ИСТЕКУВА БУКУРЕШКИОТ ДОГОВОР ВО 2012 ПО 99 ГОДИНИ

• Креатор на темата Креатор на темата BILBIL
  • Време на започнување Време на започнување
Пак не разбрав, спрема твојот ограничен татар-цигански мозок, јас на која точно етничка група и припаѓам?
Конкретно?
Само,. те молам не е навредувај, јас не сум татар или кој и да е азијат ами сум од словенско потекло, со сини очи и коса...
Така да, не ме споредувај со бугарска и грчка циганарија, ќе го сметам тоа за навреда и ќе барам бан за сите татари...ОК?
:uvo:

Ама ти татар ли си? Заштото се предполага че турците са татари. Така кажи, вече ште ти викам ТАТАРЧЕ. А като фен на египетската /гјуптска/ култура, следва да добавја и ЦИГАНЧЕ. Значи се разбрахме нај-накраја как'в си.
А сега по темата. Добре, да речем че през 2012г. се оказва че Букурешткија мирен договор изтича. Какво следва след това? Ами честно казано, за ужас на Татарчето, Македонија пак нјама да б'де вратена на Турција /като наследник на Отоманската империја/. Причината е че 3 месеца преди Букурешткија договор Отоманската империја се е отказала от земите си оттат'к линијата Мидија - Енос. Това е станало с Лондонскија договор. Значи пак ште трјабва на една маса да седнем Б'лгарија, Г'рција, С'рбија и Черна Гора и да се разберем кој какво ште вземе. Нај-веројатно Струмица пак ште влезе в територијата на Б'лгарија - там к'дето е била преди Букурешткија договор. За другите територии не знам - те г'рците сигурно ште поискат Битола, п'к сигурно и албанците ште се обадјат че е редно да им б'де дадена Западна Македонија. Зашто п'к не, мислја че те там са мнозинство. А, да, а Б'лгарија ште си вземе Одрин и Лјулебургас и ште стигне пак до линијата Мидија - Енос. Ееех, Б'лгарија на 2 морета.
Знаете ли, станах фен на идејата за 2012г.
:pos2:

ej a mozes ti da si ebes majkata u picka i da se manis od forumov i od site makedonski forumi i stranici da ti ja ebam majkata ciganska pred 2 godini vasite zeni se prodavaa za 500denari i vie sega ke zborite deka ste vo evropska unija i deka ste evropski gragani a sto si pisal vo postov i ne ni sakam da go citam toj proklet jazik MRSH BUGARSKO PLEME TI EBAM

Пак не разбрав, спрема твојот ограничен татар-цигански мозок, јас на која точно етничка група и припаѓам?
Конкретно?
Само,. те молам не е навредувај, јас не сум татар или кој и да е азијат ами сум од словенско потекло, со сини очи и коса...
Така да, не ме споредувај со бугарска и грчка циганарија, ќе го сметам тоа за навреда и ќе барам бан за сите татари...ОК?
:uvo:

По никот те разбрав. Треба да си ѓуптин...

А јас по никот разбрав дека си татар-циган..
Маѓарите им се некој вид браќа на бугарите, по татарска линија.
Само, маѓарите се високо цивилизирани, мешани се во голем процент со нас, словенци, хрвати, германци, словаци....
Само јазикот им остана татарски..
А на б`лгарчетата, им остана се (всичко) освен јазикот...
Јазикот ни го украдоа, што е вистина - вистина е...
Маѓарот ми е брат по култура, по изглед и по манири..
Бугарот си е циган-татар и таков ќе умре, разбери...

А јас по никот разбрав дека си татар-циган..
Маѓарите им се некој вид браќа на бугарите, по татарска линија.
Само, маѓарите се високо цивилизирани, мешани се во голем процент со нас, словенци, хрвати, германци, словаци....
Само јазикот им остана татарски..
А на б`лгарчетата, им остана се (всичко) освен јазикот...
Јазикот ни го украдоа, што е вистина - вистина е...
Маѓарот ми е брат по култура, по изглед и по манири..
Бугарот си е циган-татар и таков ќе умре, разбери...
:pos: :pos: :pos: :pos: :pos:
:pos2: :pos2: :pos2:

Татар-циган знае да се смее и со самиот себе!
Браво бе!
И тоа е напредок!
:drk:

Ама ти татар ли си? Заштото се предполага че турците са татари. Така кажи, вече ште ти викам ТАТАРЧЕ. А като фен на египетската /гјуптска/ култура, следва да добавја и ЦИГАНЧЕ. Значи се разбрахме нај-накраја как'в си.
А сега по темата. Добре, да речем че през 2012г. се оказва че Букурешткија мирен договор изтича. Какво следва след това? Ами честно казано, за ужас на Татарчето, Македонија пак нјама да б'де вратена на Турција /като наследник на Отоманската империја/. Причината е че 3 месеца преди Букурешткија договор Отоманската империја се е отказала от земите си оттат'к линијата Мидија - Енос. Това е станало с Лондонскија договор. Значи пак ште трјабва на една маса да седнем Б'лгарија, Г'рција, С'рбија и Черна Гора и да се разберем кој какво ште вземе. Нај-веројатно Струмица пак ште влезе в територијата на Б'лгарија - там к'дето е била преди Букурешткија договор. За другите територии не знам - те г'рците сигурно ште поискат Битола, п'к сигурно и албанците ште се обадјат че е редно да им б'де дадена Западна Македонија. Зашто п'к не, мислја че те там са мнозинство. А, да, а Б'лгарија ште си вземе Одрин и Лјулебургас и ште стигне пак до линијата Мидија - Енос. Ееех, Б'лгарија на 2 морета.
Знаете ли, станах фен на идејата за 2012г.
:pos2:

mrsul znaci znaes da citas na makedonski.a pisuvas na bugarski.jas a ti kazam koga ke vidam nekoj mrsul sto pisuva na tug jazik na makedonski forum smesen mi .ne znam so pisuvas barem potrudi se da pisuvas a deka e vistina deka be ebevme za edna cervena toa go znam.licno imam rokano creva za eftini pari a takvi mrsuli kako tebe eeeeeeee.smesni mi se.znaci nikoj ne te igra doma kaj tebe a sakas tuka da se druzis.koj ke te druzi????

:oftopic: Некни тркнав до Благоевград онака по работа нешто и ми приоѓа една жена и ме поздрави коа гледам тоа една стара пријателка и добра познаничка и ја прашувам шо е како е,ми кажува се оженила се одомаќила си има и детенце и ми го покажува детето и знаете што ко змија да ме касна многу личеше детето на мене изгледа сме оставиле потомство таму:toe:

АМИН!!!!
УТ САБАА АИР ОЛСУМ!!!

Ето какво е положението на Балканскија полуостров преди Букурешткија договор:
Balkankrieg_Besetzte_Gebiete_1913.png

Картата е датирана к'м краја на април 1913г. - един месец преди Лондонскија договор.
Това са зоните заети от с'јузниците.

Па да..па да..
Само, Капикуле Худут Каписи треба да се премести за едно 500 километра на северо-запад...нели, така да кажам...
Нели Атило, бичу Божји?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom