ИСТЕКУВА БУКУРЕШКИОТ ДОГОВОР ВО 2012 ПО 99 ГОДИНИ

• Креатор на темата Креатор на темата BILBIL
  • Време на започнување Време на започнување
да замислиме хипотетички дека утре Македонија се враќа на границите од пред 1913 г.
Па каде са тија "граници" ? Во Османската империја ли сакаш да се вратиш ? :toe:

Па каде са тија "граници" ? Во Османската империја ли сакаш да се вратиш ? :toe:

Па нели една сила како Англија по истекот на договорот и ги врати на Кина Хонг Конг и Макао???

За Ревизија на Букурешкиот договор и јас не сум преголем оптимист (отворањето ќе предизвика многу потреси на Балканов) но искрено тоа од се срце го посакувам и ако САД одлучат да се на наша страна че си ја обединиме прадедовата земја МАКЕДОНСКА!!!

Па Косово никогаш не било Албанско но го добија со помош на САД, а Македонија барем си била отсекогаш наша.

Колко пати треба да се каже дека сегашните граници са по Парижкиот мир.Букурешкиот договор не е во сила от много години.Не може до си ривизира,разберете го това.Никаде во нив не се споменува за 99 години.

ми не знам дали ке си вратите пирина и егеја, но мислам дека по скоро требе да мислите како дасе припоите код нас, оти шиптарете едвам чекат да ве .. :(

Епа вака

1.Да точно е дека Букурешкиот договор треа 99 години.

2.Врадарскиот дел од Македонија е вратен за време на Тито.Всушмост тој бил човекот сто ја вратил Вардарска Македонија.И тој ни дал всушност дрзава тоа е делот кај сто ние денес зивееме.

3.И Бугарија ни го понудила делот од Пиринска Македонија но раководството на таогашна Југославија во соглсност со тогашна СР.Македонија го одбила за да не се нарушат односите со СССР/

4.Што значи дека Србија и Бугарија ја завршиле приказната.Останува Грција.Ако останеме како Македонија до 2012 година имаме право да го бараме делот назад

Епа вака

1.Да точно е дека Букурешкиот договор треа 99 години.

2.Врадарскиот дел од Македонија е вратен за време на Тито.Всушмост тој бил човекот сто ја вратил Вардарска Македонија.И тој ни дал всушност дрзава тоа е делот кај сто ние денес зивееме.

3.И Бугарија ни го понудила делот од Пиринска Македонија но раководството на таогашна Југославија во соглсност со тогашна СР.Македонија го одбила за да не се нарушат односите со СССР/

4.Што значи дека Србија и Бугарија ја завршиле приказната.Останува Грција.Ако останеме како Македонија до 2012 година имаме право да го бараме делот назад
Глупости лупашш ама ГОЛЕМИ глупости!Даj договора да видим каде пише даке трае 99 години.По вашата логика Берлинскиот договор требаше да е изтекал преди много години.Сегашните граници са от Парижкиот мир и него сакаjте да ревизикарате.:smir:
Тито не ви даде ништо просто МК беше дадена на Jугославиja.

Ne gi sporedvite hongkong i makedonija, toa bese poinaku tie imaa dogovor vo koj jasno bese iskazano deka hongkong e pod anglija vo vremetraenje od 100 godini, za razlika od bukureskiot murovrn dogovor vo koj nema kraen rok, drugo nastrana posle bukureskiot bese pariskiot miroven dogovor pa taka da zaborajte ja semata za stotte godini tintiri mintiri!!!! inaku i jas bi sakal da se spoi makedonija cela da e i ke bide mozebi nekogas ama ne vervam nie da docekame da go vidime toa:toe: :smir:

ХА ХА ХА. ќе го одбраните името на Република Македонија? е доколку ДА, тогаш може да правиме муабет за овој договор овде, поради тоа што и така тој договор уствари е неважечки, ама уште поневажчки ќе постане ако си го смениме името, поради тоа што нема ниту еден дел од Македонија кој што си прогласи независност.

ke dojde i taa 2012 god pa ke vidime kako ke bide imame vreme eve kade e za nekoja godina a makedonija ke ostane makedonija

Еееех, нјамам т'рпение да стане 2012г. и да видја как необразованите наивници ште останат с отворена уста.

Во ОТОМАНСКАТА (не османската) империја, бевме рамноправни граѓани, како сите други..
Сега, признаени сме само во Македонија и Албанија..
Во грција не постоиме, а во бугарија, нели, сме најчисти б`лгари от дјадо и прадјадо!
Во отоманската империја и ние и турците ја водевме државата..
Сега, над нас, после 1913 се спроведува државно спонзориран геноцид!
Значи, 100 пати поарно било под Турција отколку овака...
Во одговор, да, сакаме да се вратиме под ОТОМАНСКАТА империја, заедно се разбира со Одринско и цела Тракија...

Samo ke primetam do sega nieden Srbin ne dosol na forum da kaze u Srbija ima ulica Pelister i da gi spori Makedoncite kako nacija ?

Zasto e toa taka ?

Uste eden dokaz za najgolemoto prijatelstvo so Bugarite ...

Ne smee coek da se isposmee odma ko leshinari ovie Bugarive ... mamkata mrsna
Само ке приметам дека до сега не сум видел Србин да чита македонски форум. Зашто е тоа така?

Во ОТОМАНСКАТА (не османската) империја, бевме рамноправни граѓани, како сите други..
Сега, признаени сме само во Македонија и Албанија..
Во грција не постоиме, а во бугарија, нели, сме најчисти б`лгари от дјадо и прадјадо!
Во отоманската империја и ние и турците ја водевме државата..
Сега, над нас, после 1913 се спроведува државно спонзориран геноцид!
Значи, 100 пати поарно било под Турција отколку овака...
Во одговор, да, сакаме да се вратиме под ОТОМАНСКАТА империја, заедно се разбира со Одринско и цела Тракија...

Ra, сега научавам че ти си или албанец или турчин.:pos:
При това положение никој от нас б'лгарите вече нјама да тв'рди че сме братја с теб /не че нјакој нјакога го е тв'рдјал:pos:/.
А Одринско и сега си е в Турција /заштото то п'к Отоманска империја вече нјама/.

Ееее, оправи ми настроението за целија ден.:pos2:

Ајде, татар-цигану, одлучи се дали сум македонец, србин, турчин или албанец?
Ај реши па пак ќе разговараме, ОК?
Ама кој и да сум 100 пати пре би имал работа со турчин него со гнусен бугар!

Ама ти татар ли си? Заштото се предполага че турците са татари. Така кажи, вече ште ти викам ТАТАРЧЕ. А като фен на египетската /гјуптска/ култура, следва да добавја и ЦИГАНЧЕ. Значи се разбрахме нај-накраја как'в си.
А сега по темата. Добре, да речем че през 2012г. се оказва че Букурешткија мирен договор изтича. Какво следва след това? Ами честно казано, за ужас на Татарчето, Македонија пак нјама да б'де вратена на Турција /като наследник на Отоманската империја/. Причината е че 3 месеца преди Букурешткија договор Отоманската империја се е отказала от земите си оттат'к линијата Мидија - Енос. Това е станало с Лондонскија договор. Значи пак ште трјабва на една маса да седнем Б'лгарија, Г'рција, С'рбија и Черна Гора и да се разберем кој какво ште вземе. Нај-веројатно Струмица пак ште влезе в територијата на Б'лгарија - там к'дето е била преди Букурешткија договор. За другите територии не знам - те г'рците сигурно ште поискат Битола, п'к сигурно и албанците ште се обадјат че е редно да им б'де дадена Западна Македонија. Зашто п'к не, мислја че те там са мнозинство. А, да, а Б'лгарија ште си вземе Одрин и Лјулебургас и ште стигне пак до линијата Мидија - Енос. Ееех, Б'лгарија на 2 морета.
Знаете ли, станах фен на идејата за 2012г.
:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom