив сме држави од трет свет. Шлајм. Не сме битни, у целина.

Не излагаме на море, немаме важни стратешки точки, немаме некој битен извозен фактор. Додади на тоа дека низ историјата имаат докази и факти дека се вртиме како ќе дувне ветерот и дека сами си се продаваме... многу е лесно да не играш.

Имаш народ кој сеуште е заглавен во 1970 и мисли ова Југославија е, имаш со сигурност едно добри 30% неписмена раја на која само Кутлеш покажи му и те гласа на избори, што би рекле енглезите "no questions asked" и имаш една либерално куртонска група на луѓе која плука по све што е национално и традиционално бидејќи они се сметаат за кремот во државата а ние сите други сме сељачишта.

Сите овие делби и се ова на куп, на некоја бројка од 1.500.000 (минусирани орките). Што е реално смешна бројка.

Е затоа, немаме држава.

Точно е ова коге го пишуваш, но сушта причина за нашето непримање во ЕУ е исклучиво самото име „Македонија„ (и „македонци„) и се‘ додека „доброволно„ не се откажеме од тоа самоименување и самоозначување, ЕУ нема да не‘ прими ниту како европска држава „од последниот ред„.

А немаме држава само од внатешни причини, а не оти целата Вселена не‘ мрази...
Автоматски споено мислење:

Па и сега можеш да испаднеш од Нато ако не ти одговара, или да ги поништиш (не ги почитуваш) договорите што он ги направи

Како се излегува од ОТАН и која држава веќе сторила такво нешто?...

Последно уредено:
И јас сакам да се прекинат секакви разговори. Ептен се некултурни, на наша најобјективната тв - Алфа, пишуваат дека Господинот Премиер ни бил лав од али експрес, имале сме пинџур АјКју, не викаат северџани ама со ж што уште посмешно звучи и изгледа.
Кој ги ебе.

Никој до сега нема излезено ама има механизам може да се излезе ако некоја држава сака, еве и Словенија ќе има референдум

Точно е ова коге го пишуваш, но сушта причина за нашето непримање во ЕУ е исклучиво самото име „Македонија„ (и „македонци„) и се‘ додека „доброволно„ не се откажеме од тоа самоименување и самоозначување, ЕУ нема да не‘ прими ниту како европска држава „од последниот ред„.

Франција 1965

Сѐ освен првата опција не треба да постои. Ја не знам зашто уопште се преговара. За шо ни е ЕУ, едино шо нема да крадат толку говедава. Ќе мора да почитуваат нешо.
требаше да влеземе како Република Македонија. За к ми е ЕУ кога иаме СЕВЕРНА. Ти е северната

Таа шарена револуција и тие педерчиња неолиберални и комуњари ни ја сјебаа цела држава. Е сега, вториот мандат на СДС кога за короната не излегоа луѓе да гласаат потврда си даде и македонскиот народ на овие политики. Исти биле сите...како да бираме од две зла кое било помало и т.н., затоа сега ќе си сркаме горка манџа.
За наредни избори треба да гласаме за оној што ќе има во програмата прекин за членство во ЕУ и секакви преговори за јазик, идентитет и слично. Кој стигна не натрти и ни го шибна сосе јајца.

ja po ova prasanje sum za krajna ekstremnost
prekin so bugaristana , bukvalno na sekoe pole, politika, zatvarenje na nasa amasada, ako imame trgovija so niv i tamu prekkin, ekstremno visoki danoci ako se uvezuva nesto od bg i sl
prekin na sekakov kontakt so niv i ignoriranje od nasa strana

Преговорите со Бугарија не дека треба, туку мора да се запрат!
Доста нè повредуваат. Не треба да им молчиме!
За почеток со закон да се забрани вадењето на бугарски пасош и сите бугарски дипломати да бидат протерани од овде!

Poveke od pola fabriki u drzavava se Germanski(EU).
Nikoja partija nema da gi prekine pregovorite. Ekonomijata e prezavisna od EU.

Тоa повеќе беше пуста желба од генералот/претседателот Де Гол да глуми независна држава, која „као„ излегува од ОТАН.

Зашто Франција се‘ уште е дел од ОТАН, ако веќе излегла?...

Никој до сега нема излезено ама има механизам може да се излезе ако некоја држава сака, еве и Словенија ќе има референдум

Живи биле, па виделе...ама да не биде исто како и излегувањето од мафијата или излегувањето од Исламот...

Сѐ освен првата опција не треба да постои. Ја не знам зашто уопште се преговара. За шо ни е ЕУ, едино шо нема да крадат толку говедава. Ќе мора да почитуваат нешо.
требаше да влеземе како Република Македонија. За к ми е ЕУ кога иаме СЕВЕРНА. Ти е северната

Крадењето во ЕУ не е непознаница, туку редовна „појава„, само што е прилично „запакувана„, за да може тоа и такво крадење да има призвук на запазена правна процедура...

Последно уредено:
Не е проблем бугарија, еу е проблемот, бугарите ќе си останат бугари, Македонија треба да лобира со еу и сад особено за протоколите, ако треба да чекаме ќе чекаме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom