Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Има(ш) два начини:
1. Поставување своја фотка на некоја (а)социјална мрежа, за да те видат од партијата дека си гласал „за своите„,
2. Дубари со различни податоци за излезност при гласањето на поедини избирачки места, каде записникот од гласањето има „едни„ податоци, а кога истиот записник (или како веќе се именува тој документ...) ќе стигне до ДИК, има „други„ податоци за излезноста и за бројот од гласови/гласачи.
1. Не е начин ДА ЗНААТ ЗА КОГО СИ ГЛАСАЛ, туку е начин на кој гласачот сам им кажува.

2. Ова па ич не е начин ДА ДОЗНААТ ЗА КОГО СИ ГЛАСАЛ.

Читате што беше прашањето упатено кон @Борат (кој излажа дека до пред Левица знаеле кој за кого гласа) или не?

Нормално дека знаеле, затоа што било небитно, бидејќи они си се исти до пред појавувањето на Левица.

Овој Acid се напиња беспотребно.

1. Не е начин ДА ЗНААТ ЗА КОГО СИ ГЛАСАЛ, туку е начин на кој гласачот сам им кажува.

...на крајот му доаѓа „исто„, исто како комисијата (читај: партијата на власт) да дознала за кого си гласал...оти „си дигал 2 прсти„
Автоматски споено мислење:

2. Ова па ич не е начин ДА ДОЗНААТ ЗА КОГО СИ ГЛАСАЛ.

...што и не е толку битно, оти не е битно за кого си гласал, туку кој ти го броел (читај: пренасочил) твоето гласачко ливче кон посакуваната „дестинација„ (читај: партија).

Последно уредено:
Значи, повторно ќе се согласиме - никој не може да знае за кого гласате, освен ако вие самите не му кажете. И дека тоа нема никаква врска со набљудувачите, затоа што се гласа позади параван. И дека @Борат излажа намерно, во обид да ги претстави Левица како „спасители“ со своите набљудувачи.

Со самата појава на набљудувачите на Левица, се е поинаку за злосторничките здруженија како што се СДСМ,ДПМНЕ,ДУИ!
Ти сфаќаш дека ништо не менуваш?!
Крадењето гласови не оди така!
Или како Киро и Бране им даваш државјанства, или како Грујо лични карти и човечињата за раче!

Во принцип тие злосторнички здруженија на друг принцип "крадат" гласови...
-список со 10 сигурни гласачи од секој запослен (ама мало сутра што тие се сигурица..)
-давање на пари (најчесто на цигани и семејства од ризик)
-давање на помош (исто како погоре, класичен поткуп)
-уцени со субвенции на земјоделци
-уцени кон луѓе (доколку можат дали со инспекции, дали со снимки што бтв и Курто и Мурто ги имаат..)
-ветувања за унапредувања/запослувања/решенија и сл.
-ветувања за легализации/тендери/зделки итн итн

и уште десетина вакви слични мали гадости...

си можел без да ставиш волку голем постер за кандидатот што го пропагираш.

Дали е ова кандидат на сдсСС или некоја друга партија?

@Acid
За волја на вистината големите партии имаат скоро па приближни проценки за тоа колку гласови може да очекуваат.
Се разбира се рабти за проценки, кои се темелат на анкети, активност на своето членство, како ресурсите (парите) со кои располагаат.
Ако нема камера или не се запишуваат броевите на гласачките ливчиња и кој го зел истото многу тешко/никако може да се знае за кого кој гласал. Со сигурност се знае кој за кого гласал кога се прави “бугарски воз“ или кога самиот гласач го фоткал ливчето и го доставил до партиски штаб.
Моето искуство за приближна проценка го имам од референдумот, сдсСС ги носеше своите гласачи со возила до ИМ, имаа список со нивни потенцијални гласачи и истурија многу многу пари.
Бидејќи бев за БОЈКОТ на референдумот и бев единствен набљудуваш на дури 5 ИМ, (тие имаа по 5-6 набљудувачи по ИМ) видов многу неправилности, како набљудуваш од неовластен предлагач односно немаш претставник немаш право на приговор изнесов еден куп ЗАБЕЛЕШКИ инсистирав да влезат во записник и на тоа се заврши се.

Во право си но само ако ги немаш во предвид технологиите кои се користат за изборен инжењеринг.

Прашувам само, не сум видел ни црнец ни џихадист, ако не ги важиме учките.
Во Визбегово близу хотелот ЊуСтар има одамна направено мигрантски камп и често шетаат тука црнци, на тие што не бараат азил дозволен им е излез ама па на два пати имаше напади односно обиди за силување или па беа силувани не ми текнува, како и да е тешка напаст се

Овој Борат нема врска со Левица, трола се гледа гарант е некој бот од Дпмне и Сдс пуштен да се глупира и да ја бламира Левица
И да знаеш, уште не знае ни еден кандидат за градоначалник додека јас иако не сум член веќе знам за неколку општини

Во Визбегово близу хотелот ЊуСтар има одамна направено мигрантски камп и често шетаат тука црнци, на тие што не бараат азил дозволен им е излез ама па на два пати имаше напади односно обиди за силување или па беа силувани не ми текнува, како и да е тешка напаст се

И да знаеш, уште не знае ни еден кандидат за градоначалник додека јас иако не сум член веќе знам за неколку општини
Значи и кај нас ќе бараме фашистички партии ко Фратели Диталија и националното рали на Пен.

Левица е втора политичка сила во Битола​

Ако гледаме по тендери, да...После вмро, во моментов втори се во фаќање на тендери...Џипој,мипој....Ихааа

Ама чекај....нели од „ЛеФица„ беа сВе поштени и чесни ликови...:confused:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom