А1 Македонија (VIP)

Во август ми завршува 6 месеци пакетот што оригинално го имав купено од Лајка, не знам дали да се префлам на А1 или да останам. Специјални броеви (освен од Телеком контакт центар) не можам да вртам, смс пораки нема да бидат вклучени. 20гб годишен пакет во Мтел е 350 ден месечно. Во А1 за 300 ден добиваш 10гб со неограничени на социјални мрежи, смс и повици.

Ако не ми стасуваат 10 гб, има и друг пакет од 22 гб за 400 денари. На мтел не сум сигурен повеќе

Во август ми завршува 6 месеци пакетот што оригинално го имав купено од Лајка, не знам дали да се префлам на А1 или да останам. Специјални броеви (освен од Телеком контакт центар) не можам да вртам, смс пораки нема да бидат вклучени. 20гб годишен пакет во Мтел е 350 ден месечно. Во А1 за 300 ден добиваш 10гб со неограничени на социјални мрежи, смс и повици.

Ако не ми стасуваат 10 гб, има и друг пакет од 22 гб за 400 денари. На мтел не сум сигурен повеќе
Во тој пакет имаш неограничен интернет за социјалните мрежи, така да, ако си пишуваш со некој на месенџер или инстаграм или гледаш видеа, ти зема од тој интернет, а ако правиш видео повици ти одзема од тие 10GB или ако пушташ видеа на јутуб.
Така да, ќе ти стасаат тие 10Gb, имаш препорака од мене, јас го користам моментално тој пакет за 300 денари и супер е.

Vo novite mtel paketi imas sms, ako tie od golema vaznost brojot odi na Mno, batali mvno....
eve ti speedtest od Prilep(mtel sim)
ama pak zatoa 3 dena dojran bese 0.10 i a1 i mtel

Attachments

• IMG-da2d67911e82d7befb510a183eb2a126-V.jpg
    IMG-da2d67911e82d7befb510a183eb2a126-V.jpg
    80,2 KB · Прегледи: 9
Sto pobrzo da dojde One (4iG) za da vidime vistinska 5g mreza... vo Albanija imaat 5g fiksen so brzina 2000/150, sto znaci mobilnata im odi i nad toa... a kaj nas maksinumot e 900 na 0,5% teritorija...

Attachments

• Screenshot_20250707_012836_Chrome.jpg
    Screenshot_20250707_012836_Chrome.jpg
    53,5 KB · Прегледи: 13
Vo novite mtel paketi imas sms, ako tie od golema vaznost brojot odi na Mno, batali mvno....
eve ti speedtest od Prilep(mtel sim)
ama pak zatoa 3 dena dojran bese 0.10 i a1 i mtel
На А1 припејд е истата брзина, подобро му е да се префрли на А1 заради специјалните броеви и далеку подобрите роаминг пакети, има за 499 денари 5GB во роаминг, истата цена е и да роаминг во западен Балкан (10GB лани на еден пријател му доделија на тој пакет лани).
А1 се далеку подобри од МТЕЛ, го извадов бројот од телефон што ми беше со Лајка картичка, оти многу често мрежа немаше и на 4G не се поврзуваше и одлучив припејд број од Телеком да земам, заради тоа што има роаминг за на Балканот за 399 денари 5GB или за 149 денари 2GB интернет. Телеком или А1 се за секојдневно користење, другиве оператори се разгледуваат за поефтина цена, иначе не би му препорачал на некој ако има потреба од 24/7 комуникација.
10974122284.png

На А1 припејд е истата брзина, подобро му е да се префрли на А1 заради специјалните броеви и далеку подобрите роаминг пакети, има за 499 денари 5GB во роаминг, истата цена е и да роаминг во западен Балкан (10GB лани на еден пријател му доделија на тој пакет лани).
А1 се далеку подобри од МТЕЛ, го извадов бројот од телефон што ми беше со Лајка картичка, оти многу често мрежа немаше и на 4G не се поврзуваше и одлучив припејд број од Телеком да земам, заради тоа што има роаминг за на Балканот за 399 денари 5GB или за 149 денари 2GB интернет. Телеком или А1 се за секојдневно користење, другиве оператори се разгледуваат за поефтина цена, иначе не би му препорачал на некој ако има потреба од 24/7 комуникација.
10974122284.png
Se razbira deka Mno e 99% podobro od mvno, ama pak eve A1 na 4&5g voLte ima problem seto so prekini e, prijaviv vikaat ima povejke lokacii so toj problem koristete 2&3g dodeka se resi ....
Roamingot e diskutabilni ....roaming za toj sto nema pasos voopsto ne mu menuva kolku i sto ima ...

10974122284.png
Роаминг пакети никогаш не користам затоа што наоѓам поефтини понуди од самите оператори каде што ќе патувам. На пример Глобалтел од Србија нуди 70 гб интернет за 10 евра, а во А1 за истите пари ако не сум на постпејд ќе добијам само 3ГБ. Целта ми е со МТЕЛ ќе платам однапред и ако има проблеми во иднина ќе морам да останам дур истечи пакетот. Во А1 плаќаш месец за месец и можеш да се префрлиш кога сакаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom