А1 Македонија

Чекај, ова морам да прашам пошто не ми е јасно. Како VIP се' уште имаат корисници, после повеќегодишното кукање од страна на секој четврт човек што го познавам? Па да му се сневиди, ако видовте дека се живо срање, зошто пак обновувате договори? Боље ќе дадам уште 250-300 денари месечно и ќе бидам на T-Mobile, ама бар ќе знам дека ќе можам да се разберам ко човек секогаш кога ми е потребно и дека ќе имам мобилен интернет во секој момент.

Чекај, ова морам да прашам пошто не ми е јасно. Како VIP се' уште имаат корисници, после повеќегодишното кукање од страна на секој четврт човек што го познавам? Па да му се сневиди, ако видовте дека се живо срање, зошто пак обновувате договори? Боље ќе дадам уште 250-300 денари месечно и ќе бидам на T-Mobile, ама бар ќе знам дека ќе можам да се разберам ко човек секогаш кога ми е потребно и дека ќе имам мобилен интернет во секој момент.
:aplauz:Го делам потполно истото мислење.

(y) Али што си беше убаво на One... мораа и нив да ги заебат мајку им јебем. Јас уште 2 месеци имам од договорот и ќе ги одкантам, ќе си се префрлам на Tелеком.

(y) Али што си беше убаво на One... мораа и нив да ги заебат мајку им јебем. Јас уште 2 месеци имам од договорот и ќе ги одкантам, ќе си се префрлам на Tелеком.
Ова го читам пречесто тука и само тука. Јас оние кои ги познавам на One, сите делат спротивно мислење од ова, доста им се подобрила мрежата и интернетот, е ај сеа? Дури и јас мислам дека е така, порано само кај овие кога вртев беше доста тешко да ги добиеш, многу често се префрлаше кај рандом други луѓе иако как нив вртев.

Видете вака, остајте што ги троламе, не се толку лоши. Имаат ептен подобрувања во однос на мобилниот интернет. Посебно сум задоволен од 4G-то. Досега не ми се има случено да имам проблем со мрежата во однос на повик/SMS/интернет, освен кога имаше земјотрес, па од преоптоварување не можев од прва да воспоставам повик, но затоа се послужив во апликациите (Viber) :)
Е за фиксната услуга, што знам, наводно работеле на зголемување на брзините и до 300Mbps да одат, но ќе видиме. Јас би сакал да ги зголемат брзините за upload. За фиксната не би зборел, не ја користам. А за дигиталната телевизија, мислам дека почнаа да се оправаат, но им треба уште многу ако сакаат да се океј со понудата на канали.

А дека имаа(т) некои пропусти, имаа(т), мене ме зезаа со декодирања на телефони, со некои сметки заради нивни грешки, ваму-таму, но тоа се средува.

ONE bese super operator nikakvi problemi so povici i sms i so super 3G internet brzini 6-7 mbps download koga seuste nemase nikakov dogovor za spojuvanje so Vip, od Juli 2015 godina koga i se odobri baranjeto za spojuvanje 3G brzinite stanaa mnogu slabi 0-2 mbps download, Siguren sum deka toa se sluci one.Vip spoenata kompaniuja koja celosno ja kontrolira poranesniot VIP da ne imaat mnogu troshoci od operator koj vo idnina ke go snema.

Ова го читам пречесто тука и само тука. Јас оние кои ги познавам на One, сите делат спротивно мислење од ова, доста им се подобрила мрежата и интернетот, е ај сеа? Дури и јас мислам дека е така, порано само кај овие кога вртев беше доста тешко да ги добиеш, многу често се префрлаше кај рандом други луѓе иако как нив вртев.

Океј е тоа, јас само си го кажав моето искуство. Јас од One имав само услуги за телефон. Ниеднаш не ми се случи да ми падне мрежата на телефонот или пак да изгубам интернет додека бев на One. Ама од кога се споија, највеќе со 3G сум имал проблеми(губење на интернет и премногу е спор ко што @zanziok кажа). Може и ми е тапа телефонот, имам LGD280N(најдобар телефон што го имам користено до сега, претходно имав уште поканта телефони) :D

Ај успат едно прашање :D Затоа што не ми одговориле сеуште на другата тема.

Дека ќе се префрлам на Телеком, сакам да купам нов телефон (Samsung A5). Е сега прашањето ми е, дали да го купам од Телеком(на рати) или од мобилара? Од кои мобилари поточно? Колку гаранција има во мобиларите и која е цената на овој телефон во споредба со Телеком?

Вие што би препорачале? Ниеднаш не сум купувал од мобилари, заради тоа врска немам. :icon_mrgr:

Океј е тоа, јас само си го кажав моето искуство. Јас од One имав само услуги за телефон. Ниеднаш не ми се случи да ми падне мрежата на телефонот или пак да изгубам интернет додека бев на One. Ама од кога се споија, највеќе со 3G сум имал проблеми(губење на интернет и премногу е спор ко што @zanziok кажа).
Дефинитивно многу различни искуства. И јас зборев погоре за мобилната на One, додека јас на Вип со веќе 4 изминати години сум задоволен од мрежата и интернет, разочаран да речам само од тоа што не третираат како и нов корисник, без некои посебни бенефиции, меѓутоа кога ќе споредам со Телеком каде бев постпејд корисник уште од времето на Мобимак, ништо помалце не добивам во Вип.

Вип имaaт кoрисници oти телекoм имaaт тaпa мaркетинг или пaк не сaкaaт дa се зaмaрaaт сo oбичните кoрисници oти имaaт лaпнaтo тендери сo фирми и влaдaтa.
Другa битнa рaбoтa сеуште нaрoдoт ги знaе кaкo мoбимaк и изгoр скaпи a aкo спoреди нoрмaлен чoвек сo прoсечнa интелегенцијa ќе види декa имa бaш пoевтини рaзгoвoри нa припејд и нa пoстпејд.
Амa кoј дa прoвери нели? 50 % штo ги пoзнaвaм се нa претплaтa кoјa пo нaши се викa "шoзнaм кoјa oд 600 зa телефoнoт дa гo земaм". Знaчи ниту е инфoрмирaн кoлку минути смс интернет имa и се вoди пo стaрoтo прaвилo нa мoбимaк е скaпo нa вип ми е беспaри. Е oти имaме тиквaри низ мaкедoнијa имaме и лoпoвски oперaтoр. Реткo припејд кoрисници aктивирaaт неделни пaкети зa рaзгoвoри или интернет. Стaндaрд џaбест нaвикa турa стoткa и прaви некoлку пoвици и рестoтo зa титкaње му служи.

Ние што сме на One имавме топ понуди и пакети и не префрлија, немавме избор :)

Вип имaaт кoрисници oти телекoм имaaт тaпa мaркетинг или пaк не сaкaaт дa се зaмaрaaт сo oбичните кoрисници oти имaaт лaпнaтo тендери сo фирми и влaдaтa.
Другa битнa рaбoтa сеуште нaрoдoт ги знaе кaкo мoбимaк и изгoр скaпи a aкo спoреди нoрмaлен чoвек сo прoсечнa интелегенцијa ќе види декa имa бaш пoевтини рaзгoвoри нa припејд и нa пoстпејд.
Амa кoј дa прoвери нели? 50 % штo ги пoзнaвaм се нa претплaтa кoјa пo нaши се викa "шoзнaм кoјa oд 600 зa телефoнoт дa гo земaм". Знaчи ниту е инфoрмирaн кoлку минути смс интернет имa и се вoди пo стaрoтo прaвилo нa мoбимaк е скaпo нa вип ми е беспaри. Е oти имaме тиквaри низ мaкедoнијa имaме и лoпoвски oперaтoр. Реткo припејд кoрисници aктивирaaт неделни пaкети зa рaзгoвoри или интернет. Стaндaрд џaбест нaвикa турa стoткa и прaви некoлку пoвици и рестoтo зa титкaње му служи.
За се си во право, али па и Вип каков маркетинг имаат што да ти кажам. Катастрофа.

За се си во право, али па и Вип каков маркетинг имаат што да ти кажам. Катастрофа.

Мoжи не е дa ти легне зa срце. Вип имaaт нaпaден мaркетинг и се звучнo име. Телекoм три пaти сменaa име и пaк зa нaрoдoт се Мoбимaк. Oвие ги имa вo реклaми нa рaдиo вo стилoт Слушaте тoa и тoa спoнзoрирaнo oд вип,билбoрди реклaми флaери излепенo нa секoј мoжен дуќaн Купи ВИП вaучер и нoрмaлнo ПOВЕЌЕ прoдaжни местa или сoрaбoтници.
Телекoм пaк имa стaндaрд тaпa реклaми "и oвa летo ...нaјубaвите мoменти...спoдели гo нaјдoбрoтo...нaјблиските..." и пoсле кoј ќе зaврши реклaмaтa дa се чудиш еднo 5 мин дaл реклaмирa кoндoми или мoбилен oперaтoр. Oдсекoгaш биле мaлку инкoгнитo пoд мoтoтo "нa кoј му требaме ќе не нaјде"
Телекoм имaaт еден прoдaжен центaр вo пoмaлите грaдoви кредит нa припејд се дoпoлнувa сaмo електрoнски и ретки се прoдaвници штo дoпoлнувaaт, нaјтaпa и зaкoчен сaјт и нaјдoбрa мрежa и брз интернет.

летово во Охрид ми се потроши мобилниот интернет на Вип ( 2Гига имам, 599мкд пакет без договор) и ми доваѓа понуда 250МБ за 59мкд :mad:
Имам и друго телефонче на Вип припејд, па купив 1ГБ за 99мкд.. арно ама не работи..3 пати одев, ме убеди дела за телефонот мој немаат подесување.. туку од една мобилара ми даде идеја да ја префрлам Сим картата од припејд на тач телефонот на кој ми заврши интернетот...Арно ама пак нема, се јавив и испадна сум имал забрана на припејд СИМ картата...Значи ти продава Интернет пакет а не проверува да немаш забрана... после испадна дека и на стариот мобилен може.....

летово во Охрид ми се потроши мобилниот интернет на Вип ( 2Гига имам, 599мкд пакет без договор) и ми доваѓа понуда 250МБ за 59мкд :mad:
Имам и друго телефонче на Вип припејд, па купив 1ГБ за 99мкд.. арно ама не работи..3 пати одев, ме убеди дела за телефонот мој немаат подесување.. туку од една мобилара ми даде идеја да ја префрлам Сим картата од припејд на тач телефонот на кој ми заврши интернетот...Арно ама пак нема, се јавив и испадна сум имал забрана на припејд СИМ картата...Значи ти продава Интернет пакет а не проверува да немаш забрана... после испадна дека и на стариот мобилен може.....
giphy.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom