Wolt Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Пола тоа го прават... со браќа, сестри, татко, мајка. Ама ако мислиш дека сме ги заебале...тешко.
Они буџет како и да е одвоиле за сите тие нарачки. А ти или било кој друг, им ја инсталирал апликацијата на плус други уреди, кои утре пак ќе ја искористат за нарачка.
Знаеш шо е цаката. Картица иста вози без мака. И не можат да убацат у алгоритам заштита за плаќање, уствари да те ловат по картица . Или у превод GDPR заштита.
Само треба да ја снема на кратко од сервер кај нив и после терај пак.
Крај у краева, лапај за 40% гага дур се може. Балкански менталитет, а и нема нишо лошо.
После промоцијава ќе видиме...што како.

Знаеш шо е цаката. Картица иста вози без мака. И не можат да убацат у алгоритам заштита за плаќање, уствари да те ловат по картица . Или у превод GDPR заштита.
Само треба да ја снема на кратко од сервер кај нив и после терај пак.
Крај у краева, лапај за 40% гага дур се може. Балкански менталитет, а и нема нишо лошо.
После промоцијава ќе видиме...што како.
Само што тие 40% се до макс 300 денари.

Само што тие 40% се до макс 300 денари.
Тачно! Али ќе им искористам колку може дури трае попустот од X фејк акаунти, после изглеа чао џаци главно зошто доставата им е ужас. Неписмено, се што е шуто и рогато почна да влече храна низ градов.

Тачно! Али ќе им искористам колку може дури трае попустот од X фејк акаутни, после изглеа чао џаци главно зошто доставата им е ужас. Неписмено, се што е шуто и рогато почна да влече храна низ градов.
Немој така, ќе те критикуваат дека си барал преку леб погача, тие луѓе за леб ваделе.
Како што ме критикуваа мене за доставувачката која си бркала приватни обавези за време на естимирана достава и ме тераше да слезам до булевар бидејќи лошо била паркирана.

Немој така, ќе те критикуваат дека си барал преку леб погача, тие луѓе за леб ваделе.
Како што ме критикуваа мене за доставувачката која си бркала приватни обавези за време на естимирана достава и ме тераше да слезам до булевар бидејќи лошо била паркирана.
Ма нема шо некој да критикува, ја ти бујрум порачај и види шо створ ќе ти звони на моб, после тек коа ќе го видиш се ти е јасно.
Овие другиве достави, па тоа се господа бе за овие. Џган
Наркосче синоќа издрогирано, се ниша као лист во есен и ми тркала храна. Ова само вчера, иначе шо да кажам. Од 10, 2ца асални до сега онака грубо кажано.

Тешки утепотини се овие. На 200 метри од мене има достава, кај мене нема. Како им текнало на пола населба да нѐ пресечат секоја чест :pos:

Ситуацијава и помпава околу Волт, неодоливо потсетува на сличната ваква ситуација во такси бизнисот кога пред неколку години на нашиот пазар влезе Камео, сегашното Визи такси, кога нудеа нереална заработка на шоферите преку "партнер" моделот и собраа се што вреди кај себе, а останатите беа скоро згаснати, но во тој дел конкуренцијата изигра храбро, ги прифати условите на пазарот, и шоферите на Визи почнаа да се гушат меѓу себе за ден денес да остане во нивните редови најголемиот шлаем што некогаш седнал зад воланот.Дали тоа ќе биде со Волт останува да видиме...

Katastrofa se wolt, sto pati naracav sto pati mi falese naracka, pomfrit pretezno. Najvise se nerviram koga u glava imam zamisla deka ke jadam kompletno jadenje i nesto ke fali koga ke stigne dostavata, da ti se odjade. Isti vampir se i korpa. Klikni jadi? Druze od cigan na ulica poprvo ke zeam ke naracam da mi donese i da mu dadam pari nego od kaj ovie anonimusive. Ma vise ne ni naracuvam sam ke idam ke si gi ziam jadenjata so kola, koj gi trkala eden ednostaven biznis ne znaat da go teraat ko sho treba, kako i se u drzavava.

Katastrofa se wolt, sto pati naracav sto pati mi falese naracka, pomfrit pretezno. Najvise se nerviram koga u glava imam zamisla deka ke jadam kompletno jadenje i nesto ke fali koga ke stigne dostavata, da ti se odjade. Isti vampir se i korpa. Klikni jadi? Druze od cigan na ulica poprvo ke zeam ke naracam da mi donese i da mu dadam pari nego od kaj ovie anonimusive. Ma vise ne ni naracuvam sam ke idam ke si gi ziam jadenjata so kola, koj gi trkala eden ednostaven biznis ne znaat da go teraat ko sho treba, kako i se u drzavava.
Па тоа што ти фали тебе храна не е до доставувачот. Доставувачите не проверуваат во кесата што има, само прашуваат тоа и тоа ли е, да ќе кажат и зимаат.
Единствено ако си земе да си јаде на твоја сметка, ама па 80% од рестораните ги хефтаат кесите баш заради тоа.

Еве линчо јас, прв месец како возам чисто онака да пробам како втора работа. 149 нарачки само два пати фалеше храна.
Еднаш благото ми го немаа ставено, лично јас се вратив оти беше блиску им го однесов пак.
Втор пат фалеле 5 кебапи. Сигурно јас нема да земам, да отворам пакувањето и да бројам колку кебапи има.

Второ имаш опција од волт да нарачаш и сам да си го подигнеш, чисто онака ако има попуст преку нив.

Од корпа у саботата нарачувам за пациентите да ми се јават после 40 мин дека нарачката не е прифатена и дека од ресторанот никој и нив не им се јавува. Катастрофа, не им се отварало у сабота а за тоа не известиле излеа, и наместо у 10 да доручкуваш се помести за во 11:30. Ни еден бизнис ни еден сервис не работи како што треба профи, сите само сакаат што побрзо да се збогатат, затоа за кур не не бива. Убаво пиша членот погоре најубаво идеш сам да си земеш се куртони тешки работат ова.
Друг пример е коа ресторанот ја спрема нарачката-доставувачот ја превзема али излеа прифаќа у меѓувреме други нарачки и со нашата нарачка се шета 40-50 мин. и така топла нарачка спакувана у кеса се спарува и коа ни ја донесе бургерот ко да беше сварен целиот мокар и лепче и помфрит не се јадеа.

Do drzavata e jbg.
Vo Srbija super se Wolt.

Сега нарачвме во Загреб и каснеа малце, прво пред да порачаме пишеше едно време како максимум а после нарачката одма се накачи. За попосле да ја одложат уште за 15’ плус. За околу час пристигна. Попустот мислам беше исто 40% но како за прва нарачка. Еден куп мотори и точаци вртат тука, не ги знаев дека се големи за Убер да му конкурираат, реклами насекаде по аеродромот и кодови за попуст. Треба да ги проверам во Холандија дали постојат, ексклузивно сме на Убер до сега.

Друг пример е коа ресторанот ја спрема нарачката-доставувачот ја превзема али излеа прифаќа у меѓувреме други нарачки и со нашата нарачка се шета 40-50 мин. и така топла нарачка спакувана у кеса се спарува и коа ни ја донесе бургерот ко да беше сварен целиот мокар и лепче и помфрит не се јадеа.
Ќе го направат премиум ова сигурно некогаш да ја возат само твојата нарачка без да вртат и други во меѓувреме и тоа ќе си кошта.

Па тоа што ти фали тебе храна не е до доставувачот. Доставувачите не проверуваат во кесата што има, само прашуваат тоа и тоа ли е, да ќе кажат и зимаат.
Единствено ако си земе да си јаде на твоја сметка, ама па 80% од рестораните ги хефтаат кесите баш заради тоа.

Еве линчо јас, прв месец како возам чисто онака да пробам како втора работа. 149 нарачки само два пати фалеше храна.
Еднаш благото ми го немаа ставено, лично јас се вратив оти беше блиску им го однесов пак.
Втор пат фалеле 5 кебапи. Сигурно јас нема да земам, да отворам пакувањето и да бројам колку кебапи има.
Второ имаш опција од волт да нарачаш и сам да си го подигнеш, чисто онака ако има попуст преку нив.
Ne e do dostavuvacot ama ja ne naracuvam od restoranot, tuku od wolt naracuvam. Wolt/korpa/kliknijadi treba da se osiguraat deka koga sklucuvaat dogovor so nekoja firma za sorabotka, deka narackite ke bidat 100% tocni kako na aplikacijata. A u mojot slucaj 90% od narackite preku ovie tri aplikacii nikad ne bila tocna. Sve mi nosi, ama nesto mora da fali dali e toa pomfrit ili nesto slicno nebitno. Muabetot mi e deka nesto treba da prezemat u svoi race za vakvite nedostatoci. Pravev muabet so toj od customer support sto e, mi vika veruvaj sekojdnevno imame vakvi situacii. E kako be druze nemam vakvi situacii od istite restorani koga idam da jadam i koga si ja podigam nekad sam narackata? Ili gi miniraat ovie ili ne znam sho e problemot, ama da, ako naracuvam preku wolt/korpa/kliknijadi hrana, a istata od razlicni restorani fali, apsolutno se tie krivi a ne restoranot.

И во Корпа го има тоа, ама преку Волт така ако нарачаш не ги добиваш тие 40% попуст на првите 3 нарачки.
Е да си ми жив за ова! Лично сметам дека ова е еден од најголемите проблеми на Волт. Понекогаш подигнуваат и по 3-4 нарачки од еден ресторан и плус им дава и други, од близина, и ги разнесуваат наваму-натаму додека храната се лади. Кога отворија Корпа баш оваа работа им беше приоритет зашто сличен проблем претходно имаше со Кликни Јади за кој верувам дека беа запознаени. Во договорите Корпа што ги прават, они се обврзуваат дека за секоја нарачка ќе пратат различен доставувач. Еден доставувач може да добие само една нарачка at a time. Затоа во тој поглед Корпа се бр. 1.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom